enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:24 Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Genel Başkanı Özel’e, “Yüreğin yetiyorsa şimdi de su bidonuyla kürsüye çıksana”
08:30 Polonya’nın AB Göç Paktı’ndan Muafiyet Tartışması: Dayanışma mı Ayrıcalık mı?
08:28 “KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçimleri; Doğu Akdeniz Dengesi ve Jeopolitik Yansımalar”
08:18 Girişim Koçu Özgül ÖZTÜRK: Kadın çiftçiler geleceği ekiyor
07:54 Trump Macaristan’daki zirve planını iptal etti: Putin ile ‘boşa giden bir toplantı’ istemiyorum…
07:40 Türkiye’nin Enerjide Çeşitlilik ve Arz Güvenliği Stratejisi
07:17 Ömer Çelik: İsrail’in barbar kararını tümüyle reddediyoruz
06:51 Başkent Ankara 2026 yılında Türk dünyasının birçok kültürel ve turistik faaliyetlerine ev sahipliği yapacak…
06:04 Dışişleri: İsrail meclisinin Batı Şeria’nın ilhakına yönelik attığı adım yok hükmündedir
05:40 Türkiye, iki şehriyle ilk 30’a girerek dünya gastronomi liginde güçlü bir yer edindi…
05:27 Karayolları Genel Müdürlüğü Yol Durumu Bülteni
05:11 Almanya’da Doğuş Çay’ın form sınıfı çayları, “danthron” adlı yasaklı madde içerdiği tesbit edildi…
04:06 Ruh Sağlığını Korumak İlişkilerden Geçiyor
00:39 TeklifimGelsin’de kredi başvuru hacmi bu yıl içinde 3,5 kat artarak 41 milyar TL seviyesine ulaştı
00:16 Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Euronews’e konuştu: Türk devletleri AB ile ticari ilişkilerini geliştirmeye çalışıyor
00:04 Özel haber: AB, Mısır’a 75 milyon euroluk mali destek paketini açıklayacak
21:53 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, CHP’li 40’ı tutuklu 200 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.
06:48 Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler?
00:59 ANKASAM İnfografik “Japonya’nın Demir Leydi’si Sanae Takaichi”
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, perdeyi Gebze’ye taşıdı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

WWF-Türkiye ve Salt’tan Suya Adanmış Bir Buluşma: Büyük Menderes’in Hikâyesi 11 Haziran’da Salt Beyoğlu’nda

WWF-Türkiye ve Salt’tan Suya Adanmış Bir Buluşma: Büyük Menderes’in Hikâyesi 11 Haziran’da Salt Beyoğlu’nda
6 Haziran 2025
10
A+
A-

* WWF Türkiye ve  Salt iş birliğiyle, 11 Haziran’da, Salt Beyoğlu’nda “Suyun Yolculuğu” belgesel gösteriminin ardından bir söyleşi gerçekleştirilecek.

* Detayı bültenimizde!…

UHA/  İnternational News Agency

Sıla Kararoğlu – SosyalUp

Haber* Sıla Kararoğlu

İSTANBUL, 06 HAZİRAN 2025 – Gazeteci Sıla KARAROĞLU’nun haberine göre, Doğa ve insanın uyum içinde yaşadığı bir dünya için ülkemizde elli yıldır doğa koruma alanında faaliyet gösteren WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), bu çalışmalar kapsamında,  Salt iş birliğiyle ekoloji odaklı etkinliklerle yıl boyunca sürdürülebilirlik alanında farkındalık sağlamayı hedefliyor. 

11 Haziran Çarşamba günü, Salt Beyoğlu’nda, 17.30 – 19.00 saatleri arasında gerçekleşecek etkinlikte, büyük nehirlerin yaşamımızdaki önemi ve su kaynaklarımızın korunmasına dair farkındalığın Büyük Menderes’in yolculuğu üzerinden artırılması hedefleniyor. İzleyiciler, WWF-Türkiye’nin uzun yıllardır yürüttüğü çalışmalarla desteklediği Büyük Menderes Nehri’nin hikâyesine yakından tanıklık etme fırsatı bulacak.

Büyük Menderes’in Hikâyesi: “Suyun Yolculuğu”
Denizli’nin Işıklı Gölü’nden çıkan ve Aydın Bafa Gölü’ne, oradan da Büyük Menderes Deltası’na uzanan Büyük Menderes Nehri, sadece bir su yolu değil, aynı zamanda çevresindeki ekosistemleri besleyen hayati bir damar. Endemik bitkiler, benzersiz kuş türleri ve sadece bu havzada yaşayan dişli sazancık ile Tavas kurbağası gibi canlılar bu nehri yuva edinmiş durumda. Pamukkale gibi dünya mirası alanlarını besleyen, pamuğun ve incirin yetişmesini sağlayan Büyük Menderes, sanayiden tarıma kadar pek çok sektör için de vazgeçilmez bir kaynak.

Ancak bu hayati öneme sahip nehir, su kaynaklarımızı kullanma biçimimiz nedeniyle büyük bir tehlike altında. WWF-Türkiye, uzun yıllardır Büyük Menderes Havzası’nda sürdürdüğü projelerle suyun geleceğini güvence altına almak için çalışıyor.

WWF-Türkiye, Salt Beyoğlu'nda Dünya Saati Kapsamında Su İçin Bir Saat Vermeye Çağırıyor! | WWF

Bu kapsamda gerçekleşecek etkinlikte, WWF-Türkiye tarafından hazırlanan “Suyun Yolculuğu” belgeseli özel bir gösterimle izleyicilerle buluşacak. Gösterimin ardından WWF-Türkiye Tatlısu ve Sulak Alanlar Programı Müdürü Eren Atak’ın katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirilecek. Etkinlik, hızlı gündelik hayatımız içinde suyun hayati önemine dair bir mola vererek, onun döngüsünü anlamamıza yardımcı olacak.

Salt ve WWF-Türkiye’den Yıl Boyunca Devam Edecek Birliktelik
Bu etkinlik, Salt’ın iklim, çevre ve ekoloji konularında toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla sürdürdüğü programlarına WWF-Türkiye’nin doğa koruma uzmanlığıyla katkı sağlamasının bir parçası olarak gerçekleşiyor. 2025 yılı boyunca WWF-Türkiye ve Salt ortaklığıyla ekoloji ve sürdürülebilirlik içerikli farklı etkinlikler düzenlenmesi hedeflenmektedir.

Etkinlik Bilgileri:

Tarih & Saat:        11 Haziran Çarşamba, 17.30 – 19.00
Yer:                       Salt Beyoğlu, İstiklal Caddesi 136 Beyoğlu, İstanbul
Katılım:                 Herkesin katılımına  açık ve ücretsizdir.

Suyun Yolculuğu (2021)
Yapımcı: WWF-Türkiye
32 dakika
Türkçe; İngilizce altyazılı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.