enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:57 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
00:55 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:53 İran’dan ABD’nin Venezuela kararına kınama
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:50 Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu : “Terörsüz Türkiye” Bahanesiyle Bölücülük
00:48 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:48 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Bu sadece Kocaeli’nin değil, tüm bölgenin su felaketidir”
00:42 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:35 ABD Başkanı Trump, Ukrayna-Rusya Savaşı’yla ilgili Avrupalı liderlerle kapsamlı görüşmeler yaptı…
00:32 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri!…
00:26 Bakan Murat Kurum, “553 milyon ağacın kesilmesini önledik”
00:25 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:25 FETÖ’nün kamu yapılanmalarına operasyon
00:23 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Terörü ilanihaye Türkiye’nin gündeminden kaldıracağız”
00:11 “Uluslararası Naat-ı Şerif Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu
00:10 İngiltere’den “Rusya” mesajı: Gerekirse savaşmaya hazır olmalıyız
00:09 Bakan Kurum: Kira ve konut fiyatlarını dengeleyeceğiz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’nin Gündemindeki “Kara Harekatı”na Altılı Masa’dan Destek

Türkiye’nin Gündemindeki “Kara Harekatı”na Altılı Masa’dan Destek
29 Kasım 2022
164
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Türkiye’de iktidar cephesinde, terörle mücadele gerekçesiyle sınır ötesi hava operasyonunun yanı sıra kara harekatı dile getirilirken, muhalefet cephesinden de destek açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrasında terörle mücadele kapsamında ABD’ye yönelik mesajlar verdi.

Erdoğan, “Binlerce kilometre öteden gelip her yeri yakıp yıkanlar, Türkiye’nin hassasiyetine saygı göstermek zorunda. Vatan topraklarının ve insanlarımızın güvenliğini ilgilendiren adımları atarken kimseden izin almadığımız gibi kimseye de hesap vermeyiz. İsim değişikliği oyunlarıyla tescilli terör örgütünü destekleyenlerin riyakarlıklarına tahammül etmek durumunda değiliz. Artık ülkemizi boş tehditlerle siyasi, diplomatik, ekonomik, askeri alanda kendi çıkarlarına aykırı pozisyonlara zorlamaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Biz hiçbir yere öldürmek için gitmedik, gitmeyiz. Özellikle yaşatmak, ihya etmek için varız. Hiç kimse Türkiye’nin güvenlik ve huzur çemberini genişletme amaçlı askeri harekatlarından rahatsız olmasın. Teröristlerin kullanım süresi artık dolmuştur” dedi.

Erdoğan, İstanbul’da 13 Kasım günü İstiklal Caddesi’nde yaşanan terör saldırısını anımsatarak, “Akabinde olayın faili ele geçirilirken, eylemle bağlantılı çok sayıda kişi yakalandı. Terör saldırılarıyla verilen mesajı gayet iyi anlıyor ve yanıtını sahada veriyoruz. Güney sınırlarımız boyunca yürüttüğümüz harekatlarla kayıp veren terör örgütü havan saldırılarıyla masumların kanını akıtarak kirli yüzünü gösterdi Terör örgütünü son militanına kadar yok etme ahdimizi bir kez daha tekrarlıyoruz” ifadesini de kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi’yle temas kurmasının ardından Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esat ile de görüşebileceği şeklinde yorumlanan açıklamalarına da bir yenisini ekledi.

Erdoğan, “Geldiğimiz yer itibarıyla bölgesel ve küresel ilişkilerimizi gözden geçirerek kendimizi yeni duruma hazırlıyoruz. Uluslararası siyasette ebedi dostlukların ve ebedi düşmanlıkların olmayacağı, temel ilkelerden ödün vermeden dönemin şartlarına göre hareket edilmesi gerektiğini biliyoruz. Bölgesel siyasi ve insani krizlerdeki farklı yaklaşımlar nedeniyle görüşme sıklığımızı azalttığımız ülkelerle de selamı sabahı kesmedik” diye konuştu.

Altılı Masa’dan operasyona destek mesajı

Muhalefet cephesindeki altı siyasi parti lideri ise, ikinci tur kapsamında bugünkü üçüncü buluşmalarında terörle mücadele edilmesine ve silahlı kuvvetler ile kolluk güçlerine destek mesajı verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “altılı masa” işbirliği kapsamındaki her görüşme sonrasında olduğu gibi ortak yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Sınırlarımızın korunması ve ulusal güvenliğimizin sağlanması dış politikada temel önceliğimizdir. Bu bağlamda, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Emniyet güçlerimizin canları pahasına terörle mücadele etmelerini takdir ve minnet duygularıyla karşılıyoruz” denildi. Devamında, “Ancak konuyu iç politikada istismar eden ve farklı toplumsal kesimleri düşmanlaştıran söylemlerin ve politikaların ulusal menfaatlerimize aykırı olduğuna inanıyoruz” uyarısı da yapıldı.

Erdoğan’ın Sisi ve Esat hamlelerine eleştiri

Liderler, Erdoğan’ın izlediği dış politikada değişkenliğe ve Mısır, Suriye gibi ülkelerle ilgili adımlara yönelik ortak eleştiri de getirdi. Buna ilişkin açıklamada, “Hukukun yerine keyfiliğin hâkim olduğu iç ve dış politika uygulamaları ile ülkemizin ve milletimizin menfaatlerinin yerini iktidar ve ortaklarının şahsi çıkarları almıştır. Ekonomi, dış politika ve güvenlik konularında dar bir zümrenin ihtiyaçları öncelenerek, milletimizin mağduriyetleri iktidar tarafından sıradanlaştırılmış, hatta buna alışılması gerektiği iktidarın temel politikası haline getirilmiştir” denildi.

16x9 Image

Gazeteci * Yıldız YAZICIOĞLU (VOA)

Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 – 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

[UHA Haber Ajansı, 29 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.