enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
00:11 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
00:04 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gürcistan’da Onur Yürüyüşü’ne iptal

Gürcistan’da Onur Yürüyüşü’ne iptal
6 Temmuz 2021
447
A+
A-

UHA HABER / Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te düzenlenmesi planlanan Onur Yürüyüşü LGBTİ+ karşıtı grupların protesto ve saldırıları sonrası iptal edildi. Organizatörler iptal kararına “güvenlik riskini” gerekçe gösterdi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP,dpa/BÖ,BK)’ye dayandırdığı habere göre, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te dün düzenlenmesi planlanan Onur Yürüyüşü organizatörler tarafından güvenlik gerekçesiyle iptal edildi.

Yürüyüşü organize eden LGBTİ+ temsilcileri, Facebook’tan yaptıkları açıklamada yürüyüşün düzenlenmeyeceğini “İnsan hayatını riske atamayız” sözleriyle duyurdu. Aynı mesajda sokakların “saldırıya hazır saldırganlarla” dolu olduğuna yer verildi. Organizatörler, İçişleri Bakanlığı ve polisin vatandaşların güvenliğini sağlamak için “hiçbir şey yapmadığı” eleştirisinde bulundu.

Georgien Tiflis Ausschreitungen vor Pride-Parade

Onur Yürüyüşü’nü protesto eden LGBTİ+ karşıtı gruplar sabah saatlerinden itibaren Meclis binası yakınlarında toplanmaya başlamış, protestolarda şiddet olayları meydana gelmişti. Gürcistan medyasında yer alan haberlere göre, göstericiler ile polis arasında çıkan arbedede 20 gazeteci yaralandı.

Göstericilerin, Onur Yürüyüşü’nü organize eden LGBTİ+ gruplarının ofisine saldırıda bulunduğu bildirildi. Televizyonlara yansıyan görüntülerde, öfkeli göstericilerin ofislerin bulunduğu bir binaya tırmanmaya çalıştığı görüldü.

Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili, Onur Yürüyüşü öncesinde yürüyüş karşıtı açıklamalar yapmıştı. Şiddet olayları meydana gelebileceği uyarısı yapan Garibaşvili, bu tür gösterilerin “Gürcistan toplumunun büyük bölümü tarafından kabul edilemez” olduğu yorumunda bulunmuştu.

Georgien Tiflis Ausschreitungen vor Pride-Parade

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili’nin yanı sıra, Almanya, AB ve ABD’nin büyükelçileri de ortak bir bildiri ile ülkedeki şiddet olaylarını kınadı.

Muhafazakâr bir ülke olarak bilinen Kafkas ülkesi Gürcistan’da Ortodoks Kilisesi oldukça güçlü bir konuma sahip.

[UHA Haber Ajansı, 06 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.