enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunan uzmandan ‘Türkiye’ uyarısı: Yunan basını ilişkilerde gerilimi artırıcı işlev görüyor

Yunan uzmandan ‘Türkiye’ uyarısı: Yunan basını ilişkilerde gerilimi artırıcı işlev görüyor
22 Ocak 2022
333
A+
A-

ATİNA – UHA HABER / Eski Yunan Büyükelçi ülkesinin medyasını Türkiye ile ilgili yanıltıcı bilgiler içeren haberler konusunda uyardı. Prof. Dr. Ioakimidis, “Türkiye’nin güya izole olduğu görüntüsünü sürekli yansıtarak bir mit oluşturuyoruz. Bu gerçekle bağdaşmıyor” dedi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin TRT Haber’den aktardığı AA’nın haberine göre,Eski TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika HaberleriYunan Büyükelçi ve Eski Dışişleri Bakanlığı Danışmanı, Uluslararası İlişkiler Uzmanı Panayotis Ioakimidis, ERT radyosuna verdiği röportajda, Türk-Yunan ilişkilerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

İlişkilerde “toksik ortam” oluşturulmaması için medyaya sorumluluk düştüğüne işaret eden Ioakimidis, “Türkiye’nin güya izole olduğu görüntüsünü sürekli yansıtarak bir mit yaratıyoruz. Bu, gerçekle bağdaşmayan bir şey.” dedi.

“Medya gerilimi artırıcı olarak işlev yapıyor”

Ioakimidis, Türkiye’nin eylemleri ve Türkiye’den yapılan açıklamalar için sıkça “provakatif” yorumu yapan Yunan basını için değerlendirmelerine şöyle devam etti:

 “Basın tamamıyla olmasa da büyük çoğunlukla kendi görüşlerini de içeren renklendirilmiş haberler sunuyor. Gazetecilik prensiplerinin ihlal edilmesi diyebiliriz. Medya, bilgilendirme ve soğukkanlılığı artırıcı değil, gerilimi artırıcı işlev yapıyor. Bu çok rahatsız edici.” 

Bazı haberlerin veriliş şeklinin birtakım “mitlere ve yanlış anlamalara” neden olduğunu söyleyen Ioakimidis, “Sonuç olarak Türk-Yunan ilişkilerindeki kısır döngüyü kırmak için bir çıkış ve imkan aramaya yönelik hiçbir çabaya müsaade etmeyen bir atmosfer oluşmasına neden oluyor.” dedi.

“Tek yol Türkiye ile ortaklık” 

ABD’nin Türkiye ile ilişkilerini normalleştirme çerçevesinde ilk adım olarak EastMed’den desteğini çektiğini hatırlattı.

Ioakimidis daha önce konuya ilişkin yazdığı bir makalede Türkiye’yi bölgesel bir güç olmaktan alıkoymaya yönelik her türlü politikanın çıkmaza gireceğine dikkat çekerek, “Tek yol Türkiye ile ortaklık” ifadelerini kullanmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 22 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.