enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yeni Vakalar İlk Kabine Toplantısında Masaya Yatırılacak

Yeni Vakalar İlk Kabine Toplantısında Masaya Yatırılacak
1 Ağustos 2021
313
A+
A-

UHA HABER / 5 Temmuz tarihinde 4 bin 678 olan yeni vaka sayısı dokuz günlük bayram tatilinin de etkisiyle aradan geçen 25 günde dört kattan fazla artarak 22 bin 83’e yükseldi. 43’e kadar düşen Corona ölüm sayısı da 30 Temmuz’da 69 olarak kayıtlara geçti.

Vaka sayılarında en yüksek artış gösteren üç il Muğla, Çanakkale ve Kırklareli olurken Şanlıurfa, Mardin ve Bitlis ise en az vaka artışı görülen üç il.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sayılarının artış hızını henüz kontrol altına tutabilmiş değiliz. Bunun yolu tedbir ve aşıdır. Vakit kaybetmeden, gece gündüz demeden, hafta sonu demeden aşınızı olun, tedbirlere uyun” dedi.

Erdoğan: “İlk kabine toplantısında durumu tekrar gözden geçireceğiz”

Vaka sayısının son 25 günde yüzde 400’den fazla artış göstermesi yeniden önlemlerde bir sıkılaşma gündeme getirebilir.

Zira Ayasofya’da kıldığı Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayramın da etkisiyle vaka sayılarının olumsuz seyrettiğini ifade etti.

Erdoğan, “İlk kabine toplantısında durumu tekrar gözden geçireceğiz. Bu şekilde devam mı? Çünkü açık söylüyorum bayramdaki halkımızın yaşam tarzı tersine çevirdi. Bunu nereden biliyoruz? Önümüze gelen rakamlardan görüyoruz. Bu rakamlarda tabii durum maalesef aleyhe döndü. Bunu tekrar bizim lehe döndürmemiz lazım. Eğer olumlu istikamette bir gelişme olursa vatandaşımızı sıkıntıya sokmakla ilgili bir derdimiz yok. Tam aksine normal hayata nasıl döneriz bunun gayreti içerisindeyiz. Onun için de bütün tedbirlerimizi alıyoruz ve normalleşmeyi hızlandırmanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.

İlk doz aşı olanların oranı yüzde 65,79’a yükseldi

Salgınla mücadelede en etkili yöntem olarak gösterilen aşılama ise aşı karşıtlarının sosyal medyada örgütlemeye çalıştığı kampanyalara rağmen devam ediyor.

Cuma günü 1 milyon 405 bin doz aşılama yapılırken bir doz aşı olanların oranı yüzde 65,79’a, iki doz aşılama oranı ise yüzde 43,29’a yükseldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Toplam yaklaşık 72 milyon doz aşı yapmış vaziyetteyiz. Dünyada aşı yapacak ellerinde imkan olmayan ülkeler varken, Türkiye olarak hamdolsun biz, böyle bir sıkıntıyı yaşamadık. Bu noktada rahatız. Gerek Çin’den aldığımız aşı gerek BioNTech bütün bunlarla beraber şu anda en sağlıklı şekilde bu mücadeleyi nasıl sürdürürüz, bunu devam ettiriyoruz” sözleriyle aşılama hızını övse de Türk Tabipleri Birliği aşılama hızının arttırılmasını talep ediyor.

Fincancı: “İktidar aşılama konusunda da başından beri belirsizliği derinleştiren yaklaşımı ile aşı karşıtlarının işini kolaylaştırmıştır”

Bugün KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün ve TMMOB Yönetim Kurulu II. Başkanı Selçuk Uluata ile birlikte toplantı düzenleyen Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı hükümetin aylarca siyasi saiklerle hareket etmesinin aşı karşıtlığını beslediğini dile getirdi.

Fincancı, “Her alevlenmede yükümlülüğünü yerine getirmeyen, bilimsel bilgi değil politik tercihleriyle hareket eden iktidarın her COVID-19 hastasında ve bu hastalığa bağlı ölümlerde sorumluluğu vardır. İktidar aşılama konusunda da başından beri belirsizliği derinleştiren yaklaşımı ile toplumda aşı tereddüdüne yol açmış, aşı karşıtlarının işini kolaylaştırmıştır. Sorumlu politikalarla bilgi edinme hakkımızı önceleyen bir yaklaşım yerine aşıların ne zaman geleceği, miktarı ve bilimsel değerlendirme süreçlerinin toplumla paylaşılmamasının bedeli ne yazık ki ağır oldu ve biz bu bedeli ödemeye hala devam ediyoruz” dedi.

“Çok daha bulaştırıcı olduğu bilinen ‘delta’ türü ise hâkim tür olma yolunda hızla ilerliyor”

Delta varyantının çok daha tehlikeli olduğunu vurgulayan meslek örgütleri, maske, mesafe, hijyen, havalandırma, kapalı ortam ve kalabalıklardan uzak durma gibi önlemlere devam edilmesini talep etti:

“Çok daha bulaştırıcı olduğu bilinen ‘delta’ türü ise hâkim tür olma yolunda hızla ilerliyor. Salgınla mücadele etme yerine durumu idare etme politikaları bu topraklarda 150 binden fazla insanımızın fazladan ölümüne, milyonlarca insanın hastalanmasına neden oldu. Üzülerek söylemeliyiz ki tüm bunların yanında kronik hastalıkların bedeli sonradan anlaşılacaktır.”

HABER : Hilmi HACALOĞLU & İstanbul

[UHA Haber Ajansı, 01 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.