enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yeni infaz yasası geliyor: Cezasız suç kalmayacak

Yeni infaz yasası geliyor: Cezasız suç kalmayacak
11 Ekim 2022
233
A+
A-

Cezasızlık algısının yok edilmesi için cezası az suçlarda yeni infaz yöntemleri uygulanacak. Böylece hem suçu işleyenin cezasız kalmaması hem de ıslah edilmesi amaçlanıyor.

Kadına, çocuğa, sağlık çalışanına yönelik şiddet ile hakaret ve trafik magandalığı gibi suçlarda infaz yeniden ele alınıyor. Cezası az suçlarda yeni infaz yöntemleri uygulanacak. Cezasızlık algısının yok edilecek. İşte yeni düzenlemenin öne çıkan detayları.

Hükmün açıklanmasının ertelenmesi ya da hapis cezasının adli para cezasına çevrilmesi. Cezası az olan suçlarda sanıkların cezaevine girmeden salıverilmesine neden oluyor. Adalet Bakanlığı, ortaya çıkan cezasızlık algısını sonlandırmak için harekete geçti.

Bekir BOZDAĞ - ADALET BAKANI

“Cezasızlık algısını kaldırmak için yeni bir usul ortaya koyacağız”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Bizde neredeyse düşük cezalarda infaz yok. Cezasızlık algısını ortadan kaldırmak için değişik suç tiplerinde ceza miktarlarına bakmak suretiyle bir kısmında tam infaz bir kısmında belli bir süre infaz ama yargılama sitemini de değiştirerek seri ve kısa sürede bitecek şekilde oraya da yeni bir usulü de ortaya koyma konusunda kararlıyız.” dedi.

Suçu işleyenin cezaevine bir gün bile olsa girmesi sağlanacak

Kadına, çocuğa, sağlık çalışanına şiddet, trafik magandalığı, hırsızlık, dolandırıcılık, tehdit ve hakaret gibi suçlar mercek altına alındı. Kamuoyunda infial uyandıran bu suçlarda artık erteleme ya da paraya çevrilme uygulamaları sona erecek. Suçu işleyenin cezaevine bir gün bile olsa girmesi sağlanacak.

İnfaz süreleri yeniden ele alınacak

İlgili suçlarda infaz süreleri de yeniden ele alınacak. Bu kapsamda Belçika ve Hollanda modelleri inceleniyor. Alt sınırdan verilen cezalarda tam infaz uygulanması üzerinde çalışılıyor.

Kamu Yararına Çalışma” yükümlülüğünün daha aktif bir şekilde kullanılması da gündemde. Düzenlemede uygulamalar ve süreleri net şekilde ortaya konulacak. Hakimler de kararlarını bu sınırlara göre verecek. Böylece suç işleyen kişinin hem bir müeyyide ile karşılaşması hem de ıslah edilmesi sağlanacak.

Çalışmanın tamamlandıktan sonra Meclis’e sunulması planlanıyor.

[UHA Haber Ajansı, 11 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.