enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:27 UEFA Konferans Ligi play-off turunda İsviçre’nin Lausanne takımına 1-0 yenilen Beşiktaş Avrupa’ya veda etti…
09:58 Demir yollarına 2002 yılından bugüne yaklaşık 3 bin kilometre yeni hat ilave edildi…
09:18 TEKNOFEST Mavi Vatan, 30-31 Ağustos’ta İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda gerçekleştirilecek…
00:56 Güvenlik Garantilerinde Stratejik Uyum Sorunu
00:44 CHP heyetini ağırlayan KOTO’dan Terörsüz, barış ve hoşgörü içinde bir Türkiye’ vurgusu
00:40 KİTAP: Yeni Suriye ve Uluslararası Aktörler
00:37 Amazon Havzası’nda yer alan sekiz Latin Amerika ülkesi, Brezilya’nın Yağmur Ormanı Fonuna Destek Sözü Verdi…
00:24 Türkiye Promosyon Sektörü, PROMOGIFT İstanbul 2025’te Buluşuyor
00:16 İllegal Yapıların Panzehiri: Daha Fazla Hukuk Daha Fazla Demokrasi
00:15 Terörsüz Türkiye, Van Saha Gözlemleri ve Marjinal Sol-PKK Çatışması
00:02 UHA/ İnternational News Agency’ndan ‘Gündem Spor’
09:42 Türkiye’de Nehir Havza Yönetiminin Yeni Kurumsal Yapısı 
08:55 SİHA’dan atılan Türk füzesi: Dünyada örneği yok
07:31 Terörsüz Türkiye hedefi için Meclis’te kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, bugün 6’ncı toplantısını gerçekleştirecek…
07:17 Soykırımın yeni yüzü: Kıtlık
00:52 Kanadalı foto muhabiri: Reuters, İsrail’in 246 gazeteciyi öldürmesinde sorumlu
00:46 İletişim Başkanı Duran: Malazgirt ruhu, Terörsüz Türkiye idealimizin yol haritalarından biridir
00:21 Hatay’ın genç sörfçüleri Kiel’de: Depremin Ardından Umut ve Dayanışma Dalgaları
00:17 Memur ve emeklisinin zammı bu hafta belli olacak
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, bölgede barış ve esenliğin teminatıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye Maarif Vakfı, FETÖ’nün şer yuvalarından binlerce öğrenciyi kurtardı

Türkiye Maarif Vakfı, FETÖ’nün şer yuvalarından binlerce öğrenciyi kurtardı
16 Temmuz 2022
309
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

ANKARA – TÜHA HABER / FETÖ, eğitimi bir silah gibi kullandı. Dünyanın dört bir tarafında kurduğu okulları tüm kirli işlerinde paravan olarak kullandı. Türkiye Maarif Vakfı, on binlerce genci FETÖ’nün elinden, sözde okullarından kurtardı. Hedef, FETÖ okullarını dünyadan tamamen temizlemek.

FETÖ yüz binlerce öğrenciyi eğitim yalanı ile kandırdı. Avrupa, ABD, Afrika, Asya ve Balkanlar’da eğitim kisvesi altında şer yuvaları kurdu.

Türkiye ise FETÖ’nün bu planına karşı Maarif Vakfını devreye soktu. Etkin şekilde sürdürülen mücadele başarılı sonuçlar verdi.

Okullar FETÖ’den temizlendi

Maarif Vakfı, onlarca ülkede binlerce genci örgütün elinden kurtardı.

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, “FETÖ iltisaklı okullar konusunda Türkiye’nin uyarısı üzerine pek çok devlet aktif tedbirler aldı. Bunların içerisinde kapatanlar var, devletleştirenler var. Bir kısmı da doğrudan Türkiye Maarif Vakfı’na devretti” dedi.

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, 20 ülkenin FETÖ okullarını tamamen Türkiye’ye devrettiğini söyledi. Birçok ülke ile temasların sürdüğünü kaydetti.

49 ülkede 428 okul açıldı

Akgün, “Türkiye Maarif Vakfı, halihazırda 49 ülkede 428 okul ve 50 bin öğrencisiyle uluslararası bir eğitim kurumu olarak faaliyetlerine devam ediyor. Bu 49 ülkenin 20’sindeki okullar FETÖ okulu olup da Maarif Vakfına devredilen okullar. 428 okulun da 234’ü FETÖ iltisaklı olup da bize devredilen okullar” sözleriyle örgütün elinden alınan okulları açıkladı.

Afrika ülkelerinden çoğunda Ankara’nın çağrısı hızlı karşılık buldu. Somali’de ilk mezunlar verildi. Balkanlarda yeni okullar hizmete girdi. Arnavutluk’ta bu başarı, bir üniversite açılarak taçlandırıldı. Avrupa ve ABD’de ise farklı bir strateji izlendi.

3 bin mezun Türkiye’de

Maarif Vakfı, Türkiye’de üniversite okumak isteyen öğrencilere de ışık tutuyor. Bu okullardan mezun olan 3 bin öğrenci öğrenimlerine Türkiye’de devam ediyor.

Türkiye Maarif Vakfı, dünya çapında bir kurum olma yolunda ilerliyor. 2023 hedefi ise BM üyesi ülkelerin en az yarısında Türkiye Maarif Vakfı okulu açmak.

[UHA Haber Ajansı, 16 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.