enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:32 Anlaşma istemeyen kim?
04:53 Erdoğan, “Dirençli Bir Dünya-G20’nin Katkısı: Afet Riskini Azaltma, İklim Değişikliği, Adil Enerji Dönüşümü, Gıda Sistemleri” başlıklı oturuma katıldı.
00:40 CHP’nin İmralı heyetine üye vermesini kim engelledi?
00:35 Erdoğan: İsrail’in Gazze’de yol açtığı yıkım Filistin’in kalkınma çabalarını asgari 70 yıl geriye götürdü…
00:29 ”Gezi”nin karanlık finansörü! Avrupa’da Soros uyanışı
00:22 “Normal” Bitti: Batı’nın Çöküşü ve Trump’ın Kaosu
00:20 Adalet Bakanı Tunç: Yazı işleri müdürlerinin nakil taleplerini gerçekleştirdik
00:11 Papa’nın bu Türkiye ziyareti, diplomatik bir jestten çok daha fazlasını işaret ediyor…
00:07 Bakan Yerlikaya, NSosyal hesabından “Yalan sizin ağzınıza yuva yapmış” başlığıyla paylaşımda bulundu…
00:07 İkinci para kulesi skandalı! Kara parayla Bodrum’da kaçak villa…
00:06 Sevdiğim Suriye harabeye döndü: Tarihin tekerrür etmesini engellemek istiyorum
11:21 Zelenski Ankara’da: Bölgesel Dengelerde Diplomatik Arayış
00:43 Bakan Tunç: Çocuklarımızın güvenli bir geleceğe adım atmaları hepimizin ortak amacıdır
00:42 “Futbolda bahis” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmda 8’i tutuklu 17 hakem hakkında (MASAK) raporu hazırlandı…
00:38 Radikal Hakaret Siyasetinin Amacı Ne?
00:29 Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda, yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin gıda analizi yapılıyor.
00:20 Yerel Yönetim Reformu Yaklaşırken…
00:16 Soykırımın yükü Gazzeli kadınların omzunda
00:08 Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae-myung Türkiye’ye gelecek
00:06 İstanbul Fatih’te bir otelde konaklayan 4 kişilik Böcek ailesinin ölümüyle ilgili, otel sahibi ve bir otel çalışanı tekrar gözaltına alındı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Euro Bölgesi’nde enflasyon eylülde yüzde 10’a çıkarak rekor kırdı

Euro Bölgesi’nde enflasyon eylülde yüzde 10’a çıkarak rekor kırdı
1 Ekim 2022
1.068
A+
A-

Euro Bölgesi’nde, eylülde yıllık enflasyon enerji fiyatlarındaki artışın etkisiyle yüzde 10’a ulaşarak kayıtlardaki en yüksek seviyeye çıktı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilciliğin ‘EuroNews, AA’ kaynaklı haberine göre, Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Euro Bölgesi’nin eylül ayına ilişkin yıllık enflasyon öncü verilerini yayımladı.

Verilere göre, Euro Bölgesi’nde ağustosta yüzde 9,1 olan yıllık enflasyon, eylülde yüzde 10’a yükseldi.

Euro Bölgesi’nde eylül ayındaki enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, en yüksek yıllık enflasyon yüzde 40,8 ile enerjide gerçekleşti. Enerjiyi, yüzde 11,8 ile gıda, alkol ve tütün ürünleri, yüzde 5,6 ile enerji dışı sanayi ürünleri ve yüzde 4,3 ile hizmetler izledi.

Enflasyon, eylül ayında Almanya’da yüzde 10,9, İtalya’da yüzde 9,5, İspanya’da yüzde 9,3, Belçika’da yüzde 12, Yunanistan’da yüzde 12,1, Avusturya’da yüzde 11, Slovenya’da yüzde 10,6, Slovakya’da yüzde 13,6, Hollanda’da yüzde 17,1, Letonya’da yüzde 22,4, Litvanya’da yüzde 22,5 ve Estonya’da yüzde 24,2 seviyesinde ölçüldü.

Böylece, Euro Bölgesi’nde ağustos ayında enflasyon, verilerin Eurostat tarafından toplandığı son 25 yıldan beri ölçülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Euro Bölgesi’nde enflasyon ilk defa iki haneye çıkmış oldu.

Piyasa beklentileri, Euro Bölgesi’nde eylül ayı enflasyon oranının yüzde 9,7 olmasıydı. Açıklanan veriler piyasa beklentilerini aştı.

Geçen aylarda da zirve yapan enflasyon, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) yüzde 2’lik hedefinin üzerinde seyrediyor.

[UHA Haber Ajansı, o1 Ekim  2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.