enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
09:45 Bakan Yerlikaya: Jandarmamız milletimizin tertemiz vicdanındadır
00:48 Vali Aktaş’tan İzmit Sanayi Sitesi’nde inceleme turu
00:45 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
00:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
00:35 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
00:24 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı,186 yaşında
00:20 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna: Kiev ve çevresinde 13 insansız hava aracı düşürüldü

Ukrayna: Kiev ve çevresinde 13 insansız hava aracı düşürüldü
14 Aralık 2022
552
A+
A-

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Kiev ve çevresine yönelik yeni saldırılarda Rusya tarafından fırlatılan “13 insansız hava aracının tamamının” düşürüldüğünü söyledi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilcisi  Daria KALENİUK‘un’EuroNews, AA’ kaynaklı haberine göre, Zelensky, İran yapımı dronlara atıfta bulunarak “Teröristler sabaha 13 Şahed ile başladı. İlk bilgilere göre 13’ü de hava savunma sistemimiz tarafından vuruldu” dedi.

Kiev’in Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, kentte ve çevrede sabah saatlerinde 10 insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğünü bildirmişti.

Kliçko, sabah erken saatlerde yaptığı açıklamada, başkentin Shevchenkivskyi semtinde patlamalar olduğunu duyurmuş, Kiev’de saat 06.30 sularında patlama sesleri duyulmuştu.

Kiev şehir yönetimi Telegram’dan açıklamada, bir insansız hava aracından çıkan şarapnel parçalarının Shevchenkyvskyi bölgesinin merkezindeki iki idari binaya zarar verdiğini kaydetti.

BM yeni Genel Sekreteri Antonio Guterres oldu | Şalom Gazetesi - 30.11.2022

BM Genel Sekreteri Guterres, Ukrayna için dayanışma çağrısında bulundu

Bu arada Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ukrayna’da barış ortamının oluşturulması için uluslararası camiaya birlikte hareket etme çağrısında bulundu.

Guterres, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen “Ukrayna Halkıyla Dayanışma” başlıklı konferansa çevrim içi katıldı.

Ukrayna’daki sivillerin direncini destelemek için bu konferansı düzenleyen Fransa ve Ukrayna’ya teşekkürlerini ileten Guterres, Ukrayna’da devam eden savaşın acımazsız bir insani dram olduğunu kaydetti.

Guterres, Ukrayna’daki durumun gün geçtikçe ve hava sıcaklığı düştükçe kötüye gittiğini belirterek, savaş mağduru kişilerin, yaşanan zorlu kış şartlarında ağır bedeller ödediğini ifade etti.

Ukrayna halkının, yemek, su ve diğer temel hizmetlere erişimde aksaklıklar yaşadığına işaret eden Guterres, ülkenin birçok bölgesindeki çok sayıda elektrik iletim sistemi tesisinin Rusya’nın hava saldırıları neticesinde hasar gördüğünü kaydetti.

Elektrik, su ve ısı mühendislerinin enerji tesislerinde yaşanan sorunların giderilmesi için sahada uğraş verdiklerini söyleyen Guterres, “(Ukrayna’da) Bugün, aileler, çalışanlar, hastaneler ve okullar da dahil olmak üzere 10 milyon tüketici, elektriksiz olarak yaşıyor. Milyonlarca kişi, su ve ısınma imkanlarına erişemiyor.” dedi.

Ek kaynaklar • AA

[UHA Haber Ajansı, 14 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.