enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde 2025-2026 sezonu, yarın oynanacak müsabakalarla başlayacak.
00:43 Okyanusun dibindeki gizemli halkalar, ‘zehirli sırrı’ açığa çıkardı
00:38 Z kuşağı günümüz dünyası için ne düşünüyor, ne talep ediyor, neleri beğeniyor, neleri beğenmiyor?
00:20 SPD Başkanı Yıldız: Türkiye’de Etkili bir Su Yönetiminin Yol Haritasını açıkladı.
00:19 Fenerbahçe’nin borcu açıklandı
00:08 AB, Rus LNG’sine yönelik ilk yaptırımlarla tabuları yıkıyor
00:04 Belgrad’da askeri geçit töreni Sırbistan’ın dış politikası hakkında ne anlatıyor?
00:04 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın Pazartesi günü BM Genel Kurulu’nda Filistin Devleti’ni tanıyacağını tekrar teyit etti.
00:04 AB, yeni yaptırımlarla Rus gazını, bankaları, kriptoları ve ‘gölge filoyu’ hedef alıyor
13:29 Mourinho ilk antrenmanına çıktı
00:57 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
00:56 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
00:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
00:45 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
00:38 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
00:35 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
00:31 Kosova’dan Mektup Var!
00:27 Türkiye’nin Potansiyeli ve Siyasetin Orta Vadeli Geleceği
00:18 Türkiye-İtalya-Libya Zirvesi: Jeostratejik Denklemde İş Birliği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

WHO’dan Avrupa’da 700 Bin Can Kaybı Uyarısı

WHO’dan Avrupa’da 700 Bin Can Kaybı Uyarısı
24 Kasım 2021
324
A+
A-

CENEVRE-UHA HABER / Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Mart ayına kadar Avrupa’da COVID-19’dan 700 bin kişinin daha ölebileceğini ve can kaybının toplamda 2 milyon 200 binin üzerine çıkarabileceğini bildirdi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (VOA)’ya dayandırdığı haberine göre, WHO, Avrupa bölgesindeki 53 ülkede Corona virüsü kaynaklı ölümlerin zaten 1 milyon 500 bini aştığını ve günlük sayıların Eylül ayının sonuna göre iki kat artarak günde 4 bin 200’e yükseldiğini kaydetti.

WHO’nun belirlediği Avrupa bölgesinin içinde, Türkiye, Rusya ve diğer eski Sovyet cumhuriyetleri de yer alıyor.

Örgütten yapılan açıklamada, “Mevcut trende dayanarak, gelecek yıl ilkbahara kadar bildirilen ölümlerin 2 milyon 200 bini aşacağı tahmin ediliyor” denildi.

WHO, 1 Mart’a kadar 53 ülkeden 49’unda yoğun bakım ünitelerinde yüksek veya aşırı yığılmanın beklendiği uyarısında da bulundu.

WHO verilerine göre, Fransa, İspanya ve Macaristan; Avrupa bölgesinde 2022 başlarında yoğun bakım ünitesi kullanımında aşırı yoğunluk yaşaması beklenen ülkeler arasında yer aldı.

Hollanda, hastanelerdeki yoğunluğun artması ve enfeksiyonların rekor seviyelere yükselmesiyle Salı günü, COVID-19 hastalarını sınırdan Almanya’ya taşıyor. Avusturya hafta başında dördüncü karantinayı başlattı.

WHO, Delta varyantının baskınlığı ve hijyen önlemlerinin gevşetilmesi, çok sayıda aşılanmamış kişi ve aşının etkinliğinin azalmasının, Avrupa’da yüksek bulaşmayı tetikleyen faktörler arasında olduğunu belirtti.

WHO Avrupa Direktörü Hans Kluge, insanları aşı olmaya ve sağlanıyorsa ek doz yaptırmaya çağırdı. Kluge, “Hepimiz, gereksiz trajedileri ve can kayıplarını önlemeye yardımcı olmak ve bu kış sezonunda toplum ve işletmelerde daha fazla aksamayı sınırlamak için fırsat ve sorumluluğa sahibiz” dedi.

WHO yetkilileri, daha önce dünya çapında daha fazla kişi birinci dozlarını yaptırana kadar takviye aşıya karşı çıkmıştı. Yetkililer, Kluge’un açıklamasının resmi kılavuzda bir değişikliği temsil edip etmediği ile ilgili ise henüz bir açıklama yapmadı.

[UHA Haber Ajansı, 24 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.