enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 RTÜK Başkanı Şahin: “İslamofobi sadece ‘bir içerik sorunu’ değil, bir güvenlik, bir kimlik ve bir insanlık meselesi”
00:51 Yenidoğan Çetesi’ davasında 5. duruşma görüldü
00:50 Fırtınalı bir dönemde AB dönem başkanlığını devralan Danimarka’yı neler bekliyor?
00:41 Almanya’da bir şirkette meydana gelen bıçaklı saldırıda bir kişi öldü, iki kişi yaralandı
00:35 Tunç Soyer’in gözaltına alındığı İzmir’deki yolsuzluk operasyonunda şaşırtan detay! Şikayet eden Cemil Tugay çıktı.
00:27 İtalya’da kavurucu sıcaklar: İki ölü, 17 şehir için kırmızı alarm
00:22 MİT Başkanı Kalın, Irak’ın kuzeyinde temaslarda bulundu
00:22 ‘Cam tavanı’ aşmak: Bilimde kadınların dönüştürücü gücü
00:11 Hangi AB ülkesi en çok düzensiz göçmeni geri gönderiyor?
00:10 Azerbaycan ve Küresel Süreçler
00:08 Sessiz kahramanlara bir saygı duruşu: “Babam Misafir İşçiydi” kitabı
23:09 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hatay, İzmir ve Manisa’daki yangınlar kısmen kontrol altına alındı.
08:59 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:34 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:13 CHP kurultayı davası ertelendi
00:50 Kartepe’de Açık Hava Sinema Keyfi Başladı
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
00:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
00:24 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan’da ‘Deniz Salyası’ Alarmı

Yunanistan’da ‘Deniz Salyası’ Alarmı
27 Haziran 2021
783
A+
A-

UHA HABER / Yunanistan Çevre Bakanlığı’nın görevlendirdiği çevre bilimi uzmanları, Limni Adası çevresinde rastlanan müsilajın, Türkiye’de haftalardır özellikle Marmara Denizi’ni kaplayan deniz salyasıyla bağlantılı olup-olmadığını araştırıyor.

Yaklaşık 30 plajı olan Limni Adası’ndaki yetkililer, adanın kuzey, doğu ve batı kıyıları ile açıklarında müsilaj gözlemlediklerini bildirdi.

Yunanistan Çevre Bakanlığı, denizbilim uzmanları ve biyologlarını, bu doğal afeti drone ve uydularla gözlemleyerek, “Marmara Denizi’ndeki durumla bağlantılı olup-olmadığını tespit etmeleri için” görevlendirdi.

Bakanlık, uzmanların incelemede Avrupa Birliği’nin Copernicus programının Sentinel-2 uydusunu ve drone’lardan elde edilecek görüntüleri kullanacağını açıkladı.

“Sıcak hava müsilajdaki organizmaların üremesine neden olmuş olabilir”

Uzmanlar, müsilaja iklim değişikliği ve kirliliğin neden olduğunu söylüyor.

Yunan Adası Limni’nin çevresindeki müsilajdan örnek toplayan uzmanlar, son günlerde hava sıcaklıklarında kaydedilen artışın da deniz salyası olarak bilinen birikintideki organizmaların büyümesine neden olmuş olabileceği görüşünde.

Reuters haber ajansına konuşan bir Yunan sahil koruma yetkilisi, “Son günlerde yaşanan sıcaklar da bitkisel planktonun aşırı üremesine neden olmuş olabilir ancak laboratuvar sonuçlarını bekleyip görmemiz gerekiyor” dedi.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 27 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.