enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:48 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:43 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:39 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:32 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:32 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:29 İstanbul’un Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:18 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, “Türkiye, Güney Kafkasya’da barışın tesis edilmesi için çaba göstermektedir”
00:11 Bakan Tunç: “Hedefimiz umudu onaran, hatayı düzelten, insan onurunu merkeze alan bir yaklaşımı hakim kılmaktır”
06:50 Sempozyum | Sosyal Panorama 2025: Türkiye’de Değişen Nüfus ve Ailenin Geleceği
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elim uçak hadisesinin neden yaşandığını çok daha net göreceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız”
00:50 TOBB’un Nefes kredi hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildi…
00:48 Bakan Uraloğlu, “Üretilen dördüncü Milli Banliyö Tren Seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edildi”
00:43 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:40 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:39 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Zelenskiy: Rusya havada kontrolü kaybettiğinde savaş alanında da gücünü kaybedecek

Zelenskiy: Rusya havada kontrolü kaybettiğinde savaş alanında da gücünü kaybedecek
9 Ocak 2024
31
A+
A-

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’yı hava üzerindeki kontrolden ve savaş alanındaki güçten mahrum bırakmak için Ukrayna’nın hava savunmasını güçlendirmesi gerektiğini vurguladı.

 UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiUHA Haber’in urkhaber.com’dan aktardığı Gazeteci Kadir ÇURKU’nun haberine göre, İsveç’in yıllık ulusal konferansı Toplum ve Savunmanın katılımcılarıyla çevrimiçi bir görüşme sırasında konuşan Zelenskiy’nin düşmanı hava sahasını kontrol etme ve Ukrayna mevzilerine hava saldırıları yapma yeteneğinden mahrum bırakmak için Ukrayna birliklerinin hava savunma sistemlerine sahip olması gerektiğinden bahsettiği bildirildi.

Zelenskiy Bu, hem savaş alanında hem de ülke içindeki Ukrayna şehirlerinin korunması için yeterli değil. Birkaç gün içinde 500 ziyaret gerçekleşti. Evet, ortaklarımızın yardımıyla çoğunu geri püskürtmeyi başardık: %70’ten fazlası. Ancak bu yeterli değil. Rusya havadaki kontrolünü kaybederse savaş alanındaki tüm gücünü kaybedecek. Onların başka bir gücü yok; biz bunu görmüyoruz. dedi.

Konferans katılımcılarına, Rusya’nın birliklerini güçlendirmeye devam etmesine ve “et saldırılarında” çok sayıda asker kaybetmesine rağmen şu anda cephedeki durumun oldukça istikrarlı olduğu bilgisini verdi.

Zelenskiy, İsveç’in yıllık ulusal konferansı “Toplum ve Savunma”da yaptığı konuşmada, Ukrayna’nın İsveç ile ortak silah üretimine olan ilgisini de dile getirdi.

Kadir Çurku

***

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. urkhaber.com sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev’de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.