enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:03 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
00:02 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:00 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yılbaşında kar yağacak mı?

Yılbaşında kar yağacak mı?
15 Aralık 2025
5
A+
A-

* 2026 yılına girerken yurdun batı kesimlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenirken, Doğu Anadolu’da kar yağışı etkili olacak.

* Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

İSTANBUL, 15 ARALIK 2025 – Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan güncel değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde aralık ayının son günlerinde “aşırı soğuk” bir hava dalgası beklenmiyor.

Yılbaşı gecesi yurdun batı kesimlerinde yağmurlu ve parçalı bulutlu bir hava hakim olurken, kar yağışının yalnızca doğu illeri ile yüksek kesimlerde görülmesi tahmin ediliyor.

Batıda “ılık” yılbaşı, doğuda kar

31 Aralık 2025 gecesi İstanbul, İzmir ve Antalya gibi batı ve güney illerinde kar yağışı beklenmiyor.

Marmara Bölgesi genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği, bölgenin aralıklarla yağmur geçişlerine sahne olabileceği öngörülüyor.

Özellikle İstanbul’da yılbaşı gecesi parçalı çok bulutlu ve yer yer yağmurlu bir havanın hakim olması, termometrelerin ise gece saatlerinde 6-8 derece dolaylarında seyretmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu beyaz örtüyle girecek

Yurdun doğusunda ise kış koşulları etkisini sürdürecek. Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinde halihazırda etkili olan kar yağışının, yılbaşı gecesi de aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi’nin doğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde de hafif kar yağışı ve karla karışık yağmur geçişlerinin görülebileceği tahmin ediliyor.

Başkent Ankara’da ise yılbaşı gecesi yağış beklenmezken, havanın çok bulutlu ve soğuk geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu genelinde yüksek basıncın etkisiyle gece ve sabah saatlerinde yoğun sis ve pus hadisesinin görülebileceği, bu durumun görüş mesafesini düşürebileceği belirtildi.

Ocak ayında soğuk hava dalgası kapıda

Meteoroloji kaynakları, aralık ayının genel itibarıyla yumuşak geçtiğini, ancak Ocak 2026’nın ortasından itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen yeni bir soğuk hava dalgasıyla birlikte batı bölgelerde de kar yağışının görülebileceğini işaret etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.