enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, “Özka Lastik Kartepe’yi mahvedecek!”

Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, “Özka Lastik Kartepe’yi mahvedecek!”
16 Nisan 2025
18
A+
A-

* Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kartepe Aslanbey OSB’nde Özka Lastik firmasının kuracağı işletmeye ÇED Olumlu raporu verilmesine tepki gösterdi.

*Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

KOCAELİ 16 NİSAN 2025 – UHA Haber’in haberine göre, İşletmenin kurulacağı alanda incelemelerde bulunan Gergerlioğlu, para kazanmak için doğa ve insan sağlığının hiçe sayılacağını söyledi.

Para kazanmaya doymuyorlar, çevreyi kirletiyorlar!

Kocaeli’nin yeşil doğasını mahvetme girişimlerinde bulunanların olduğunu hatırlatan Gergerlioğlu, Kocaeli milletvekili olarak doğa talanına karşı durduğunu ve Kocaeli’nin tüm sorunlarını yerinde inceleyerek takip ettiğini belirtti.

Gergerlioğlu,  Özka Lastik firmasına Arslanbey OSB’de verilen ÇED olumlu raporuna tepki göstererek,  Özka Lastiğin para kazanan büyük bir firma olduğunu belirten, firmanın para kazanmaya doymadığını ve daha çok kazanma hırsıyla doğaya ve insan sağlığına zarar verdiğini vurguladı.

İlk başta ÇED gerektirmeyecek şekilde tesisin kurulduğunu anlatan Gergerlioğlu, “Daha sonra burada soğuk kaplama sırt hamuru, dolgu lastik, kauçuk hamuru üretmek üzere bir tesis kurmak için ÇED raporuna talip oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını da herkes biliyor artık çevreyi filan umursamadan ÇED raporlarını veriyor.” şeklinde konuştu.

Ömer Faruk Gergerlioğlu on X: "Herkese merhaba. Buradayız çünkü bakın yine Kocaeli'nin yeşil doğasını mahvetme girişimleri var ve biz de Kocaeli milletvekili olarak buna karşı duruyoruz. Yerinde tespitler, takipler yapıyoruz. Şu karşıda

Çevre sakinleri kanserojen maddelerle muhatap olacak!

Gergerlioğlu,  Kartepe Arslanbey’in eskilerde Kocaeli’nin en güzel yerlerinden olduğunu beliterek,  şu anda ise ortalığın fabrikalarla dolmuş durumda olduğunu ifade etti.

Fabrikalara yakın bölgelerde yerleşim yerlerinin de olduğunu söyleyen Gergerlioğlu,  Özka Lastiğin tesisinin yaşam alanlarına bu kadar  yakın olmasına rağmen ÇED olumlu raporu aldığını  ve Fabrikanın arka tarafının yemyeşil bir arazi olduğunu vurguladı.

Gergerlioğlu, “Çeşitli hayvanlar, yılanlar, kuşlar, sürüngenlerin yaşadığı yemyeşil bir alan. Buna rağmen bölgede böyle bir ÇED raporu olumlu kabul edilmiş. Burayı zehre boğacaklar. Yakındaki evler ve tüm çevre kanserojen maddeler, ağır metal atıklar, kanserojen emisyonlarla muhatap olacak.” dedi.

Gergerlioğlu:“Özka Lastik Kartepe'yi mahvedecek!” - Kocaeli Son Dakika

Özka Lastiğin önündeki dere mezbeleliğe dönmüş!

İşletme sahasının önünde bir derenin bulunduğunu da dile getiren Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu,  kimyasalların suya karışarak büyük felaketlere yol açtığını, Derenin mezbeleliğe döndüğünü aktararak şunları söyledi:

“Derede plastik maddeler var. Bunların kimyasalları suya karışıyor. Dere yaşam alanları boyunca uzanıyor. Burada kanserojen emisyonlar, ağır metal atıklar bırakacak bir tesis oluşturuluyor. Özka Lastik para kazansın diye doğanın, insan sağlığı mahvolacak. Bu ÇED raporunu tasvip etmiyoruz. Bu bölgeyi mahvedecek. Bu yüzden geldik burada, bu tespiti yaptık. Doğru olmadığını düşünüyoruz. Arslanbey, muhteşem bir yer. Bu bölgede yavaş yavaş Kocaeli’nin dağları, ağaçları, ormanları, bitkileri zarara uğruyor ve kanserojen maddelerin istilasına uğruyor.”

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Kocaeli Valiliğine seslenen Gergerlioğlu, “Kocaeli’nin adım adım kirlenmesine, zehirlenmesine, kanser ovasına dönmesine izin veriyorsunuz. Kocaeli halkının hakkını aramaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.