enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:17 Cuma Hutbesi: “Duyarlılık”
00:57 ABTTF Başkanı’ndan: Köy Kahvesinden Gördüğümüz Batı Trakya Gerçekleri
00:56 Rusya-Türkiye İş Forumu’nda Stratejik Ortaklık Projeleri Öne Çıktı
00:52 Bakan Kurum: 20 bine yakın konutu 64 ilde satışa çıkarıyoruz
00:52 Türk bilim insanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, ABD Ulusal Bilimler Akademisi’ne seçildi
00:51 Hatay Sörf Merkezi Yeni Dönem Vizyonunu Paylaştı: Hedef, Denizle Güçlenen Nesiller Yetiştirmek 
00:47 ROKETSAN tarafından geliştirilen İHA-230 Süpersonik Balistik Füzesinin ilk kez Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alındı
00:45 Altyapı yetersiz kalırken Türkiye’deki kurumların yüzde 65’i siber saldırıya uğruyor
00:45 Bakü–Tiflis–Kars Demiryolunun Modernizasyonu: ‘‘Orta Koridor ve Avrasya Bağlantısında Yeni Bir Stratejik Dönem’’
00:42 Almanya’da ayrımcılık alarmı: Başvurular tarihi zirvede
00:39 ‘Nâzım anıtıyla gurur duyarız’
00:38 “15 Temmuz Milli Hafıza Projesi”ne başvurular devam ediyor
00:29 KOTO Başkanı Bulut’tan müjde: TOBB Nefes Kredisi 8 Haziran’da yeniden başlıyor
00:27 Asya-Pasifik turunu sürdüren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Endonezya’daki temaslarını tamamlamasının ardından Güney Kore’ye geçti.
00:21 Süresiz nafaka tartışması: AYM iptal etti, gözler Meclis’te
00:19 Diğer Öyküler Dosyası: Merhum Vali Recep YAZICIOĞLU’ndan Bir Anı!
00:18 İzmir SEV Ortaokulu’nun genç yetenekleri dünya dördüncüsü olarak prestijli Da Vinci Ödülü’nü Türkiye’ye getirdi
00:15 28 Mayıs 1918: Türk Dünyasının Modern Devlet Manifestosu ve Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin 108 Yıllık Mirası 
00:15 Dünya Bisiklet Günü dolayısıyla Bisiklet Turu Etkinliği
00:03 Devlet Bahçeli: CHP, siyasi rekabet ve nezaketten uzaklaşmamalı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

275 okulu hedef gösteren 389 hesap kullanıcısı gözaltına alındı

275 okulu hedef gösteren 389 hesap kullanıcısı gözaltına alındı
21 Nisan 2026
22
A+
A-

* Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen okul saldırıları ile ilgili soruşturmalar kapsamında; 72 il Cumhuriyet Başsavcılığında toplam 661 hesap sahibi hakkında soruşturma başlatıldı.

* 68’i tutuklanırken, 1104 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi ve 275 okulu hedef gösteren 389 hesap kullanıcısı gözaltına alındı.

UHA / İnternational News Agency

ANKARA, 21 NİSAN 2026 – Şanlıurfa ve Kahramanmaraş illerinde gerçekleştirilen okul saldırıları ile ilgili soruşturmalar, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa/Siverek Cumhuriyet Başsavcılıklarınca çok yönlü ve titizlikle sürdürülüyor.

İletişim Başkanlığı, sürecin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocukların güvenliği ve milletin huzuruna yönelik hassasiyetleri ve talimatları doğrultusunda, ilgili kurumlarla tam bir koordinasyon içerisinde yürütüldüğünü açıkladı.

661 hesap sahibi hakkında soruşturma başlatıldı

Başkanlıktan yapılan açıklamada, soruşturma sürecine ilişkin bilgi verildi:

Yayın yasağına rağmen olaya ait görüntüleri yayınlayan ya da halk arasında korku, kaygı, panik oluşturabilecek nitelikteki paylaşım yapan, resmi kurumların açıklamalarını itibarsızlaştırmak için yanıltıcı bilgiyi alenen yayan, suçu ve suçluyu övüp alenen suç işlemeye teşvik eden çok sayıda hesap ve paylaşım olduğu tespit edildi.

Bu hesaplara yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; 72 il Cumhuriyet Başsavcılığında toplam 661 hesap sahibi hakkında soruşturma başlatıldı. Bunlardan 68’i tutuklanırken, 127’si hakkında adli kontrol tedbiri ve 5’i hakkında Çocuk Koruma Kanunu tedbiri uygulandı, 117’si serbest bırakılarak ailelerine teslim edildi ve 95’i hakkında yakalama/tespit çalışmaları devam ediyor. Ayrıca 249 şüpheli gözaltında bulunuyor ve 1104 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi.

Konu 81 ilde 171 Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde hassasiyetle takip ediliyor

İletişim Başkanlığı, özellikle milletin huzur ve güvenliğini hedef alan, okulları adres gösterip saldırı gerçekleştirileceğinden bahisle tedirginlik oluşturan çok sayıda hesap sahibinin tespit edildiğini belirtti. 275 okulu hedef gösteren 389 hesap kullanıcısı tespit edilerek gözaltına alınırken adli makamlarca işlemleri devam ediyor.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, “Konu, başta Ankara, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa Başsavcılıkları olmak üzere 81 ilde 171 Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde hassasiyetle takip edilmektedir. Süreç Adalet Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız ve Millî Eğitim Bakanlığımız ile koordinasyon halinde yürütülmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.