enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

UİB’den ihracatçılara dış ticaret konusunda A’dan Z’ye bilgilendirme semineri    

UİB’den ihracatçılara dış ticaret konusunda A’dan Z’ye bilgilendirme semineri     
30 Aralık 2021
958
A+
A-

BURSA-UHA HABER / Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en büyük ikinci ihracatçı birlikleri olan Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) ev sahipliğinde ve Ticaret Bakanlığı, TOBB, TİM ile OSBÜK koordinasyonunda Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri düzenlendi. 

Eğitim programlarıyla üyelerinin ihracat potansiyelini artırmayı ve onların gelişimine katkı sunmayı hedefleyen UİB’in online olarak üç gün süren seminerlerinde, dış ticaretin tüm yönleri hakkında önemli bilgiler paylaşıldı.

Deneyimli uzmanların sunumlar eşliğinde önemli bilgilendirmelerde bulunduğu seminerlerde, Ticaret Bakanlığı tarafından sağlanan devlet yardımları, Ticaret Bakanlığı’nın güncel online hizmetleri ve yurt dışı pazarlarda ihracatçıların karşılaşabileceği engeller gibi konular ele alındı.  

Etkinliğin birinci gününde, “İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları – Mal İhracatı” konusunda Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Seda Kavruker tarafından “Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY’nin Desteklenmesi ile Yurt Dışı Birim Marka ve Tasarım Destekleri” üzerine sunum yapıldı.

Seminerde, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Deniz Koray Tuncel de, “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, E- Ticaret Sitelerine Üyelik Desteği, Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi” konularında üyeleri bilgilendirdi.

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Ali Erdal ise, “Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi” hakkında bilgi verirken, İhracat Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Ahmet Küçükaslan da, “Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimleri” konusunda önemli noktalara değinerek bilgilendirme bulundu.

Seminerin birinci gününde son olarak Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Enes Akel, “İhracatta Sağlanan Devlet Yardımlarından – Hizmet İhracatı” ile ilgili bir sunum yaptı. 

Seminerin ikinci gününde; Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Nurullah Asım Akbulut, “Pazara Giriş Engelleri ve Çözüm Yolları”, Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Zeynep Kömürcüoğlu da “Ticarette Teknik Engeller” konusunda bilgi verirken, Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Begüm Alp Apaydın da “7223 sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu” hakkında sunum gerçekleştirdi.

İkinci günün son oturumunda ise  T.C. Güney Afrika Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri (Pretorya Ticaret Müşaviri) Demet Işıl Karakurt da UİB üyelerine “Güney Afrika Pazarına İhraç İmkanları” konusunda bilgilendirmede bulundu.   

Etkinliğin son gününde, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Ali Murat Pala “İhracatta Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları” konu başlığında, Gümrükler Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Mustafa Özgün de “Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılması” konusunda sunum yaptı.

Program, Worldef E-ihracat Danışmanı Önder Türker’in “E-Ticaret / E-İhracat Uygulamaları” konusunda yaptığı sunumlarla son buldu. 

[UHA Haber Ajansı, 30 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.