enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:02 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
09:46 TUDPAM’dan Orta Doğu’ya Derinlikli Bakış: Dış Bakış Dergisi Haziran 2025 Sayısı Yayımlandı
00:48 ‘Terörsüz Türkiye’ hedefinde sahada ilk somut adım atıldı. Irak’ın Süleymaniye kentinde Terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı
00:48 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi!
00:44 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:36 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
00:25 TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Van Milletvekili Buldan’dan, terör örgütü PKK’yla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti…
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:09 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
00:57 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
00:45 BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya
00:27 Türkiye, HTŞ’yi ‘terör örgütleri’ listesinden ne zaman çıkarabilir?
00:22 Bakan Kurum, Roma’da düzenlenen “2025-Ukrayna iyileştirme konferansı”na katıldı
00:13 ‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım
00:07 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevini Fahrettin Altun’dan devralan Burhanettin Duran, görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu.
23:10 Kartalkaya davasında otel sahibi Halit Ergül ifade verdi: ‘300 personelden birinin hatasını hepimiz çekiyoruz’.
11:24 İletişim Başkanlığı’na Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran atandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Strateji Enstitüsü’nün yeni dönem hazırlıkları

Strateji Enstitüsü’nün yeni dönem hazırlıkları
23 Aralık 2023
41
A+
A-

Reklam

Düşünce Kuruluşu ve Stratejik Araştırmalar Merkezi “Strateji Enstitüsü”,  yeni dönem için hazırlıklarını sürdürüyor.

UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiStratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı ve Gazeteci – Strateji Enstitüsü Başkanı Şener Mengene: Gazze'de kalıcı barış için plebisit yapılmalıdırYazar Şener Mengene, “Strateji Enstitüsü” nün yeni dönem hazırlıkları konusunda UHA Haber‘e açıklamalarda bulundu.

Şener Mengene, gelişmiş ülkelerde çok etkili olan, ülkelerin politikalarına ve geleceğine yön veren, ülkemizde henüz daha çok yeni olan ve hızla gelişmeye başlayan, “Düşünce Kuruluşu ve Stratejik Araştırmalar Merkezi” alanında vizyoner bir bakışla öncü bir kuruluş olduklarını dile getirdi.

“Bu bakışla çalışmalarımıza devam ediyoruz” diyen Başkan Mengene, “Strateji Enstitüsü: Düşünce Kuruluşu ve Stratejik Araştırma Merkezi olarak “Strateji Enstitüsü”, Ülkemizde Strateji alanında yaptığı çalışmalarla önemli bir katkı sağlamış, Yerli ve Milli Düşünce Kuruluşu, Stratejik Araştırmalar Merkezi, Sivil Toplum Kuruluşu” olduğunu söyledi.

Şener Mengene, Strateji Enstitüsü’nün ülkemizde, strateji alanında yaptığı çalışmalarla önemli bir farkındalık kazandırdığına dikkat çekerek, Yerli ve Milli Düşünce Kuruluşu’nun, Stratejik Araştırma Merkezi ve Sivil Toplum Kuruluşu olarak “Güçlü Türkiye’nin Stratejik Vizyonu” hedefi ile kurulan Strateji Enstitüsü’nün, ülkemizin kronik sorunlarına kalıcı çözümler ürettiğinin altını çizdi.

Ayrıca, ülkemizin gelecek vizyonuna katkı yapacak stratejik araştırmalar ile derinlemesine Akademik, Stratejik, Jeopolitik, Sosyal, Sağlık, Spor, Enerji, Gıda, Teknoloji, Hukuk, Siyasal, Ekonomik ve Diplomatik konularla ilgili çalışmalar yaptığına vurgu yapan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı ve Gazeteci – Yazar Şener Mengene, Strateji Enstitüsü olarak Teknoloji, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarını desteklediklerini ifade etti.

Şener Mengene, Enstitüsü olarak ayrıca bununla birlikte, ülkemiz için uluslararası alanda rekabet edebilecek etkili politikaları geliştirmek, Türk ve İslam ülkeleri arasında sosyal, kültürel, siyasal, ticari ve askeri alanda işbirliğini güçlendirmek, somut, uygulanabilir, sürdürebilir, kısa, orta ve uzun vadeli, milli, yerel, ulusal, bölgesel ve küresel stratejiler belirlemeyi amaçladıklarını anlattı.

Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı ve Gazeteci – Yazar Şener Mengene,  Strateji Enstitüsü, Stratejik Raporlar, Makaleler, Seminerler, Eğitimler, TV, Gazete, Dergi gibi bilimsel çalışmalar ile birlikte, Strateji Akademisi “Stratejik Vizyon toplantıları” ile gündemdeki konuları, uzman konukları ile belirli periyodlarla derinlemesine değerlendirdiğini belirtti.

Gazeteci – Yazar Şener Mengene, Stratejik konulara ilgi duyan, “ülkem için ben de varım” diyen herkesi merkezimize destek olmaya davet ettiğini kaydetti.

Gazeteci* Ataner YÜCE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.