enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:23 Altun’dan İsrail’e tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü
15:03 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
06:56 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna kuvvetleri sınıra 400 km uzunluğunda siper kazdı: Artık düşmanımızı biliyoruz ve hazırız

Ukrayna kuvvetleri sınıra 400 km uzunluğunda siper kazdı: Artık düşmanımızı biliyoruz ve hazırız
26 Aralık 2021
772
A+
A-

KİEV-UHA HABER / Ukrayna silahlı kuvvetleri, Rusya tarafında askeri güçlerin biriktiğine ilişkin raporların ardından ülke sınırlarına çok yakın mesafede siperler kazdı.

Siperler, Ukrayna birlikleri ile Rus destekli ayrılıkçı milisler arasında 400 km’lik sınır çizgisi üzerinde uzanıyor.

Ukrayna kuvvetleri, termal kameralar ve dürbünlerle, insansız toprakların diğer tarafındaki birlikleri ve teçhizatı gözetliyor.

Ön cephede bulunan Ukrayna Ordusu Bölük Komutanı Üsteğmen Anatolii Semenenko, Ukrayna kuvvetlerinin artık “bakış açısının değiştiğini” söyledi ve durumu şöyle açıkladı:

“Artık düşmanın kim olduğunu kesin olarak biliyoruz. 2014’te savaş başladığında Ukrayna’daki insanlar için kardeş olarak gördüğümüz komşumuzun bize saldıracağına inanmak zordu. Ama artık hazırız”

AP’nninn aktardığına göre sadece birkaç km ötede, sınıra yakın ve çatışmalar nedeniyle boşalmış olan bir maden kasabasının sokaklarında seyrek insan görülüyor.

13 yaşındaki Ukraynalı kız: Makineli tüfek seslerine alıştık

Onlardan biri sınırın yakınında yaşayan 13 yaşındaki Danya Kharchenko, amcasının ona öğrettiği teknikleri kullanarak balık tutmak için yakındaki bir gölete bisikletle gidiyor.

Amcası, savaş nedeniyle şehri terk eden birçok kişiden biri Kharchenko “Ateş ettiklerinde, açık arazideyseniz bir tepenin altına saklanmalısınız. Şehirdeyseniz bir binaya veya açıksa bir bodrum katına koşmalısınız” diye tavsiyede bulunduktan sonra “İlk başta korkutucuydu, ama artık makineli tüfeklere alıştık. İlk zamanlar kadar korkutucu değil” diye konuşuyor.

[UHA Haber Ajansı, 26 Aralık 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.