enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:24 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
16:32 CUMA NAMAZININ ÖNEMİ
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
09:29 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
09:20 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
00:50 2026’da asgari ücret desteğine 76,5 milyar lira kaynak ayrıldı
00:16 Yapay zeka destekli uygulamalar ile mali süreçlerde dijital dönüşüm…
00:10 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İktisat Kongresi için sanayici, tüccar ve esnaf buluşması İzmir’de yapılacak…

İktisat Kongresi için sanayici, tüccar ve esnaf buluşması İzmir’de yapılacak…
30 Kasım 2022
317
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat 2023’te İzmir’de düzenleyeceğiİkinci Yüzyılın İktisat Kongresinin hazırlık çalışmaları kapsamında son paydaş buluşması 1 Aralık 2022 tarihinde sanayici, tüccar ve esnaf grubu ile yapılacak….

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’dan Ataner YÜCE’nin  haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Geleceğin Türkiye’sini inşa ediyoruz” sloganıyla Şubat 2023’te İzmir’de düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Kongrenin ilk safhası olan paydaş buluşmalarında sona gelindi. Son paydaş buluşması 1 Aralık 2022 tarihinde sanayici, tüccar ve esnaf grubu ile Swissotel’in Konferans Salonu’nda yapılacak.

DEKLARASYONLAR KAMUOYUYLA PAYLAŞILIYOR

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi paydaş buluşmaları kapsamında ağustos ayından bu yana çiftçi, işçi, sanayici, tüccar ve esnaf örgütlerinin katıldığı birçok oturum yapıldı. 4 Kasım 2022 ve 17 Kasım 2022 tarihlerindeki çiftçi ve işçi buluşmalarında hazırlanan deklarasyonlar kamuoyuyla paylaşıldı. 1 Aralık 2022 tarihinde yapılacak sanayici, tüccar ve esnaf grubu buluşmasının ardından üçüncü deklarasyon hazırlanmış olacak.

UZMAN BULUŞMALARI OCAK 2023’TE

Paydaş buluşmalarının ardından 2023 yılının ocak ayında “Geçmişimizi Anlıyoruz, Birbirimizden Razıyız, Doğamıza Dönüyoruz ve Geleceği Görüyoruz” başlıklı dört ayrı uzman buluşması yapılacak. Bu toplantılarda kendi alanında uzman birçok isim çiftçi, işçi, sanayici, tüccar ve esnaf temsilcilerinin hazırladıkları üç taslak deklarasyonu tartışacak. Uzman buluşmalarında ele alınan deklarasyonlar şubat ayından ana kongreye sunulacak.

Şubat 2023’teki son adımda ise İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi yapılacak ve yeni yüzyılın tarım, çalışma hayatı, ekonomi, gibi birçok alanına yön verecek politika önerileri tüm Türkiye ile paylaşılmış olacak.

Kongrenin sekretaryası İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından yürütülüyor. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ile ilgili ayrıntılı bilgi ve etkinlik takvimi için iktisatkongresi.org internet sitesi ziyaret edebilir.

Gazeteci * Ataner YÜCE

[UHA Haber Ajansı, 30 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.