ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:58 TUSAŞ’a yönelik terör saldırısında 4 kişi şehit oldu, 14 yaralı var
17:41 TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısıyla ilgili yayın yasağı
17:33 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TUSAŞ’ın Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısına ilişkin konuştu
17:25 Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, terör saldırısı sonrası İstanbul’daki SAHA EXPO’dan ayrılarak Ankara’ya doğru yola çıktı
17:14 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ’ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlattı
17:00 Bakan Yerlikaya: TUSAŞ tesislerine terör saldırısı gerçekleştirildi
00:37 TBMM Genel Kurulu Toplandı
00:28 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis’te Abgola Meclis Başkanı CerQueira ile görüştü
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü
00:27 TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 2025 Yılı Bütçe Görüşme Takvimi
00:24 Analiz :Gürcistan’da Kritik Seçim: Yol Ayrımı mı?
00:18 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kotdivuar Savunma Bakanı ile görüştü
00:08 Meclis, bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerini araştıracak
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kazakistan Cumhuriyet Bayramı dolaysıyla düzenlenen resepsiyonda konuştu
00:06 TBMM Genel Kurulunda, partilerin grup başkanvekillerinden gündeme ilişkin değerlendirmeler
00:02 Kilis’te bin 920 konut hak sahibi depremzedelere teslim edildi
00:02 IV. Manas Forumu’nda: ”Avrasya’da Bağlantıların ve İş Birliklerin Güçlendirilmesi” tartışıldı
22:17 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi’ndeki toplantıda konuştu
12:45 Işıkhan: Tamamlayıcı emeklilik sistemiyle ilgili çalışma yok
12:33 Gazeteci Aslı SÖZBLİR’in Sabah Kahvesi’nde ‘Orada neler oluyor’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Konya’nın Karatay Belediyesi, Türkiye’nin Paris İklim Anlaşması ile İklim Değişikliği Mücadelesine katıldı

Konya’nın Karatay Belediyesi, Türkiye’nin Paris İklim Anlaşması ile İklim Değişikliği Mücadelesine katıldı
12 Haziran 2024
19
A+
A-

Bugüne kadar  Çevreci, Sıfır Atık ile yenilenebilir enerji yatırımları ve birçok önemli projeyi hayata geçiren Konya’nın Karatay Belediyesi, şimdi de bu çabalarını bir üste taşıyacak olan dünyanın en büyük kentsel iklim ve enerji inisiyatifi “AB İklim ve Enerji İçin Küresel Belediye Başkanları Sözleşmesi”ni (GCoM) imzaladı.

[Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca]

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, konuyla ilgili  TÜHA Haber‘e yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük kentsel iklim ve enerji inisiyatifi “AB İklim ve Enerji İçin Küresel Belediye Başkanları Sözleşmesi”ni (GCoM) imzaladıklarını belirterek,  Karatay Belediyesi olarak, Türkiye’nin de imzaladığı Paris İklim Anlaşması’yla yürüttüğü iklim değişikliğiyle mücadelesine katılmış olduğunu vurguladı.

Başkan Hasan Kılca, söz konusu anlaşmanın, iklim değişikliği etkilerinin daha iyi anlaşılması, Karatay Belediyesi’nin sürece en uygun düzeyde uyum sağlamasına yönelik stratejiler geliştirmesi ve süreci akılcı politikalara dönüştürmesi açısından önem taşıdığını söyledi.

Paris İklim Anlaşması onaylansın - Ekonomim

AB İklim ve Enerji İçin Belediye Başkanları Sözleşmesi’nin (GCoM), iklim ve enerji hedeflerinin uygulanmasını gönüllü olarak taahhüt eden yerel yönetimlerin bir araya getirilmesi amacıyla kurulduğunu hatırlatan Kılca, Karatay Belediyesi’nin söz konusu sözleşmeyi imzalamasıyla; Türkiye tarafından da imzalanan Paris İklim Anlaşması’nın hedeflerini sağlamak için belirlenen taahhütlere uyarak gönüllü olarak iklim değişikliğiyle mücadeleye katılmış olduğunu dile getirdi.

Başkan Hasan Kılca, Karatay Belediyesi’nin bu anlaşmayla, Türkiye’de sera gazı emisyonunu azaltmak, iklim değişikliğinin etkilerine hazırlanmak, sürdürebilir enerjiye erişimi arttırmak ve bu amaçlar doğrultusunda ilerlemeyi takip etmek için önemli fırsatlar yakalamış olduğunun altını çizdi.

Karatay Belediye Başkanı Kılca, şunları söyledi:

“Yine Karatay Belediyesi; iklim yönetişiminin yerel düzeyde artan önemini de bir kez daha ortaya koyarak, dünya çapındaki şehirlerin etkili iklim stratejilerini de hayata geçirmesi için önemli aşama kaydedecek.

Dünyada küresel emisyonun, yani sera gazı salınımını sıfıra indirme hedefine aktif olarak destek verecek olan Karatay Belediyesi ayrıca; iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılması ve iklim değişikliğine uyum sağlamak için de çalışmalar yürütecek.”

GCoM YETKİLİLERİ 26-27 HAZİRAN’DA KARATAY’DA 

Öte yandan İklim ve Enerji İçin Belediye Başkanları Sözleşmesi (GCoM) yetkilileri ve Türkiye sorumlularının, 26-27 Haziran’da Karatay’da olacaklarını ifade eden Hasan Kılca, Karatay Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan UCLG-MEWA’nın Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılacak ve GCoM yetkililerin, imzalanan sözleşme sürecini ve yürütülecek çalışmalar konusunda bilgi verecek ve konuyla ilgili  sunumlar gerçekleştireceklerini aktardı.

Başkan Kılca, bu arada UCLG-MEWA Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın yerel düzeyde izlenmesine yönelik olarak da Karatay Belediyesi’nin 2021’de hazırladığı Gönüllü Yerel Değerlendirme Raporu’nu (LVR) BM’ye sunduğunu ve bu konuda da Türkiye’de öncü ve örnek belediyeler arasındaki yerini aldığını kaydetti.

Çevre Danışmanlık Hizmetleri | Çevre Danışmanlık Firmaları | ÇED Raporu

HEDEFİMİZ GELECEĞE TEMİZ VE YAŞANABİLİR BİR DÜNYA BIRAKMAK

Çevre dostu ve yenilenebilir enerjiye dair birçok projeyle bugüne kadar Karatay’ı geleceğe taşıdıklarına vurgu yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, çevreye ve doğaya sahip çıkan belediyecilik anlayışından ödün vermeden etkin bir gayretin içinde olduklarının da altını çizdi.

Bu kapsamda imzaladıkları İklim ve Enerji İçin Belediye Başkanları Sözleşmesi”nin önemine bir kez daha değinen Başkan Hasan Kılca şu değerlendirmelerde bulundu:

“Karatay Belediyesi olarak çevreye önem veren, doğanın korunması konusunda oldukça hassas davranan ve bu konuda pek çok projeler üreten bir anlayışa sahibiz. Çünkü küresel ısınmanın iklim üzerinde yıkıcı etkilere neden olduğunun farkındayız. Özellikle sera gazı emisyonlarının küresel ölçekte artmaya devam etmesi halinde geleceğin hepimiz için önemli sorunlar oluşturacağı görülebiliyor. Bunun önüne geçebilmek adına Karatay Belediyesi olarak bugüne kadar Sıfır Atık ile ilgili birçok çalışmayı hayata geçirdik”.

Güneş Enerji Santralleri Ne Kadar Elektrik Üretir? - Solar Relax

“Yenilenebilir enerji konusunda da Karatay’da Güneş Enerji Santralleri (GES) kuruyoruz” diyen Başkan Kılca, “Şimdi de tüm bu çalışmalarımızı bir üst aşamaya taşıyarak, Avrupa’nın yanı sıra ülkemizde de bazı yerel yönetimlerin taraf olduğu İklim ve Enerji İçin Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne imza attık” dedi.

“Bu anlaşmayla sadece şehrimize ve Karatayımıza olan hassasiyetimizi ortaya koymuş olmuyoruz” diyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, sözlerini şöyle tamamladı:

“Aynı zamanda ülkemizin de imzaladığı Paris İklim Anlaşması’na ve bu anlaşmanın belirlediği hedeflerin yerine getirilmesi için de belediye olarak dahil olmuş oluyoruz. Yani yerelde yakaladığımız başarı çıtamızı hem daha geliştirmek hem de daha ileriye taşıyıp örnek hizmetlerimizin sayısını artırmak için gayret etmiş de oluyoruz. Bu arada Karatay Belediyesi olarak, 26-27 Haziran tarihleri arasında UCLG-MEWA’nın Yönetim Kurulu Toplantısı’na ev sahipliği yapacağız. Bu programı da hem ülkemizin hem de belediyemizin geldiği aşamaların ortaya konması açısından önemsiyoruz”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.