enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:27 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:55 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:48 100’ün Üzerinde Ülkeden Alıcılar, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin Geliyor
00:50 Bakan Göktaş, “Biz aynı aileye, farklı kapılardan ulaşan kurumlarız”
00:41 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:40 Miraç Kandili bugün idrak edilecek
00:38 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:37 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:26 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
00:23 Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut: “Kocaeli ihracatta gurur kaynağımız”
00:22 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:16 Araştırma: Dişlerinizin durumu erken ölüm riskinin habercisi olabilir
00:16 Upcycle İstanbul’un İlham Verici Topluluk Buluşmaları “Salon’dayız” Etkinlikleriyle Başlıyor
00:07 Özel haber: Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola’dan ‘miadını doldurmuş’ İran rejimine karşı harekete geçme çağrısı
00:06 Diyanet İşleri Başkanlığı fitre miktarını belirledi
18:00 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
10:25 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yeni ankete göre Avrupalıların çoğu hükümetlerin iklim hedeflerini tutturamayacağı görüşünde

Yeni ankete göre Avrupalıların çoğu hükümetlerin iklim hedeflerini tutturamayacağı görüşünde
3 Kasım 2021
668
A+
A-

BERLİN-UHA HABER / Yeni yapılan bir araştırmaya göre Avrupalıların çoğu iklim değişikliğinin insanlığın yüzleştiği en büyük zorluk olduğu, ancak hükümetlerinin mücadele hedeflerini tutturamayacağı görüşünü taşıyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, 27 bin 700 kişinin katıldığı anket sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 58’i ülkelerinin 2050 yılına kadar karbondioksit salımlarını sıfıra düşürme hedefinde başarısız olacağını düşünüyor.

Avrupa vatandaşlarının bu inancı, daha sıkı politikalara verdikleri destekle zıtlık oluşturuyor. Çünkü ankete göre katılımcıların yüzde 70’inin karbondioksit salımının azaltılması için davranış değişikliği yaratacak önlemleri desteklediği görülüyor.

Katılımcıların yüzde 87’lik büyük bir çoğunluğu ise ya “tamamen” ya da “bir şekilde” kısa mesafeli havayolu ulaşımı yerine demiryolu seyahatinden yana görüş bildirirken, yüzde 69’luk bir kesim kirletici ürünlerden daha fazla vergi alınmasını destekliyor.

“Yeşil dönüşüm için çabalarımızı arttırmalıyız”

Avrupa Yatırım Bankası tarafından yaptırılan anket sonuçları Başkan Yardımcısı Ambroise Fayolle tarafından nı kamuoyuyla paylaşıldı. Fayolle sonuçları önümüzdeki hafta İskoçya’nın Glasgow kentinde başlayacak olan COP 26 iklim zirvesi öncesinde “yeşil dönüşümün hızlandırılması ve çabalarımızın güçlendirilmesi için halktan gelen bir yetki” olarak değerlendirdi.

Ankete göre Avrupa vatandaşlarının yüzde 81’i iklim değişikliğinin insanlığın yüzleştiği en büyük zorluk olduğu, yüzde 75’i ise bu konuda hükümetlerden daha büyük endişe taşıdıkları düşüncesinde.

Avrupa Yatırım Bankası Avrupalıların iklim değişikliğini vurgulayan ölümcül sel felaketi ve orman yangınları gibi olayların ardından ağustos ve eylül aylarında bu araştırmayı gündeme almıştı.

AB iddialı iklim hedeflerini tutturabilecek mi?

Avrupa Birliği (AB) dünyanın büyük ekonomileri arasından en iddialı iklim değişikliği politikarından birine sahip. Birlik 2050 yılında net karbondioksit salımını sıfıra düşürmeyi yasal olarak taahhüt etti ve önümüzdeki on yıl içinde bu hedef doğrultusunda hızla azaltma çalışmalarına girişti.

Bu hedef AB’nin toplam salımını kapsıyor. Onun dışında Danimarka, Fransa, Almanya ve İrlanda’nın kendi ulusal sıfır salım hedefleri bulunuyor.

AB siyasetçileri iklim hedeflerini tutturabilmek için aralarında bazı kirletici yakıtlara karşı yüksek vergiler ve yeni bir karbon piyasasının kurulması gibi önlemlerin de bulunduğu teklifleri müzakere ediyor.Bu teklifler karşısında bazı ülkeler hane halkının maliyet yükünü arttırabileceği endişesiyle direniş gösteriyor.

[UHA Haber Ajansı, 03 Kasım 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.