enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:57 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitiyor olması en çok onları rahatsız ediyor”
11:02 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
09:46 TUDPAM’dan Orta Doğu’ya Derinlikli Bakış: Dış Bakış Dergisi Haziran 2025 Sayısı Yayımlandı
06:36 AK Parti’nin Kızılcahamam kampı başladı
00:48 ‘Terörsüz Türkiye’ hedefinde sahada ilk somut adım atıldı. Irak’ın Süleymaniye kentinde Terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı
00:48 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi!
00:44 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:36 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
00:25 TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Van Milletvekili Buldan’dan, terör örgütü PKK’yla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti…
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:09 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
00:57 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
00:45 BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya
00:27 Türkiye, HTŞ’yi ‘terör örgütleri’ listesinden ne zaman çıkarabilir?
00:22 Bakan Kurum, Roma’da düzenlenen “2025-Ukrayna iyileştirme konferansı”na katıldı
00:13 ‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Barış seramikleri: Angola’nın yeni fabrikası gençlere ve gazilere iş imkanları sunuyor

Barış seramikleri: Angola’nın yeni fabrikası gençlere ve gazilere iş imkanları sunuyor
1 Ekim 2022
1.083
A+
A-

Angola’nın Bié bölgesindeki Barış Ödülü Seramik Fabrikası (Peace Prize Ceramic Factory), ihtiyaç duyulan inşaat malzemelerini üretirken yerel halka ve iş gücüne katılan emekli askeri personele istihdam ve eğitim sunmayı vadediyor. Fabrika, bölgedeki gençlere de yeni bir gelir kapısı kazandırıyor. 

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)nınEuroNewsden aktardığı Gizem SADE’nin haberine göre, Orta Angola’nın Bié Bölgesi, uzun süre bir ticaret merkezi ve tarım için verimli bir bölge oldu. Bié bağımsızlık mücadelesinde ve sonra halk isyanında da önemli bir parlama noktasıydı. Dolayısıyla burada gençler ve gaziler için iş imkanı yaratmak önem arz ediyor.

Daniel Kavinhanha, yıl sonuna kadar tamamlanması beklenen Barış Ödülü Seramik Fabrikası’nı yönetiyor. Üç ana hedefleri olduğunu söylüyor: “Birincisi gelir kaynaklarını çeşitlendirmek ve milli gelire katkıda bulunmak. İkincisi toplumsal boyutuyla ilgili, vatandaşlar için istihdam yaratmak ve istikrarları için gelir oluşturmak. Üçüncüsüyse siyasi boyutu, askerleri toplumsal ve mesleki olarak yeniden kazandırmayı içeriyor.”

Fabrika’da yapılan üretim de bölgenin kalkınmasında önemli bir rol oynayacak. Kavinhanha, fabrika açıldığında yüksek kalite tuğla ve kiremit gibi yapı malzemeleri üretileceğini belirtiyor.

Eski askerler uzmanlıklarıyla projeye destek veriyor

Bölgede ayrıca, çalışanlar ve aileleri için de tesisler inşa ediliyor. Kavinhanha, “Proje kapsamında ayrıca sosyal taahhütlerimizi zenginleştirecek okul, sağlık merkezi, su ve enerji gibi destekleyici yapılar da geliştirildi.” şeklinde konuşuyor.

Teskilat_680*100 banner

Projeye katılan gazi askerlerden Avelino Munijindo her şeyin yolunda gitmesine yardımcı olmak için doğru bilgi birikimine sahip diğer gazileri de bir araya getirdi. Munijindo, kendisi gibi gazilerin iş gücüne ve topluma yeniden entegre olmasına yardımcı olduğunu söylüyor: “Burada çok iyi ilişki içindeler. Yerel halk yapılan işe yardım ediyor ve eski askerler bazı alanlardaki uzmanlıklarıyla katkı sağlıyor. Böylece onlara yardımcı oluyoruz.”

Fabrika henüz resmi olarak açılmadan etkisi bölgede olumlu bir şekilde hissedilmeye başlandı. Bu büyük ölçüde çevrede altyapının iyileştirilmesinden kaynaklanıyor.

Sabino Henda, 50’den fazla yerleşim yerinde 30 binden fazla insanın yaşadığı bir kent olan Chipeta’nın idarecisi. Henda fabrikanın en faydalı sonuçlarından birinin okul olduğunu ifade ediyor: “Çocuklar artık evlerine çok yakın bir okulda eğitim alıyor. Aileler de çocuklarının çok iyi koşullardaki bir okulda eğitim göreceğinin farkında.”

Bu seramik fabrikası ve tüm bu altyapı ülkede toplumsal barışın güvence altına alındığını gösteriyor. Yalnızca barış içindeki bir yerin kalkınabileceğini belirten Henda, bugünün çocuklarının “barış neslini” temsil ettiğini söylüyor.

Cezayir'in Vahran sahilleri 19. Akdeniz Olimpiyatları'nda yelkencileri ağırlayacak - (UHA) Uluslararası Haber Ajansı

Gazeteci adı • Gizem Sade

[UHA Haber Ajansı, o1 Ekim  2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.