enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:27 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:55 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:48 100’ün Üzerinde Ülkeden Alıcılar, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin Geliyor
00:50 Bakan Göktaş, “Biz aynı aileye, farklı kapılardan ulaşan kurumlarız”
00:41 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:40 Miraç Kandili bugün idrak edilecek
00:38 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:37 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:26 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
00:23 Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut: “Kocaeli ihracatta gurur kaynağımız”
00:22 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:16 Araştırma: Dişlerinizin durumu erken ölüm riskinin habercisi olabilir
00:16 Upcycle İstanbul’un İlham Verici Topluluk Buluşmaları “Salon’dayız” Etkinlikleriyle Başlıyor
00:07 Özel haber: Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola’dan ‘miadını doldurmuş’ İran rejimine karşı harekete geçme çağrısı
00:06 Diyanet İşleri Başkanlığı fitre miktarını belirledi
18:00 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
10:25 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna’nın Rus güçlerinin kontrolündeki bölgelere düzenlediği saldırılarda 26 kişi öldü

Ukrayna’nın Rus güçlerinin kontrolündeki bölgelere düzenlediği saldırılarda 26 kişi öldü
9 Haziran 2024
21
A+
A-

Yetkililer, Ukrayna’nın doğu ve güneyinde Rus kontrolündeki bölgeleri Cuma günü hedef alan Ukrayna saldırılarında en az 26 kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin de yaralandığını açıkladı.

Kiev’den Gazeteci Daria Kaleniuk’un Şarku’l Avsat’a dayandırdığı haberinde, Çifte saldırı özellikle Moskova tarafından kısmen kontrol edilen güney Herson bölgesindeki Sadovi köyünü hedef aldı.

Herson bölgesindeki işgal yetkililerinin lideri Vladimir Saldo Telegram hesabında: “Kiev savaşçılarının Sadovi köyünü bombalamasının ardından çok sayıda müşteri ve işçinin bulunduğu bir dükkân tahrip edildi. Yirmi iki kişi öldü ve 15 kişi yaralandı. İlk bombardımanın ardından komşu evlerin sakinleri kurbanlara yardım etmek için dışarı koştu, ancak kısa bir süre sonra bir HIMARS füzesi düştü” ifadelerini kullandı.

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığına göre ölenler arasında iki çocuğun da bulunduğunu söyleyen Saldo, “en fazla sayıda insan öldürmeyi” amaçlayan saldırıyı “sivillere karşı işlenmiş utanç verici bir suç” olarak niteleyerek kınadı.

Diğer yandan Cuma günü yine Moskova’nın kontrolü altında bulunan Ukrayna’nın doğusundaki Lugansk kentine ABD yapımı Atacms füzeleriyle düzenlenen saldırıda dört kişi öldü, 57 kişi de yaralandı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, füze saldırısının çok katlı bir apartmanın çökmesine neden olduğunu bildirdi.

Rusya yanlısı Lugansk bölgesi yetkilisi Leonid Pasichnik saldırıda, iki ortaokul ve üç anaokulunun hasar gördüğünü açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı ise Ukrayna’nın, “Lugansk kentindeki yerleşim bölgelerine kasıtlı olarak ABD yapımı beş roket attığını” duyurdu.

Açıklamada, “Rus hava savunma sistemleri dört ABD füzesini düşürdü. Bir füze iki binaya isabet etti” ifadeleri yer aldı.

Ukrayna'nın ABD Atacms füzelerini kullanarak gerçekleştirdiği saldırıda Lugansk şehrinde hasar gören bir bina (Reuters)

Ukrayna’nın ABD Atacms füzelerini kullanarak gerçekleştirdiği saldırıda Lugansk şehrinde hasar gören bir bina (Reuters)

Rusya Savunma Bakanlığı açıklamasında, Rus güçlerinin Ukrayna ordusuna karşı ilerleme kaydettiğini ve Doğu Ukrayna’nın Donetsk bölgesindeki Paraskovievka köyünün ele geçirildiğini duyurdu.

Kasaba, Moskova’nın 2022’de ilhak ettiği bölgenin başkenti Donetsk’in yaklaşık 25 kilometre güneybatısında yer alıyor.

Ukrayna tarafında ise Vali Sergei Lysak’a göre Rusya’nın Dnepropetrovsk bölgesindeki (orta-doğu) Nikopol’e yönelik bombardımanında, 71 yaşında bir kadın hayatını kaybetti.

Resim

Gazeteci* Daria Kaleniuk

***

Daria Kaleniuk , Kiev merkezli Yolsuzlukla Mücadele Eylem Merkezi’nin yönetici direktörü olan Ukraynalı bir sivil toplum aktivistidir .  2022 Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında, Kaleniuk, Varşova’daki bir basın toplantısında İngiltere başbakanı Boris Johnson’a Londra merkezli bazı Rus oligarklarının neden yaptırımlarla hedef alınmadığını sorduğunda uluslararası medyada öne çıktı. ve neden Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge kurulmasını desteklemediği. Kaleniuk, Yaroslav Mudryi Ulusal Hukuk Universitesi’nde hukuk okudu ve Fulbright Yabancı Öğrenci Programı tarafından desteklenen Chicago-Kent Hukuk Fakültesi’nden Mali Hizmetler Hukuku alanında yüksek lisansını yaptı. Daria Kaleniuk, Genç Küresel Liderlerin bir üyesidir. Daria, Rusya’nın 24 Şubat 2022’de Ukrayna’ya karşı başlattığı büyük çaplı savaşın ardından, diğer YGL’lerle birlikte, merkezi Polonya’da bulunan Uluslararası Ukrayna Zaferi Merkezi’ni kurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.