enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:28 Uludağ İhracatçı Birlikleri’nden (UİB) Haziran ayında yüzde 30,36’lık artışla 3 milyar 593 milyon dolarlık ihracat… 
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP milletten kopuk marjinallerinin oyuncağı haline geldi
00:42 Hollanda’daki Hükümet Krizi Ekseninde Ekonominin Nabzı
00:32 Hollanda’dan Mektup Var!
00:21 İnfografik: Moskova’da Kritik Görüşme: Putin ve Arakçi Bir Araya Geldi
00:10 Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, hukuksuz tutukluluğu sonrası ilk basın açıklamasını yaptı.
20:57 Güneydoğu, Trakya ve İç Anadolu son yarım yüzyılın en düşük yağışını aldı
13:12 Antalya’da, CHP’li Manavgat Belediyesine yönelik rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonu
11:40 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, gözaltına alındı
11:29 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında; Adana ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı
10:44 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde kamuoyunda dolaşan “istifa edecek” iddialarını yalanladı…
10:28 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasından notlar: Ne olmuştu?
09:49 Türkiye’nin köklü kuruyemiş markalarından Peyman, iflasın eşiğinde
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:39 “Küba ve Sömürgecilik”
00:30 Suriye Devlet Başkanı Ahmad eş Şara, Suriye “bölünmez bir bütündür”
00:29 Ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen’den Özgür Özel’e Sert Uyarı: “Yargıyla Uğraşma, İşine Bak Sen!”
00:28 Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum: Yeni anayasa hangi güvenceleri kapsamalı?
00:27 Gazze’de önerilen yeni ateşkesin detayları neler?
00:26 Bu transferde istediğini alamayan Galatasaray’a Sırp kaleci Dorde Petrovic şoku!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan, aralarında çocukların da bulunduğu göçmenleri denizin ortasına bıraktı

Yunanistan, aralarında çocukların da bulunduğu göçmenleri denizin ortasına bıraktı
20 Mayıs 2023
236
A+
A-

The New York Times gazetesinin yayınladığı görüntüler, aralarında küçük çocukların da bulunduğu sığınmacıların Yunan Sahil Güvenliği tarafından yakalanarak denize götürüldüğü ve göçmen botlarına bindirilerek denizde terk edildiğini ortaya koydu.

UHA / Europe İnternational News Agency

Aralarında altı aylık bebeğin de bulunduğu 12 kişiden oluşan göçmen grubu, Yunan Sahil Güvenlik birimleri tarafından bir sala bırakılarak denizde kaderine terk ediliyor
[Aralarında altı aylık bebeğin de bulunduğu 12 kişiden oluşan göçmen grubu, Yunan Sahil Güvenlik birimleri tarafından bir sala bırakılarak denizde kaderine terk ediliyor   –  ©  NYT -Screenshot]

Video kanıtları, aralarında küçük çocukların da bulunduğu sığınmacıların Yunan Sahil Güvenliği tarafından zorla toplandığını, denize götürüldüğünü ve şişme bir sal üzerinde terk edildiğini gösteriyor.

Yunan güvenlik güçleri, Midilli Adası’nda aralarında bir bebek, küçük çocuklar, kadınlar ve erkeklerden oluşan 12 kişiyi plakasız bir minibüsün içine kilitledi.

NYT- Screenshot
[Yunan güvenlik güçleri, aralarında 6 aylık bebeğin de bulunduğu göçmenleri bir minibüsten zorla sürat botuna götürürken
NYT- Screenshot]

Ardından göçmenler, bir sürat teknesine zorla bindiriliyor sonrasında ise bir Yunan Sahil Güvenlik gemisine naklediliyor.

NYT- Screenshot
[Göçmenler, bir sürat teknesine zorla bindiriliyor sonrasında ise bir Yunan Sahil Güvenlik teknesine naklediliyor
NYT- Screenshot]

Habere göre Yunanistan, Avrupa Birliği ve uluslararası hukuk ihlal ederek bu göçmenleri Ege Denizi’nin ortasında kaderine terk ediyor.

NYT -Screenshot
[Aralarında altı aylık bebeğin de bulunduğu 12 kişiden oluşan göçmen grubu, Yunan Sahil Güvenlik birimleri tarafından bir sala bırakılarak denizde kaderine terk ediliyor
NYT -Screenshot]

Somalili Naima Hasan Aden isimli 27 yaşındaki bir kadın ve altı aylık bebeği Awale’nin yanı sıra Sulekha Abdullahi ve altı çocuğu ile diğer göçmenler, kendi ifadelerine göre mucize bir şekilde Türk yetkililerce kuratılıyor.

İzmir’de bir gözaltı merkezinde bulunan göçmenler, Yunan güvenlik güçlerinin para, telefon ve üzerlerinde bulunan diğer her şeyi aldığını kendilerini öylece zorla araçlara bindirdiklerini aktardı.

Naima Hasan, “O gün hayatta kalmayı beklemiyorduk. Bizi şişme sala bindirirken hiç acımadılar.” sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

New York Times, görüntülerin kare kare incelendiğini, kaderine terk edilen göçmenlere ait görüntülerin uzmanlarca doğrulandığını da yazdı.

Video, son iki buçuk yıldır adada çalışan Avusturyalı yardım görevlisi Fayad Mulla tarafından kaydedildi.

Göçmenler, güvenlik birimlerinin ilk etapta kendilerine Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) Örgütü üyesi olduklarını söylediklerini ancak kısa sürede durumu anladıklarını dile getirdi.

Yunanistan makamları, olayla ilgili gazetenin sorularını yanıtsız bıraktı.

Atina yönetimi, sığınmacılara kötü muamele yapıldığı yönündeki suçlamaları sürekli olarak reddediyor.

Ancak görüntüler, aralarında bebeklerin de olduğu göçmenlerin akıntılı sularda kaderlerine terk edildiğini gözler önüne seriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.