enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:34 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:27 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
00:55 Hocalı Soykırımın 34. Yılı Anma Programı
00:54 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:37 Milli Güvenlik Sorunu: Sanal Kumar ve Kalbine Sızan Sessiz Tehdit!
00:20 Türkiye Bursları’na 2026 Yılında 200 Bini Yakın Rekor Başvuru
00:14 Bakan Abdulkadir Uraloğlu: Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 2 yaşında
00:10 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:10 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:09 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:09 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:09 Türkiye’nin En Büyük Dış Finanslı Demiryolu Projesi
00:09 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de UHA / İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:05 Kocaeli’n Derince ilçesinde Ramazan Mahzun: Esnaf, Ramazan’ı unuttu mu?
00:05 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey UHA / İnternational News Agency’nda
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:03 İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebini kabul etmedi.
00:01 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Zelenski Tank Sevkiyatının Hızlanmasını İstedi

Zelenski Tank Sevkiyatının Hızlanmasını İstedi
19 Ocak 2023
475
A+
A-

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Dünya Ekonomik Forumu’na video link bağlantısı ile katılarak Batılı tedarikçilerden tank ve hava savunma birimlerini daha hızlı göndermelerini istedi.

Davos Zirvesi ne zaman başlayacak? Davos'a hangi ülkeler katılacak?İsviçre’nin Davos kentinden TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (UHA) Muhabiri Daria KALENİUK‘un haberine göre, Zelenski’nin, Dünya Ekonomik Forumu’na video link bağlantısı, Batılı müttefiklerin Almanya’daki Ramstein hava üssünde biraraya gelmelerinden bir gün önceye denk geldi.

Batılı ülkeler toplantıda, Berlin’in Kiev’e Leopard tankları gönderilmesine izin verip vermeyeceğine odaklanacak.

Zelenski, “Ukrayna’ya hava savunma sistemlerinin sağlanması Rusya’nın yeni füze saldırılarından önce olmalı. Batı’nın tank sevkiyatı Rus tanklarının yeni bir işgalinden daha önce gelmeli” diye konuştu.

Rusya’nın komşusu Ukrayna’yı işgalinden bu yana neredeyse 11 ay geçti. Rus ordusu Ukrayna’nın doğusunda ve güneyinde bazı toprakları elinde tutuyor. Ancak Moskova doğuya doğru ilerlemeye çalışırken birçok kaynağını tüketti.

Zelenski, “Doğuda her gün çatışmalar var. Biz sağlam ve dirençli duruyoruz” dedi.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Davos’taki toplantıda Rusya’nın gelecek birkaç ay içinde yeni bir saldırı düzenlemeye hazırlanmasından endişe ettiğini söyledi, bu nedenle Kiev’e modern tank ve füzelerle ilave destek gönderilmesinin önemine dikkat çekti.

Polonya ve Finlandiya, Almanya’nın onaylaması halinde Kiev’e Leopard tankları göndermeye hazır olduklarını bildirmişti. Berlin hafta başında yaptığı açıklamada, bu konunun Almanya’nın yeni savunma bakanının gündeminin ilk maddesi olacağını söyledi.

Almanya hükümeti, Savunma Bakanı Christine Lambrecht’in istifasının ardından Boris Pistorius’u savunma bakanı olarak atamıştı.

Forumda içişleri bakanının bir helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından kendi kişisel güvenliğinden kaygı duyup duymadığı sorulması üzerine Zelenski, kaygı duymadığını söyledi.

Zelenski, “Görüşlerim değişmedi. Mühimmata ihtiyacımız var. Hiçbir yere acelem yok” dedi.

Konuşması öncesinde Zelenski, forumun katılımcılarından Kiev yakınındaki helikopter kazasında hayatını kaybeden 14 kişiyi anmak için bir dakika sessizlik istedi.

Kazada hayatını kaybedenler arasında Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastirski’nin yanı sıra diğer yetkililer, mürettebat ve bir çocuk vardı.

Helikopterin çarptığı binanın bir çocuk yuvası olduğu ve kaza sırasında içeride çocukların ve çalışanların olduğu belirtilmişti.

Cumartesi günü 45 kişinin ölümüne neden olan Ukrayna’nın Dnipro kentindeki Rus saldırısını hatırlatan Zelenski, Rusya’yı “terör ihraç etmekle” suçladı. Moskova ise sivilleri hedef alan bu saldırıdan Ukrayna hava güçlerini sorumlu tutmuştu.

Daria Kaleniuk | World Economic Forum

Gazeteci* Daria Kaleniuk

***

Yazar hakkında

Daria Kaleniuk , Kiev merkezli Yolsuzlukla Mücadele Eylem Merkezi’nin yönetici direktörü olan Ukraynalı bir sivil toplum aktivistidir .  2022 Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında, Kaleniuk, Varşova’daki bir basın toplantısında İngiltere başbakanı Boris Johnson’a Londra merkezli bazı Rus oligarklarının neden yaptırımlarla hedef alınmadığını sorduğunda uluslararası medyada öne çıktı. ve neden Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge kurulmasını desteklemediği. Kaleniuk, Yaroslav Mudryi Ulusal Hukuk Universitesi’nde hukuk okudu ve Fulbright Yabancı Öğrenci Programı tarafından desteklenen Chicago-Kent Hukuk Fakültesi’nden Mali Hizmetler Hukuku alanında yüksek lisansını yaptı. Daria Kaleniuk, Genç Küresel Liderlerin bir üyesidir. Daria, Rusya’nın 24 Şubat 2022’de Ukrayna’ya karşı başlattığı büyük çaplı savaşın ardından, diğer YGL’lerle birlikte, merkezi Polonya’da bulunan Uluslararası Ukrayna Zaferi Merkezi’ni kurdu.

[UHA Haber Ajansı, 19 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.