enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

UİB’den ihracatçılara dış ticaret konusunda A’dan Z’ye bilgilendirme semineri    

UİB’den ihracatçılara dış ticaret konusunda A’dan Z’ye bilgilendirme semineri     
30 Aralık 2021
957
A+
A-

BURSA-UHA HABER / Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en büyük ikinci ihracatçı birlikleri olan Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) ev sahipliğinde ve Ticaret Bakanlığı, TOBB, TİM ile OSBÜK koordinasyonunda Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri düzenlendi. 

Eğitim programlarıyla üyelerinin ihracat potansiyelini artırmayı ve onların gelişimine katkı sunmayı hedefleyen UİB’in online olarak üç gün süren seminerlerinde, dış ticaretin tüm yönleri hakkında önemli bilgiler paylaşıldı.

Deneyimli uzmanların sunumlar eşliğinde önemli bilgilendirmelerde bulunduğu seminerlerde, Ticaret Bakanlığı tarafından sağlanan devlet yardımları, Ticaret Bakanlığı’nın güncel online hizmetleri ve yurt dışı pazarlarda ihracatçıların karşılaşabileceği engeller gibi konular ele alındı.  

Etkinliğin birinci gününde, “İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları – Mal İhracatı” konusunda Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Seda Kavruker tarafından “Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY’nin Desteklenmesi ile Yurt Dışı Birim Marka ve Tasarım Destekleri” üzerine sunum yapıldı.

Seminerde, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Deniz Koray Tuncel de, “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, E- Ticaret Sitelerine Üyelik Desteği, Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi” konularında üyeleri bilgilendirdi.

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Ali Erdal ise, “Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi” hakkında bilgi verirken, İhracat Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Ahmet Küçükaslan da, “Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimleri” konusunda önemli noktalara değinerek bilgilendirme bulundu.

Seminerin birinci gününde son olarak Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Enes Akel, “İhracatta Sağlanan Devlet Yardımlarından – Hizmet İhracatı” ile ilgili bir sunum yaptı. 

Seminerin ikinci gününde; Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Nurullah Asım Akbulut, “Pazara Giriş Engelleri ve Çözüm Yolları”, Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Zeynep Kömürcüoğlu da “Ticarette Teknik Engeller” konusunda bilgi verirken, Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Begüm Alp Apaydın da “7223 sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu” hakkında sunum gerçekleştirdi.

İkinci günün son oturumunda ise  T.C. Güney Afrika Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri (Pretorya Ticaret Müşaviri) Demet Işıl Karakurt da UİB üyelerine “Güney Afrika Pazarına İhraç İmkanları” konusunda bilgilendirmede bulundu.   

Etkinliğin son gününde, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Ali Murat Pala “İhracatta Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları” konu başlığında, Gümrükler Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Mustafa Özgün de “Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılması” konusunda sunum yaptı.

Program, Worldef E-ihracat Danışmanı Önder Türker’in “E-Ticaret / E-İhracat Uygulamaları” konusunda yaptığı sunumlarla son buldu. 

[UHA Haber Ajansı, 30 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.