enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:23 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:16 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:14 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!’
00:13 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:12 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:11 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:10 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:08 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:07 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:06 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:06 AVRUPA HABERLERİ: AB’nin Avrupalı şirketler için sınırları kaldırma planı: EU-INC nedir?
00:05 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:04 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:03 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
00:03 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:02 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Akciğer kanseri, dünyada en çok can alan kanser türü olmayı sürdürüyor.
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nden (UİB) Temmuz ayında 2,2 milyar dolarlık ihracat…  

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nden (UİB) Temmuz ayında 2,2 milyar dolarlık ihracat…   
7 Ağustos 2022
925
A+
A-

Advertisement

BURSA – UHA HABER / Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB), temmuz ayında 2 milyar 157 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştı. 

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre,  UİB’in Temmuz ayı ihracat rakamları açıklandı. Temmuz ayındaki ihracatı 2 milyar 157 milyon dolar olan UİB’in, geriye dönük 12 aylık dönemdeki ihracat tutarı ise 31 milyar 598 milyon dolar olarak gerçekleşti. 

OİB Başkanı Baran Çelik: En büyük risk, kur farkı zararı - Dünya Gazetesi

UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik

Temmuz ayı ihracat rakamlarını değerlendiren UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, “Otomotivde ana ihracat pazarımız Avrupa’da ve önemli pazarlarımızdan ABD’de yaşanan talep değişimleri ve daralmalardan ve ek olarak uzun bayram tatilinden olumsuz etkilenmemize rağmen ihracat performansımız artmaya devam etti. Tekstil, hazır giyim, meyve-sebze ve yaş meyve sebze ihracatçı birliklerimizle de uzun bayram tatiline rağmen üretmeye devam ettik. Pandemi sonrası özellikle tarım alanında önemli sorunlar yaşıyoruz. Herkesin gıda ve su krizine dikkat çektiği bugünlerde şimdiden alınması gereken önlemleri almalıyız. Her şeye rağmen üretmeye devam eden ihracatçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.  

En fazla ihracatı otomotiv endüstrisi gerçekleştirdi - Uzmanpara

 OİB’in ihracatı temmuzda 1.7 milyar dolar 

Temmuz ayında %3 artışla 1 milyar 742 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB), geriye dönük 12 aylık performansı ise yüzde 2 artışla 25 milyar 834 milyon dolar olarak açıklandı. 

UTİB ihracatı temmuzda 90 milyon dolar 

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği de (UTİB) temmuz ayında 90 milyon 159 bin dolar ihracata imza attı. UTİB’in geriye dönük 12 aylık dönemdeki ihracatı ise yüzde 17 artışla 1 milyar 430 milyon dolar seviyelerinde gerçekleşti.  

Bursa Tekstil ve Hazır Giyim İş Forumu başladı - Lodoshaber.Com

UHKİB’ten temmuzda 87 milyon dolarlık ihracat  

Temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4 artışla 87 milyon 540 bin dolar ihracat gerçekleştiren Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (UHKİB), geriye dönük 12 aylık ihracatı ise yüzde 24 artışla 1 milyar 105 milyon dolar olarak açıklandı.  

UMSMİB’in ihracatı temmuz ayında 19 milyon dolar 

Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2 artışla 19 milyon dolar ihracat yapan Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB), geriye dönük 12 aylık dönemde ise yüzde 17 artışla 254 milyon 256 bin dolar ihracat gerçekleştirmiş oldu. 

Bahar Aylarında Sebze ve Meyveler Nasıl Tüketilmeli? - Mahmure

UYMSİB’ten temmuzda 8.9 milyon dolarlık ihracat 

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB), temmuz ayında 8 milyon 982 bin dolarlık ihracata imza attı. UYMSİB’in geriye dönük 12 aylık dönemdeki ihracatı ise 138 milyon 943 bin dolar olarak gerçekleşti. 

Öte yandan, UİB üzerinden ihracat kaydı yapılan ve ‘diğer’ başlığı altında listelenen sektörlerin temmuz ayı ihracatı ise 208 milyon 318 bin dolar olarak açıklandı. 

[UHA Haber Ajansı, 07 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.