enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:35 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
20:20 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
20:15 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
23:24 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:37 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:15 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:45 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Kurum, müsilaj temizliği çalışmalarını tekneden denetledi

Bakan Kurum, müsilaj temizliği çalışmalarını tekneden denetledi
9 Haziran 2021
338
A+
A-

UHA HABER / Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Stratejik Eylem Planı çerçevesinde adımlarımızı 3 yıl içerisinde atmak suretiyle Marmara’mızı eski haline dönüştürecek tüm eylemleri yapmış olacağız” dedi.

İstanbul Bostancı sahilinde müsilaj havadan görüntülendiBakan Kurum, Caddebostan sahilinde “Marmara hepimizin” sloganıyla başlatılan müsilajla ilgili deniz temizliği seferberliği programının ardından beraberindeki heyetle tekneyle denize açılarak çalışmaları takip etti.

Teknede açıklama yapan Kurum, tüm Marmara’yı, 7 şehri ve 25 milyon vatandaşı doğrudan ilgilendiren bir sorunla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Sorunun ortaya çıktığı andan itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın takibi ve talimatlarıyla yapılması gereken tüm çalışmaları ortak akılla yürütmeye çalıştıklarını ifade eden Kurum, “İçinde sanatçılarımız, vatandaşlarımız, bilim insanlarımız, belediyelerimiz, valilerimiz var. Bu bize emanet bırakılmış doğayı, denizlerimizi koruyabilmek adına hep birlikte hareket etmek durumundayız.” diye konuştu.

Denizden aldıkları numuneler çerçevesinde eylem planlarını belirlediklerini belirten Kurum, hazırladıkları eylem planlarından birinin deniz yüzeyindeki ve kıyıya vurmuş müsilajların toplanması olduğunu anlattı.

Bu sayede hem görüntü hem koku kirliliğini yok edeceklerini hem de denizin dibinde yaşayan canlıların nefes almasını sağlayacaklarını dile getiren Kurum, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün de 7 ilimizde eş zamanlı teknelerimiz, deniz süpürgelerimiz, yine bakanlığımızın yetkilendirdiği kuruluşlarca getirilen tekneler ve botlarla belediyelerimizdeki, Kıyı Emniyetimizdeki tüm araç ve gereçlerle 15 farklı noktada, tüm Marmara’da bin arkadaşımızın karada ve denizde destek verdiği bir çalışmayı başlatmış olduk.

İstanbul Bostancı sahilinde müsilaj havadan görüntülendiAmacımız çok kısa sürede kıyıdaki ve deniz yüzeyindeki müsilajı temizlemek için 7 gün 24 saat çalışmaktır. Bu sayede gördüğümüz bu manzaralara son vermek istiyoruz. Valilikler koordinasyonunda da inşallah bu süreci yöneteceğiz. Akabinde Stratejik Eylem Planı çerçevesinde de adımlarımızı 3 yıl içerisinde atmak suretiyle Marmara’mızı eski haline dönüştürecek tüm eylemleri yapmış olacağız. Biz de bakanlık olarak bu konunun takipçisi ve destekçisi olacağız.

Sayın Cumhurbaşkanımız, gerek teknik gerek maddi destek vereceklerini ifade ettiler. Biz de tüm ekibimizle bu problemin çıktığı andan itibaren gece gündüz çalışıyoruz. Akademisyenlerimizin görüşünü alıyoruz ve o doğrultuda da çalışmalarımızı yönlendiriyoruz. ‘Marmara hepimizin’ diyorum. İnşallah el birliği içerisinde Marmara’mızı kurtarıp eski günlerine getireceğiz.”

“Tüm bu çerçevede herkesin içinde olduğu bir süreci de yürüteceğiz”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bilim Kurulu’nun nasıl kurulacağına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“Bir koordinasyon kurulumuz var. Bakanlığımız bünyesindeki bu koordinasyon kurulunda, valiliklerimiz, belediyelerimiz, bakanlığımızın ekipleri, ilgili bakanlıklarımız, bilim adamlarımız yine sivil toplum örgütlerimiz olacak. Bunun dışında da Marmara Belediyeler Birliği bünyesinde bilim ve teknik kurulu oluşturacağız. Burada üniversitelerimizden hocalarımız olacak. TÜBİTAK MAM bu konuda kıymetli araştırmalar yapıyor. ODTÜ ile zaten deniz yüzeyinde fiilen aylardır süren bir çalışmamız var. Onları bu bölgeye yönlendirdik ve bu bölgeden numuneler aldılar, deneyler yapıyorlar. Tüm bu çerçevede herkesin içinde olduğu bir süreci yürüteceğiz.”

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 09 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.