enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
00:04 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
00:55 Bakan Uraloğlu, Tunceli’nin Pertek ilçesindeki Singeç Köprüsü’nde düzenlenen “Karayolları Genel Müdürlüğü Projeleri Toplu Açılış Töreni”nde konuştu…
00:54 Söke’nin tescillenen “Kulak Çorbası” ilçenin gastronomi mirasına yeni bir değer kazandırdı.
00:45 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak Dışişleri Bakanları Toplantısı’na iştirak edecek
00:40 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
00:28 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddet önleme faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz”…
00:25 Milli Eğitim Bakanı Tekin, CNN Türk’te canlı yayınlanan “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı,
00:16 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhuriyet Halk Partisi’ne tepki göstererek, “Muhalefet, karalama siyaseti yapmaya devam ediyor.
00:15 Süper Lig’de bugün oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasının başlama saati, A Milli Basketbol Takımı’nın EuroBasket 2025’teki final maçı dolayısıyla saat 19.00’a alındı.
00:12 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamdi Kılıç, son yolculuğuna uğurlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye ekonomik kalkınma stratejileri

Türkiye ekonomik kalkınma stratejileri
23 Şubat 2022
2.916
A+
A-

Ülkemizde yılda 100 milyar dolardan fazla faiz ödemekte, enerji de dışa bağımlılık 60 milyar doların üzerinde. Dünyada yaşanan ekonomik zorluklar ve pandemi’ye rağmen en kısa zamanda güçlü bir şekilde çıkmak için yapılması gerekenleri kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Türkiye’nin çözemeyeceği hiçbir sorunu yok, yeter ki doğru adımlar zamanında atılsın ve doğru ekiplerle uygulansın.
FAİZ GİDERLERİ
Türkiye yılda 100 milyar dolar faiz gideri olan ve dışa bağımlı bir ülke olmaktan kurtulmalı. Bunun için Faizsiz Finansal Ekonomik Sistem olarak “Asrın Ahiliği Farklı Çözüm Sistemi” tabana yayılarak, üretimi ve ticareti geliştirecek şekilde uygulanmalıdır.
TEİS: Tekrar kullanılan poşetlerde sağlık riski var, eczacılar muaf olmalı
ECZACILIK-TIP-SAĞLIK
Ülkemizde Sağlık Bakanlığı, Gıda ve Tarım Bakanlığı, Sağlık Kuruluşları konsersium olarak ortak çalışma yaparak tıbbi araştırmalar yaparak, tıbbi laboratuvar ve tıbbi enstitüler kurarak ilaç, aşı, salgın ve kronik hastalıklara karşı araştırma ve geliştirmeler artırılmalıdır. Yurtdışından alınan ve yüksek fiyatlı ilaçlara öncelik verilmelidir. Sağlık Enstitüleri Başkanlığın da yerli aşılar üretilmeye devam edilmeli.
BÖLGE ÜLKELERLE TİCARET
Bölge ülkeleri ile ticareti geliştirmeliyiz. Bölgesel işbirliklerini ve ortak pazar projelerini hayata geçirmeliyiz. Öncelikle üretimi artırmalıyız. Her alanda üretim. Tarım, tekstil, gıda, bilim, teknoloji ve sanayide üretim. Komşu ülkelerle ikili ticareti geliştirmeliyiz. Özellikle Orta Asya, Afrika, Kafkas, Balkan, Karadeniz ve Akdeniz ülkeleri. Kendi ulusal para birimimiz ile ticaret yapmalıyız.
TEKSTİL VE TURİZM
Tekstil sektörü yeniden canlandırılmalıdır. Pandemi ile birlikte yeni bir tekstil ekonomisi oluştu. Özellikle dünya piyasalarına hitap edilmeli ve bunun önü açılmalıdır. Turizm bütün yıla yayılmalı, konaklama, deniz turizmi, doğa turizmi, kış turizmi ve inanç turizmi geliştirilmelidir. Sağlık turizmi önemli bir ivme kazandı, daha üst seviyelere çıkartıla bilir.
Yunan Ticari Filosu ve Gemi Sahipleri
DENİZ TİCARET FİLOSU
Üç tarafı denizlerle çevrili olan bir ülkeyiz. Deniz ticareti potansiyelimiz var, bunu daha üst seviyelere çıkarmalıyız. Deniz ticareti ve deniz taşımacılığı geliştirilmelidir. Deniz ticaret filosu oluşturmalıyız. Denizcilik Bakanlığı yeniden kurulmalıdır.
NÜKLEER ENERJİ
Ülkemiz büyükte ve gelişmektedir. Enerji’de dışa bağımlılıktan kurtulmalıyız. Bu nedenle nükleer enerji bir gerekliliktir. Nükleer enerjiye geçilmelidir. Yıllık 60 milyar dolar civarında enerji ihtiyacımızı dışarıdan karşılamaktayız. Ayrıca yenilebilir enerji kaynakları da değerlendirilmelidir. Akdeniz ve Karadenizde hidrokarbon arayışına devam edelim. Ege ve Van Gölünde de araştırma yapılmalıdır.
ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR
Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapılmalı ve Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonaları düzenlenmeli. F1 Grand Prix yarışları kalıcı ülkemize kazandırılmalıdır. Formula 1, 9 yıl aradan sonra ülkemize kazandırılması büyük bir başarıdır. Bunun önemini daha önce defaatle ifade ettik.
Serbest Ticaret Bölgesi nedir? | Coğrafya Hocası
SERBEST TİCARET BÖLGELERİ
Serbest ticaret antlaşmaları ve serbest ticaret bölgelerini artırmalıyız. Serbest bölge uygulamasını geliştirmeliyiz. Mücevherat sektöründe uluslararası tanıtıma ve pazarlamaya geçilmeli.
DEVLET-ÖZEL SEKTÖR-ÜNİVERSİTELER İŞ BİRLİĞİ
Yine devlet, özel sektör ve iş dünyası ortaklığı ile yeni yatırım projeleri hayata geçirilmeli. Ayrıca uluslararası fuar ve tanıtım organizasyonlarına ev sahipliği yapmalıyız.
YERALTI KAYNAKLARIMIZ
Yeraltı zenginliklerimizi, Bor madeni ve diğer madenlerimizi üretime ve ihracata kazandırabiliriz. Bunun gibi çok sayı da alternatif çözüm önerisine sahibiz ve bu önerileri hayata geçirebiliriz. Hidrokarbon araştırmalarına devam etmeliyiz. Yeni sondaj sahaları açmalıyız.
Otomotiv Sektörü İçin Saplama Kaynak Makinaları - Saplama Kaynak Makinaları
BİLİM-SANAYİ-TEKNOLOJİ-SANAYİ
Teknoparklarımızı daha uygun şartlara getirmeliyiz. Özellikle kira ve vergi gibi destekler verilmelidir. Yüksek teknoloji üretimi desteklenmeli ve teşvik edilmelidir. Yerli otomobil önemli bir başlangıç olacaktır. Yapay zeka, 3D yazılar, robotik ürünler, uzay teknolojiler, dijital teknolojiler ve yerli yazılımlar desteklenmelidir. Elimizde Bor gibi önemli önemli maden ve Kenevir gibi stratejik bir bitki var, bunları çok daha etkili kullanmalıyız ve üretim alanını genişletmeliyiz. KOSGEB, TÜBİTAK ve Teknoloji Bakanlığı daha fazla destek vermelidir.
Türk savunma sanayisi 2020'yi başarılarla doldurdu
GÜVENLİK-SAVUNMA SANAYİ
Türkiye savunma sanayinde önemli gelişmelere imza attı. Mil-Gemi, İHA-SİHA-TİHA, Seyir Füzesi, Atak Helikopteri, Altay Tankı, Uçak Gemisi, Denizaltı, Hisar-A, Hisar O, Milli Piyade Tüfeği gibi önemli başarılara imza atıldı. ASPİLSAN-ASELSAN-HAVELSAN-ROKETSAN-TAİ (TUSAŞ)-MKE önemli hizmetler icra ediyor. Uzun menzilli hava savunma sistemi, yerli uçak, uçak gemisi de yapacak güçteyiz ve yapmalıyız.
Tüm tarımsal ve hayvansal kayıtlar tek ekranda
GIDA-TARIM-HAYVANCILIK
Ülkemiz bu alanda oldukça zengin bir potansiyele sahiptir. Verimli tarım havzalarına sahibiz. Yeniden bu alana önem vermeliyiz. Yerli Ata tohum ve hayvancılık desteklenmeli. Özellikle konar-göçer hayvancılık yapan Yörükler desteklenmelidir. Gıda Tarım Bakanlığı, TİGEM, TAGEM gibi kurumlarımız daha fazla destek vermelidir.
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ
Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezleri bütün il ve ilçelerde kurulmalı, Türkiye Afet Müdahale Planı güncellenmektedir. Dere yatakları ve fay hatları üzerindeki yerleşim yerleri tahliye edilmeli, bunun için yeni bir iskan politikası belirlenmelidir. Güvenli Kamu arizelerinde yeni yerleşim yerleri kurulmalıdır.
İstanbul Finans Merkezi'nde çalışmalar hızlandı | Yeni Emlak
İSTANBUL FİNANS MERKEZİ
İstanbul Finans Merkezi bu yıl itibariyle açılacak, hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Uluslararası sermeyeyi ülkemize çekmek için yatırıma ve üretime yönelik cazip fırsatlar sunmak gerekir. Ayrıca, değerli madenler, dijital para ve kripto para içinde çalışma yapılmalıdır. Dijital para borsası kurulmalıdır.
ULUSLARARASI KURULUŞLAR
BM, AB, D-8, G-8, G-20, BİRÇS, İİT, AFB, WTO, TÜRK DEVLETLER TEŞKİLATI, TÜRKSOY, NATO, AGİT, ASEAN, BİK, OECD, OPEC, APEC, KEİ, NAFTA, LAFTA, MİKTA, KİK, gibi uluslararası ekonomik kuruluşlar olmak üzere, Türk ve İslam Ülkeleri ile çok taraflı antlaşmalara imza atarak, yeni ekonomik ortak pazarlar ve işbirlikleri gerçkleştirmeliyiz.
Resim
Şener Mengene
Strateji Enstitüsü Başkanı

[UHA Haber Ajansı, 23 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.