enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye-Körfez ilişkileri gelişiyor

Türkiye-Körfez ilişkileri gelişiyor
31 Ocak 2022
749
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Bakan Çavuşoğlu’nun Bahreyn’e gideceğinin açıklanmasıyla gözler tekrar Türkiye-Körfez ilişkilerine çevrildi. Bu ziyaretin ardından şubatta Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE’ye gidecek. Ekonomi başta olmak üzere ikili ilişkiler tüm yönleriyle ele alınacak.

Önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bahreny’de temaslarda bulunacak, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE) ziyaret edecek.

Türkiye-Körfez ilişkileri, bu yıl da hız kesmeden ivme kazanmaya devam ediyor. Kaynaklara göre, bu yeni dönemin anahtar kelimeleri ‘Ortak çıkar’ ve ‘Saygı’ olacak.

Körfez ülkelerinin bölge istikrarı için Türkiye ile iş birliği alanlarını geliştirmeyi istedikleri belirtiliyor. Bu kapsamda yapılacak karşılıklı ziyaretlere dikkat çekiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BAE ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Abu Dabi Veliaht Prensi El Nahyan ile yapacağı görüşme, bu trafikteki önemli temaslardan biri.

Kaynaklar, görüşmelerde ekonominin öncelikli başlık olacağını ifade ediyor. Türkiye’nin üretim kapasitesi, ulaşım ve nakliye avantajları değerlendirilecek. Özellikle sağlık ve teknoloji altyapı alanlarında yatırım fırsatları ele alınacak.

Ziyaret Türk iş dünyası açısından da önemli. Türk şirketleri, Dubai’yi konumu dolayısıyla Asya’ya açılan yeni bir kapı olarak değerlendiriyor.

Siyasi ilişkilerde yaşanan iyileşme bu iş birliği sürecini de geliştirebilir.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Bahreyn temasları ise bu diplomasi trafiğinin bir diğer önemli ayağını oluşturuyor.

Henüz istenilen seviyede olmayan ilişkilere ivme kazandırılması hedefleniyor. Ziyarette, siyasi ilişkilerin yanı sıra ekonomik iş birliği imkanları da değerlendirilecek.

Ayrıca Bahreyn Kralı’nın Türkiye’ye gerçekleştirmesi beklenen ziyaretin hazırlıkları ele alınacak.

[UHA Haber Ajansı, 31 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.