enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, ‘Teknolojiyi kullanan bankalar bir adım önde olur’ 

Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, ‘Teknolojiyi kullanan bankalar bir adım önde olur’ 
30 Eylül 2021
669
A+
A-

UHA HABER / Turkuvaz Medya Grubunun ekonomi haber kanalı A Para tarafından düzenlenen Finansın Geleceği Zirvesinde konuşan Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, finansın geleceğinin dijitalleşme ve teknolojide olduğunu açıkladı.

Mustafa Kemal AtatürkAbdi Serdar Üstünsalih, koronavirüs salgını sonrasında dijital teknolojilerin kullanımının zorunlu hale geldiğini belirterek, Türkiye’deki regülasyonlar sayesinde uzaktan müşteri edinme uygulamasının başladığını söyledi.

Üstünsalih, Uzaktan müşteri edinmede bugün Vakıfbank’ın 50 bin tane hiç şubeye gelmeyen, şubeyi görmeyen müşterisi olduğunu ve bugün Vakıfbank’ın ürünlerini kullandığını ifade etti.

Türkiye’de 52 tane konvansiyonel banka bulunduğunu belirten Abdi Serdar Üstünsalih, şöyle devam etti: 

“Ürünlerine baktığınızda hemen hemen hepsinin aynı olduğunu görürsünüz. Burada, teknolojiyi kullanan, teknolojik ürün yaratan bankaların bir adım önde olduğu net olarak görülüyor. Bugün Türkiye’nin net faiz marjlarındaki daralmayı herkes biliyor. Net faiz marjlarındaki daralma teknolojiye ve dijitale yöneltiyor. Teknolojiyi kullanmazsanız tarihin tozlu sayfalarında kaybolursunuz diyemiyorum, artık tozlu sayfalar da kalmadı. Arşivler de dijital.” 

‘Ekonomiye 1.2 trilyon TL’lik destek’ 

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan da, gelecekte kamu bankacılığının önem kazanacağını ve pandeminin bunu gösterdiğini belirtti.

Osman Arslan, bugün Türkiye’de sektörün ilk 3 bankasının kamu bankalarından oluştuğuna dikkat çekerek, Pandemi sürecinde KOBİ’lerin ve esnafın finansa erişimde kamu bankalarının öne çıktığını dile getirdi.

“Yılda 200 milyar TL’ye yaklaşan KOBİ kredi büyüklüğü ile KOBİ bankacılığında sektörde yüzde 22’lik pay almış durumdayız” diyen Halkbank Genel Müdürü Arslan, “Yani Türkiye’deki 5 KOBİ’den bir tanesi finansal desteğini Halkbank’tan almakta. KOBİ bankacılığına gelecekte daha fazla destek verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Son 1.5 yıldır pandeminin zor koşulları altında faaliyet gösteriyoruz. Son 1.5 yılda banka olarak 2,2 milyon adet müşterimize 100 milyar TL üzerinde destek sağladık ve yaklaşık 40 milyar TL’ye yakın finansal büyüklüğü yeniden yapılandırmak sureti ile ekonomideki ve finansal sektördeki sürdürülebilirliğe katkı sağladık. Halkbank olarak son 4 yılda 1,2 trilyon TL kredi vererek ekonomimize destek olduk” dedi. 

Hatem Vural (@hatemv) | Twitter

HABER : Hatemi VURAL & İstanbul

[UHA Haber Ajansı, 30 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.