enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:03 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
00:02 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:00 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Uzay İstasyonundaki Sapmanın Nedeni Yazılım Hatası”

“Uzay İstasyonundaki Sapmanın Nedeni Yazılım Hatası”
1 Ağustos 2021
1.068
A+
A-

UHA HABER / Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun kısa süreliğine rotadan çıkmasına yol açan unsurun bir yazılım sorunu olduğunu ve istasyona kısa süre önce kenetlenen yeni modülün etkin hale getirilmesi için çalışmalara başlanacağını açıkladı.

Uluslararası Uzay İstasyonu, Rusya tarafından geliştirilen ve Rusça “bilim” anlamına gelen Nauka adlı araştırma modülünün istasyona kenetlendikten üç saat sonra motorlarının çalışması üzerine kısa süreliğine rotadan çıktı.

Rus uzay şirketi Energia’dan tasarımcı Vladimir Solovyov, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun tüm ortaklarına, yaşanan olayın kontrol altına alındığını, kozmonotların modülü kısa süre içinde faaliyete geçireceğini söyledi.

Solovyov, yaptığı açıklamada, “Kısa süreli bir yazılım hatası nedeniyle modülün motorlarının çalıştırılmasına neden olan komut devreye girdi ve istasyonun yönünün değişmesine yol açtı. Ekip şimdi Nauka modülündeki basıncı dengelemekle meşgul. Modülün kapıları açılacak, ekipler içeri girecek ve rutin çalışma başlayacak” dedi.

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, iki Rus kozmonot ile üç Amerikalı, bir Japon ve Avrupa Uzay Dairesi’nden bir Fransız astronotun hayatının yaşanan olay sırasında ve sonrasında tehlikeye girmediğini bildirdi.

İstasyonda bulunan Rus kozmonot Oleg Novitsy, paylaştığı Twitter mesajında takipçilerine endişelenmemelerini söyledi.

Rusya’nın uzay dairesi Roskosmos, Nauka modülünün motorlarının Rus uzmanlar tarafından uzaktan denetlendiğini, istasyonun normal uçuş rotasına geri döndüğünü bildirdi.

Roskosmos, yeni modülle istasyonun ana yapısı arasındaki kenetlenmenin başarılı olduğunu ve sızıntı olmadığını kaydetti.

Roskosmos Başkanı Dmitry Rogozin, Nauka modülünün istasyona kenetlenmesinin “çok zor ve önemli bir zafer” olduğunu söyledi ve Twitter üzerinden SpaceX’in kurucusu girişimci Elon Musk’ın tebriklerini kabul etti.

Rogozin, Kasım ayında istasyona yeni bir modül daha gönderme planı olduğunu söyledi.

Roskosmos, bir süre önce yolsuzluk skandallarıyla sarsılmış, ülkenin doğusundaki uzay merkezi Vostochny Kozmodromu’nun inşaatı sırasında taşeronların devlet fonlarını zimmetlerine geçirdikleri ortaya çıkmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 01 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.