enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 Dışişleri Bakanı Fidan, “Ateşkesi memnuniyetle karşılıyoruz”
00:53 Alman Dış Politikasında Güncel Zorluklar ve İnandırıcılık Sorunu
00:43 Bakan Fidan: Dünya İsrail’in muhtemel sabotaj hamlelerine karşı hazır olmalı
00:42 Türk SİHA’ları ‘KARAT’ ile yeni bir sayfa açacak
00:14 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “Kumar ve müstehcenlikle mücadele liste başında”
00:14 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan ‘ara seçim’ açıklaması
00:03 Savaşa ‘ateşkes’ arası: İstihbarat örgütleri sınıfta mı kaldı?
21:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü
12:51 “Karavan Araç Deposu”ndan Modern Otoparka: Şikayetler Bitti, Huzur Geldi
12:33 Bekçilerin işe alım şartları değiştirildi
00:56 AB Su Direktijleri / Avrupa Birliği su politikasını değiştiriyor: Peki Türkiye ne durumda?
00:55 İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları derhal durdurmaması halinde, “pişman edici bir karşılık” vereceklerini bildirdi.
00:40 UHA / İnternational News Agency’n ‘Dünya Gündemi’nden kısa kısa
00:12 Tahran’dan Ateşkes’le ilgili son gelişmeler…
00:09 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “Tatilciler Afyonu’u rahat geçecek”
11:22 Dışişleri’nden “geçici ateşkes” açıklaması: Memnuniyetle karşılıyoruz
10:01 Amsterdam’da 10 Nisan’da Tarih Sahneye Çıkıyor: “Papa’cı olmaktansa Türklüğü terci ederim”
00:51 Gazeteci İlhan KARAÇAY: “Terörizmi” Kim Belirliyor? Medyadan Çifte Standard
00:46 Bakan Bayraktar: TürkAkım boru hattının güvenliği önemli
00:44 Dışişleri Bakanlığı, İsrailli bir bakanın işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskını kınadı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı, 18 Şubat Çarşamba günü kılınacak…

On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı, 18 Şubat Çarşamba günü kılınacak…
17 Şubat 2026
14
A+
A-

* Müslümanlar için büyük öneme sahip üç ayların sonuncusu ramazan, 19 Şubat Perşembe günü başlayacak. İlk teravih namazı 18 Şubat Çarşamba günü kılınacak, Kur’an-ı Kerim’de “Bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen Kadir Gecesi 16 Mart’ta, Ramazan Bayramı ise 20 Mart’ta idrak edilecek.

UHA / İnternational News Agency

ANKARA, 17 ŞUBAT 2026 – On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı, 18 Şubat Çarşamba günü kılınacak, bugünü 19 Şubat’ta bağlayan gece sahura kalkılacak ve ilk iftar yapılacak.

Oruç, teravih namazı, fitre, mukabele ve Kur’an-ı Kerim’in hatmedilmesi gibi ibadetlerin ifa edildiği ve ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla gözetildiği bu ayda, Kur’an-ı Kerim’de “bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen Kadir Gecesi 16 Mart’ta idrak edilecek.

Ramazn Bayramı ise 20 Mart’ta başlayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunca bu yıl fitre miktarı 240 lira olarak belirlendi.

“Peygamberimiz bu ayda çokça Kur’an okur ve mukabele ederdi”

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Ömer Tiryaki, rahmet kapılarının açıldığı, Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ramazanda gündüz oruç tutulmasının emredildiği, gece ise ibadet edilmesinin tavsiye edildiğini söyledi.

Peygamberin, yılın diğer gecelerinden farklı olarak, ramazan gecelerinde birkaç gün cemaatle teravih namazı kıldığını aktaran Tiryaki, şunları söyledi:

Hz. Peygamber, farz olarak anlaşılır endişesiyle bu namazı cemaatle kılmaya devam etmeyeceğini ashabına ifade etmiştir. Hz. Peygamber’in vefatıyla bu endişe ortadan kalkınca, Hz. Ömer döneminden itibaren teravih namazı cemaatle düzenli bir şekilde kılınmaya tekrar başlanmıştır. Böylece Müslümanlar tarafından ramazan geceleri sünnete uygun bir şekilde ihya edilegelmiştir. Yine Müslümanlar, Peygamberimizin sahur yapmaları yönündeki teşvik ve tavsiyeleri gereğince sahura kalkmaya önem vermişlerdir.

Hz. Muhammed’in cömertliğinin ramazan ayında daha da arttığını belirten Tiryaki, “Peygamberimiz bu ayda çokça Kur’an okur ve mukabele ederdi. Peygamberimizin sünnetinden hareketle Müslümanlar asırlardır ramazan ayında hatimler okumuş, camilerde itikafa girmiş, infak ve tasadduklarını çoğaltarak sosyal dayanışmanın en güzel örneklerini sergilemişlerdir.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.