enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:01 Kocaeli Şehir Tiyatroları, “Yaşamak mı, Yoksa Ölmek mi” oyunuyla Bursa’da izleyiciyi büyüledi
09:24 (DEİK) Türkiye-Kanada İş Konseyi Başkanı Mehmet Yılmaz, Değerlendirmelerde bulundu
09:12 (MSB), Kara Havacılık Komutanlığına ait helikopterin eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradı
00:17 Kalıcı kilo kaybı için şok diyetler yerine yaşam tarzı değişikliklerine odaklanan 2 temel yöntem
00:16 COP31 ev sahibi Türkiye kararların uygulamaya alınmasına odaklanacak
00:16 Orgeneral Bayraktaroğlu Arnavutluk’ta temaslarda bulundu
00:14 275 okulu hedef gösteren 389 hesap kullanıcısı gözaltına alındı
00:13 Türk denizciliğinin altın çağı: Aynı anda 50 gemi inşa edilecek
00:07 Gazeteci Veysel KAVRAYAN’ın ‘Dünya Gündemi’nde dünyada olup bitenler
00:02 ABTTF, Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne yapılan menfur saldırıyı kınadı
12:57 Kağıdın hikayesi SEKA’da yazıldı: Dünyanın en büyük Türk bayrağı oluşturuldu
12:40 Kocaeli Temsilcisi ve Spor Yazarı Mustafa Salman YAZDI: Giriş ve Gelişme Güzel; Sonuç Soru İşareti…Kompozisyon Gibi Kocaelispor…
12:23 Kocaeli Büyükşehir Belediye Büyükakın’ından şeffaflık ve hesap verebilirlik vurgusu
12:04 Gülistan Doku soruşturmasında düğüm çözülüyor
11:12 İstanbul’da 500 bin sosyal konut için kura heyecanı başlıyor
10:47 ABD Başkanı Trump, İran bayraklı bir kargo gemisine el koydu: Petrol fiyatları yükselişe geçti
08:55 Kabine “Orta Doğu” gündemiyle toplanacak
00:59 Ukrayna’ya 230’dan fazla İHA ile saldırı: Zelenskiy’den ABD’nin Rus petrolü kararına tepki
00:54 TRT’nin iletişim sponsoru olduğu forum “Antalya Diplomasi Forumu (ADF) 2026” sona erdi.
00:42 Anket: Almanya Şansölyesi Merz, dünyanın ‘en sevilmeyen’ hükümet başkanı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna’ya 230’dan fazla İHA ile saldırı: Zelenskiy’den ABD’nin Rus petrolü kararına tepki

Ukrayna’ya 230’dan fazla İHA ile saldırı: Zelenskiy’den ABD’nin Rus petrolü kararına tepki
20 Nisan 2026
16
A+
A-

* Ukrayna Savunma Kuvvetleri, Rusya topraklarında ve işgal altındaki Ukrayna bölgelerinde bulunan insansız hava aracı (İHA) üretim tesislerini hedef aldı.

UHA / İnternational News Agency

KİEV, 20 NİSAN 2026 – UHA / İnternational News Agency’n Euronews’e dayandırdığı  haberine göre, Ukraynalı askeri yetkililerin pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, ülkenin kuzeyine düzenlenen bir gece saldırısı, bir gencin hayatını kaybetmesine ve 4 kişinin yaralanmasına neden oldu. Çernihiv kasabası askeri idaresi başkanı Dmytro Bryjynsky, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, “Bir kişi hayatını kaybetti: 16 yaşında bir çocuk,” dedi.

Bryjynsky, çok sayıda evin yanı sıra idari binalar ve okul binalarının da hasar gördüğü saldırıda, 4 kişinin de yaralandığını sözlerine ekledi.

Cumartesi gecesi Rus kuvvetleri Ukrayna şehirlerine karşı 236 insansız hava aracı (İHA) fırlattı. Ukrayna hava savunma sistemleri bu araçların 203’ünü düşürdü veya etkisiz hale getirdi. Saldırılarda 18 nokta doğrudan vurulurken, 8 farklı konuma ise İHA enkazı düştü.

19 Nisan sabahı Herson’da bir taksiye, Poltava bölgesinde ise demiryolu altyapısına isabet eden İHA’lar bir kişinin ölümüne neden oldu.

Kiev Rus askeri hedeflerini vurdu

18 Nisan’ı 19 Nisan’a bağlayan gece Ukrayna Savunma Kuvvetleri, Rusya topraklarında ve geçici olarak işgal edilen Ukrayna bölgelerinde bulunan stratejik hedeflere saldırılar düzenledi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rostov bölgesinin Taganrog kentinde bulunan ve Rus askeri-endüstriyel tesisi olan Atlant Aero’nun vurulduğu ve bölgede yangın çıktığı belirtildi.

Rostov Valisi Yuri Sliusar, bölgenin bir roket saldırısıyla hedef alındığını doğrulayarak Taganrog’da 3 kişinin yaralandığını bildirdi. Ukrayna medyasına göre Atlant Aero, Molniya ve Orion tipi taarruz ve keşif İHA’larının tam tasarım ve üretim süreçlerini yönetiyor. Ayrıca Ukrayna ordusu, ilk kez bir insansız deniz aracından fırlatılan önleyici füze ile bir Shahed (Şahed) İHA’sını düşürdüğünü rapor etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, ABD’nin Rus petrolüne yönelik yaptırımları askıya alma süresini uzatmasını kınadı. Zelenskiy, “Rus petrolüne ödenen her dolar, Moskova’nın Ukrayna’daki savaşına giden paradır” dedi.

İsim vermese de Donald Trump yönetiminin cuma günü denizdeki gemilere yüklenmiş Rus petrolü ve ürünlerinin satışı için bir aylık muafiyet tanımasına atıfta bulunan Zelenskiy, şu anda yaptırımları ihlal eden 110’dan fazla tankerin denizde olduğunu savundu.

Zelenskiy, şu anda uluslararası yaptırımları ihlal ederek denizde seyreden ve 12 milyon tondan fazla ham petrol taşıyan 110’u aşkın tanker bulunduğunu belirterek; bu petrolün “yaptırımların gevşetilmesi nedeniyle artık hiçbir sonuçla karşılaşılmadan yeniden satılabileceğini” ifade etti.

Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Zelenskiy, “Bu, 10 milyar doları temsil ediyor, yani doğrudan Ukrayna’ya yönelik yeni saldırılara dönüştürülen bir kaynak,” dedi ve ekledi: “Sadece bu hafta Rusya, 2 bin 360’tan fazla İHA saldırısı, bin 320’den fazla güdümlü hava bombası ve yaklaşık 60 füze fırlattı.”

Zelenskiy’e göre, “Rus petrol tankerlerinin limanlara erişimini engellemek ve oraya petrol boşaltmalarını yasaklamak büyük önem taşıyor. Saldırganın petrol ihracatı azalmalı ve Ukrayna’nın uzun vadeli yaptırımları bu amaca hizmet etmeye devam etmelidir.”

Öte yandan, Ukrayna’nın ABD Büyükelçisi Olha Stefanishyna da ABD yönetimine, Rus petrol ticaretini kısıtlayan yaptırımların yeniden yürürlüğe konması çağrısında bulundu. X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı paylaşımda Stefanishyna şunları yazdı: “Rusya’nın müttefiki İran’ın eylemlerinden kâr sağlamasına izin verilmemelidir. ABD yönetimini Rus petrol ve petrol ürünlerine yönelik yaptırımları yeniden uygulamaya çağırıyoruz. Eğer Rusya, istikrarsızlaştırmanın ve savaşı körüklemenin faydalı olduğunu görürse, dünyada yeni sorunların baş göstermesi uzun sürmeyecektir. Dikkat çekicidir ki, Rus temsilcisi petrol muafiyetini şimdiden bir ‘iş birliği’ olarak nitelendirdi.”

Ek kaynaklar • AFP, Ukraïnska Pravda
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.