enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 Türkiye’den Şam’a saldıran soykırımcı İsrail’e sert tepki
00:50 Adalet Bakanı Tunç, DEM Parti heyetini kabul etti
00:43 İletişim Başkanı Burhanettin Duran: Suriye’nin toprak bütünlüğünü desteklemeye devam edeceğiz
00:43 Başsavcı Gürlek’i tehdit davasında İmamoğlu’na hapis cezası
00:34 MHP Genel Başkanı Bahçeli, DEM Parti heyetiyle görüştü
00:31 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İsrail’in saldırısı bölgesel barışa bir sabotaj
00:23 Dışişleri Bakanı Fidan, işgalci İsrail’in Suriye’yi hedef alan saldırılarıyla ilgili diplomasi trafiği yürüttü.
00:19 Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda düzenlenen “15 Temmuz: Hafıza, Adalet ve Gelecek Paneli”ne katıldı.
00:13 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve (BAE) Devlet Başkanı  Al Nahyan huzurunda, iki ülke arasında 7 anlaşma imzalandı.
00:07 Ömer Çelik: İsrail’in saldırıları tüm bölge ve dünya için güvenlik tehditidir
22:44 Dışişleri’nden İsrail’e Suriye tepkisi
22:04 Bakan Fidan: İsrail bölgeyi istikrarsızlaştırmak istiyor
08:00 Zorlu Enerji, İsrail’deki Dorad Energy’deki yüzde 25’lik hissesinin tamamını elden çıkarma sürecinde bir adımı tamamladı.
06:59 Yorum: ABD’nin İran’a Yönelik Saldırıları VE Orta Asya’nın Stratejik Konumu
06:58 Yapay Zekanın su tüketimi Su Güvenliğimizi tehdit ediyor mu ?
06:52 Hain Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden sonra toplam 390 bin 354 şüpheliden 113 bin 837’si tutuklandı
00:54 BAE Devlet Başkanı Al Nahyan Türkiye’ye geliyor
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ’cü alçaklar sonsuza kadar lanetle, nefretle hatırlanacak
00:25 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez”
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz tarihimizin en kritik dönemeçlerinden biri oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Zelenskiy: Belediye başkanını derhal bırakın

Zelenskiy: Belediye başkanını derhal bırakın
13 Mart 2022
647
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rus güçlerin kaçırdığı Melitopol Belediye Başkanının serbest bırakılmasını istedi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı KİEV Muhabiri Daria Kaleniuk‘un yabancı kaynaklardan derlediği haberine göre, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus güçlerin Melitopol Belediye Başkanını kaçırmasına tepki gösterdi. Rus güçlerin bu adımı ile DEAŞ’lı teröristlere benzediğini söyledi.

Zelenskiy, Moskova yönetimine, “Ukrayna, Melitopol belediye başkanının derhal serbest bırakılmasını ve ülkedeki şehirlerin tüm yöneticileri için garanti verilmesini istiyor. Eğer DEAŞ’lı teröristlere benzeyecekseniz sizinle herhangi bir konuda konuşmanın anlamı ne?” diye seslendi.

Zelenskiy: Savaşta esir alınanlar için koordinasyon başkanlığı kuruyoruz

Sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Rus güçlerinin verdiği kayıplara da değinen Zelenskiy, Ukrayna tarafından esir alınan askerler için yeni bir koordinasyon başkanlığı kurulacağını duyurdu. “Esir aldığımız düşman askeri sayısı o kadar çok ki bu konu savaş öncesi yapılan düzenlemelere bırakılamaz. Bu yüzden bakanlar kurulu bugün, bu konuya bakması için bir koordinasyon başkanlığı kurulmasına karar verdi.” dedi.

Putin: Ukrayna ile müzakerelerde belirli pozitif değişimler oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, Moskova’da, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko ile bir araya geldi. Putin, görüşme sonrası konuştu. “Ukrayna ile müzakerelerde belirli pozitif değişimler oldu” dedi. Taraflar arasında hemen hemen her gün görüşmeler yapıldığını ifade eden Putin, pozitif değişimlerin ne olduğuna dair detay vermedi.

Putin, Rusya Güvenlik Konseyi toplantısında ise dikkat çekici bir talimat verdi. “Ortadoğu’dan gelecek ve Rusya tarafında yer alacak ‘gönüllü savaşçılar’ çatışma bölgelerine ulaştırılacak” diyen Putin, şunları kaydetti;

“Çoğunluğu Ortadoğu ülkelerinden 16 binden fazla başvuru var. Son on yılda en zor dönemde DEAŞ’a karşı mücadelede bize yardımcı oldular. Ukrayna güçlerine karşı savaşmak isteyen gönüllülerden memnuniyet duymalıyız.”

Şoygu: Batı, tehlike altında olmamasına rağmen sınıra asker yığıyor

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise Batı dünyasına yüklendi. Tehlike altında olmamalarına rağmen durumu kullanarak Rusya sınırına her geçen gün yeni askeri birlikler konuşlandırdıklarını söyledi.

Şoygu, “Genelkurmay Başkanlığı buna dayanarak batı sınırlarımızı güçlendirmek ve korumak için plan geliştiriyor” dedi.

Who Is Daria Kaleniuk? Ukrainian Journalist Wikipedia & Boris Johnson Video

HABER : Daria Kaleniuk

[UHA Haber Ajansı, 13 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.