enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:35 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
20:20 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
20:15 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
23:24 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:37 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:15 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:45 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
20:59 CBME Türkiye, Prestijli Fuarlar Listesine Girdi
19:17 İhlas Haber Ajansı (İHA) Rusya Muhabiri Erhan Altıparmak’a Abhazya’da gazetecilik ödülü
18:49 Rusya’dan “Kürt kartına dikkat” uyarısı!
18:07 Yılın ikinci faiz kararı perşembe günü açıklanacak
10:57 Kadir Gecesi pazartesi günü idrak edilecek
00:59 Bir varmış bir yokmuş: Tarsus’tan yola çıktı, Roterdam’da bir prens ile tanıştı ve sonra Almanya’da Almanya’da prenses oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Orban Avrupa Parlamentosu’nun yetkilerinin kısıtlanmasını istedi

Orban Avrupa Parlamentosu’nun yetkilerinin kısıtlanmasını istedi
20 Haziran 2021
896
A+
A-

UHA HABER / Macaristan Başbakanı Viktor Orban Avrupa Parlamentosu’nun yetkilerinin kısıtlanması gerektiğini söyledi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW, dpa / EC, BÖ)’ye dayandırdığı habere göre, Macaristan Başbakanı Viktor Orban Avrupa Parlamentosu’nun (AP) yetkilerini kısıtlamak istediğini söyledi.

Orban’ın açıklamaları Macaristan’dan son Sovyet askerlerinin çekildiği 19 Haziran 1991 tarihi nedeniyle kutlanan “Bağımsızlık Günü” sebebiyle yaptığı konuşmada geldi.

Macar lider, Avrupa Birliği ülkelerinin parlamentolarının yetki alanlarının ihlâl edildiği kanaatinde oldukları takdirde Avrupa Parlamentosu yasama süreçlerini bloke etme hakkına sahip olması gerektiğini savundu.

Orban konuşmasında “Avrupa Parlamentosu Avrupa demokrasisi kriterleri bakımından bir çıkmaz yola girdiğini ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı. Sağ popülist siyasetçi, ulusal parlamentoların Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi modeline benzer şekilde Avrupa Parlamentosu’na temsilci gönderme hakkına sahip olması gerektiğini söyledi.

Macaristan nedeniyle AP ile AB Komisyonu davalık oluyor

Avrupa Birliği’nde eleştiri oklarının hedefindeki Polonya ve Macaristan, başta yargı ve medya olmak üzere, ülkelerindeki kurumlar üzerinde siyasi kontrol kurmak ve hukuk devleti ilkesini yok saymakla suçlanıyor. Düzenlemenin AB hukukuna aykırı olduğunu savunan Polonya ve Macaristan ise AB’den gelen eleştirileri iç işlerine müdahale olarak yorumluyor.

Anlaşmazlık en son Avrupa Birliği kurumlarının mahkemelik olmasını beraberinde getirmişti. Avrupa Parlamentosu bu ay içinde hukuk devleti ilkesini ihlal eden ülkelerin cezalandırılmasını öngören mekanizmayı harekete geçirmediği için AB Komisyonu’nun Avrupa Adalet Divanı’na dava edilmesi yönünde bir karar almıştı.

AP Başkanı David Sassoli, Ursula von der Leyen başkanlığındaki Komisyon’un cezalandırma mekanizmasını iki ay içinde hayata geçirmemesi halinde Avrupa Adalet Divanı’na başvuru yapacaklarını duyurmuştu.

1 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe giren mekanizma, hukuk devleti ilkelerini ihlal eden üye ülkelerin Birliğin mali kaynaklarından yararlanabilmesini kısıtlıyor. Polonya ve Macaristan ise mekanizmanın devreye girmesi halinde AB’nin ortak bütçesi ile ilgili uzun vadeli önemli kararları bloke etme tehdidinde bulunmuştu.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 20 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.