enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:22 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da her beş gençten biri ilk aşısını oldu

Almanya’da her beş gençten biri ilk aşısını oldu
1 Ağustos 2021
349
A+
A-

UHA HABER / Almanya Sağlık Bakanı, 12 ile 17 yaş arasındaki gençlerde beş kişiden birinin koronavirüse karşı ilk aşısını olduğunu açıkladı. Ülkede SPD’li politikacılar gençlere aşılanma çağrısı yapıyor. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa, AFP/AI, JD)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da 12 ile 17 yaş arasındaki her beş gençten biri koronavirüse karşı ilk doz aşısını oldu. Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Almanya nüfusunun yüzde 61,6’sının en az bir kere aşılandığını söyledi. Nüfusun yüzde 52’sinin tamamen aşılandığını belirten Bakan, 12-17 yaş arası grupta beş kişiden birinin ilk aşısını olduğunu bunun da 900 bin kişiye tekabül ettiğini ifade etti ve her isteyene yetecek kadar aşı bulunduğunu söyledi.

Avrupa İlaç Ajansı, BioNTech/Pfizer aşısını 12 yaşından büyükler için Mayıs ayında onaylamıştı. Almanya’da salgınla mücadelede yetkili kuruluş olan Robert Koch Enstitüsü (RKI) bünyesindeki Daimi Aşı Komisyonu (Stiko) ise çocukların ve gençlerin ancak bir rahatsızlıkları olduğu takdirde ve Covid-19’u ağır geçirme riskleri varsa aşı olmalarını tavsiye etmişti. Bunu da henüz aşıya yönelik yeterli verinin bulunmamasıyla gerekçelendirmişti.

“Gençler de uzun Covid’den muzdarip olabilir”

Koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Partili (SPD) politikacılar da gençlerin daha çok aşılanması için çağrıda bulunuyor. SPD’nin Eş Genel Başkanı Saskia Esken, “Çoğu çocuğa ve gence virüs çok zarar vermeyebilir ancak onlar da uzun Covid’den (long covid) yani hastalığın uzun süren etkilerinden muzdarip olabilirler” dedi. Esken, mobil aşı araçlarının okullara gönderilmesi ve çocuklara aşı sunması gerektiğini savundu.

Esken ve SPD’nin Başbakan adayı Olaf Scholz, Daimi Aşı Komisyonunun bu konuda tavsiyesi bulunmasa da genç insanların aşılanıp koronavirüse karşı bağışıklık kazanması için çağrı yaptı. Scholz, “Aşılar onaylandı ve erişime açık. 15 yaşındakilerin ebeveynleriyle birlikte bu kararı verebileceklerine inanıyorum” dedi.

Almanya’da çocuklar ve gençler, ailelerinin onayı ile birlikte talep ettiklerinde aşı olabiliyor.

[UHA Haber Ajansı, 01 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.