enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:24 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:41 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı..
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:13 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:40 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
14:02 Bahçeli: “Terörsüz Türkiye adımlarının hızlanmasıyla provokasyonlar da tehlikeli ölçüde tırmandı”
13:40 Adalet Bakanı Tunç, “Bayrağımıza yönelik saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve 14 kişi gözaltına alındı”
13:16 TRT’nin ‘Gökkuşağı Faşizmi’ belgeseli LGBT lobisini tedirgin etti
13:02 Kurtulmuş: Bayrağımıza uzanan her el tüm milletimize ve asırlık kardeşliğimize uzanmıştır
12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2025 yılındaki faaliyetleri kitapta derlendi
12:23 9 ilde 9 organize suç örgütüne operasyon: 89 şüpheli yakalandı
11:34 İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa ile görüştü
11:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
10:44 Yılmaz: Bayrağımıza gerçekleştirilen saldırı hiçbir şekilde cezasız kalmayacak
10:29 Türk bayrağına yönelik alçak provokasyona soruşturma başlatıldı
00:56 Hollanda-Türk İş Dünyası nereye koşuyor ve yeni bir sayfa mı açılıyor?
00:39 Von der Leyen’den Davos’ta ‘Avrupa bağımsızlığı’ vurgusu
00:21 Avrupa’nın çıkmazı: Ukrayna’yı Putin’den, Grönland’ı Trump’tan korumak
00:12 Erzurum’da sokak kedileri unutulmadı!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yellen’den küresel asgari kurumlar vergisi önerisi

Yellen’den küresel asgari kurumlar vergisi önerisi
8 Nisan 2021
884
A+
A-

UHA HABER / ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, şirketlerin “vergi cennetleri” olarak bilinen merkezlere taşınmalarının önüne geçebilmek için, küresel düzeyde bir “asgari kurumlar vergisi” oranı önerdi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD’nin G20 ülkelerine küresel düzeyde bir “asgari kurumlar vergisi” oranı için öneride bulunduğunu açıkladı.

Yellen Chicago Küresel İlişkiler Konseyi’nde yaptığı konuşmada ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin küresel asgari vergi önerisinin “30 yıldır devam eden kurumlar vergisi oranını düşürme yarışını” sona erdireceğini kaydetti.

ABD Başkanı Biden’ın 2 trilyon dolarlık altyapı planını finanse etmek için kurumlar vergisini yükseltme planını açıklamasının ardından ABD Hazine Bakanı Yellen, şirketlerin “vergi cennetleri” olarak bilinen merkezlere taşınmalarının önüne geçebilmek için, küresel düzeyde bir “asgari kurumlar vergisi” oranı önerdi.

Yellen, G20 ülkeleriyle birlikte, “vergi oranlarının dibe doğru gidişini durdurabilecek küresel bir asgari kurumlar vergisi oranı” üzerinde çalıştıklarını belirterek “Küresel ekonominin çok uluslu şirketlerin vergilendirilmesinde daha eşit bir oyun alanına dayalı olarak gelişmesini sağlamak için birlikte küresel asgari vergi oranını kullanabiliriz” dedi.

Yellen yaptığı açıklamada “vergi cenneti” pratiğinin hükümetlerin gelirlerini erittiğini ve ekonomik rekabete zarar verdiğini kaydetti.

Biden’ın vergi planı

Biden Amazon gibi dev uluslararası şirketlerin “vergi cennetleri” olarak bilinen merkezlere taşınarak ya da sistemdeki açıkları kullanarak çok az ya da hiç vergi ödememesi karşısında öfkesini ifade ederek bunun önüne geçeceğini söylemişti.

Biden yönetimi kurumlar vergisi oranını yüzde 28’e yükseltmeyi ve yabancı iştiraklerden elde edilen karlara uygulanan indirimlerin bir kısmını da kaldırmayı planlıyor.

Vergi uzmanları küresel asgari kurumlar vergisi uygulaması olmaması halinde ABD’nin vergi oranlarının diğer büyük bazı ekonomilere göre daha yüksek olacağına dikkat çekiyor.

Biden yönetiminin teklifinin “vergi rekabeti baskısını sona erdirmek için diğer ülkelerle beraber çalışılmasının önemli” olduğunun altını çizdiği belirtiliyor.

ABD Başkanı yüksek vergilerin şirketlerin yurtdışına kaçacağı konusundaki değerlendirmeler karşısında ise buna yönelik kanıt bulunmadığını belirtiyor.

Biden cuma günü yaptığı açıklamada, “vergileri artırmanın ABD ekonomisini yavaşlatmayacağını” savunmuştu. Yönetiminin kurumlar vergisini artırmadaki tek amacının, ABD’deki kurumların da vergilerde “adil paylarını” ödemelerini sağlamak olduğunu belirterek, önerdiği yeni kurumlar vergisi politikasının “ekonomiyi daha iyi işler duruma getireceğini ve daha fazla enerji yaratacağını” sözlerine eklemişti.

G20 maliye bakanlarının çarşamba günü bir video konferansta Yellen’in önerisini değerlendirmesi bekleniyor.

[UHA Haber Ajansı, 08 Nisan 2021]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.