enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:57 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
00:55 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:53 İran’dan ABD’nin Venezuela kararına kınama
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:50 Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu : “Terörsüz Türkiye” Bahanesiyle Bölücülük
00:48 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:48 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Bu sadece Kocaeli’nin değil, tüm bölgenin su felaketidir”
00:42 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:35 ABD Başkanı Trump, Ukrayna-Rusya Savaşı’yla ilgili Avrupalı liderlerle kapsamlı görüşmeler yaptı…
00:32 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri!…
00:26 Bakan Murat Kurum, “553 milyon ağacın kesilmesini önledik”
00:25 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:25 FETÖ’nün kamu yapılanmalarına operasyon
00:23 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Terörü ilanihaye Türkiye’nin gündeminden kaldıracağız”
00:11 “Uluslararası Naat-ı Şerif Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu
00:10 İngiltere’den “Rusya” mesajı: Gerekirse savaşmaya hazır olmalıyız
00:09 Bakan Kurum: Kira ve konut fiyatlarını dengeleyeceğiz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkmenistan Devlet Başkanı, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreterini kabul etti

Türkmenistan Devlet Başkanı, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreterini kabul etti
13 Aralık 2021
547
A+
A-

AŞKABAT-UHA HABER / Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından Aşkabat’ta kabul edildi.

Türk Devletleri Teşkilatı’nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Türkmen Lider, Genel Sekreterin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifadeyle, Türkmenistan’ın Teşkilata katılımının, Türk dünyası içindeki etkileşiminde yeni bir aşamanın başlangıcını belirleyen önemli bir tarihi olay olduğunu vurguladı.

Genel Sekreter Amreyev, İstanbul Zirvesinin başarısına yaptığı değerli katkılardan dolayı Türkmenistan Devlet Başkanı’na teşekkürlerini ve Türkmenistan tarafından düzenlenen Uluslararası Barış ve Güven Forumu münasebetiyle tebriklerini sundu.

11-12 Aralık 2021 tarihlerinde düzenlenen bu önemli Uluslararası Konferansın, sürdürülebilir bir barış ve güven kültürü sağlamak üzere belirlenen hedeflere ulaşmak için benzersiz bir platform oluşturduğunu kaydetti.

Toplantıda taraflar, 12 Kasım 2021 tarihinde düzenlenen 8. İstanbul Zirvesi’nin sonuçlarını ele alarak, Türkmenistan’ın Teşkilat içindeki faaliyetlere aktif katılımı için atılacak adımlar ve Zirve sırasında Devlet Başkanları tarafından alınan kararların gerçekleştirilme yolları hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Türkmen Lider ve Genel Sekreter, Türkmenistan ile TÜRKPA, Türk Akademisi, Türk Kültürü ve Miras Vakfı ve Türk Ticaret Odası (TCCI) dahil olmak üzere diğer Türk İşbirliği Kuruluşları arasında çeşitli işbirliği biçimlerinin oluşturulmasına değindiler.

Türk Yatırımı Fonunun kurulmasına ilişkin görüş alışverişinde bulunan taraflar, Teşkilatın, Türk Devletleri arasındaki ekonomik ve mali mekanizmaların geliştirilmesine odaklanan çalışmalarının, Türkmenistan’ın Hazar Denizi bölgesi ve yakın bölgelerle güçlü ekonomik, ticari ve yatırım işbirliğini teşvik etme vizyonuyla tamamen uyumlu olduğunu dile getirdiler

Taraflar ayrıca Hazar bölgesinin en büyük uluslararası ulaştırma ve transit bağlantılarından birine dönüştürülmesi, ulaştırma operasyonlarının kolaylaştırılması ve Türkmen limanlarının Teşkilat bünyesindeki Kardeş Limanlar Sürecine dahil edilmesi için atılacak ortak adımlar üzerinde görüşmelerde bulundular.

Türkmenistan Devlet Başkanı, Türkmenistan’ın Türk Devletleri Teşkilatı’nın diğer işbirliği alanlarındaki ortak projelerinde de aktif olarak rol almaya hazır olduğunu ifade etti.

Türkmen Lider ve Genel Sekreter küresel ve uluslararası gündemde yer alan çeşitli konular üzerinde görüş alışverişinde bulundular.

[UHA Haber Ajansı, 13 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.