enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 CHP’nin kurultay tarihi belli oldu
00:53 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 günlük Kuveyt, Katar ve Umman Körfez turundan notlar!
00:47 Hollanda Açık Deniz Rüzgâr Enerjisi Çevrim Santrali Kurulumu İçin İhale Açıldı
00:43 ABD Başkan Yardımcısı Vance: Trump’ın politikası Batı Şeria’yı İsrail’e ilhak etmek değil
00:43 Prof. Dr. Mehmet Yüce: “Sayın İlham Aliyev’in Kazakistan ziyareti, Orta Asya jeopolitiğinde yeni “Türk ekseni”nin oluşum aşamasını göstermektedir”
00:38 Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) İhracata verdiği destekle büyüyor!
00:31 Ermenistan Başbakanı Paşinyan: “Ermenistan, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki taşımacılığı sağlamaya hazır”
00:27 İlham Aliyev Macaristan Başbakanını tebrik etti
00:21 Türkiye ve Umman arasında medya, enformasyon ve kamu diplomasisi alanlarında mutabakat zaptı imzalandı…
00:19 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), Meclisi’nden Uras Ege ve Teoman için destek çağrısı
00:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin vizyoner projesi, Bilimin yeni rotası UçakPark kapılarını açtı…
00:13 İstanbul Bayrampaşa İlçe Belediye Meclisinin belediye başkan vekili seçimi 26 Ekim 2025 Pazar günü yapılacak…
00:10 Geriatri Uzmanı Dr. Sibel Akbaş, “Palyatif bakımı yaşamı tehdit eden hastalıklarla mücadele eden hasta ve yakınlarının yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan bütüncül bir sağlık hizmeti”
00:06 Uygun fiyatlı uçak bileti bulmak artık sadece şansa bağlı değil. Uçak bileti alırken bilmeniz gereken gizli tasarruf yöntemleri!
00:02 Akıllı KOBİ Dijital Dönüşüm Konferansı Denizli’de KOBİ’leri Geleceğe Taşıyor
13:32 İsrail’in Gazze Soykırımı İki Şeyi Kanıtladı!
10:24 Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Genel Başkanı Özel’e, “Yüreğin yetiyorsa şimdi de su bidonuyla kürsüye çıksana”
08:30 Polonya’nın AB Göç Paktı’ndan Muafiyet Tartışması: Dayanışma mı Ayrıcalık mı?
08:28 “KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçimleri; Doğu Akdeniz Dengesi ve Jeopolitik Yansımalar”
08:18 Girişim Koçu Özgül ÖZTÜRK: Kadın çiftçiler geleceği ekiyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye İnovasyon Week’in Bursa Durağı: Genç yetenekler İnovasyon için buluştu

Türkiye İnovasyon Week’in Bursa Durağı: Genç yetenekler İnovasyon için buluştu
27 Eylül 2024
18
A+
A-

Türkiye İnovasyon Haftası’na (TIW) hazırlık kapsamında, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen TIW’24 Anadolu Buluşmaları, Bursa’da ULUTEK Teknopark ev sahipliğinde gerçekleştirildi.  

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı Pınar Taşdelen Engin’in açılış konuşmasıyla gerçekleşen buluşmaya TİM Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kübra Ulutaş Tapo ve ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz de katıldı. Yenilikçi zihinler ve yaratıcı fikirlerin bir araya geldiği etkinlikte, öğrenciler ve girişimciler inovasyon dünyasına katkı sağlamak amacıyla fikirlerini paylaştı.  

“Gençlerin İnovatif Çalışmaları Türk Türkiye Innovatıon Week'in Bursa Durağı: Genç Yetenekler İnovasyon İçin  Buluştu - Bursa 5n1kSanayisinin Geleceği İçin Kritik” 

UİB Koordinatör Başkan Yardımcısı ve UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, TİM tarafından düzenlenen TIW’in, ihracatçılarımıza dijital ve yeşil dönüşüm süreçlerinde yol gösteren en önemli etkinliklerden biri olduğunu belirtti. Engin, “Out of the Box: Human, Culture, Model” temasıyla şekillenen etkinlik, inovasyon ekosistemini güçlendirmek ve sürdürülebilir başarıyı güvence altına almak amacıyla çok değerli bir platform sunuyor. UTİB olarak her yıl TIW’e katılmaktan ve bu sürecin bir parçası olmaktan mutluyuz.” dedi.  

TechXtile Start Up Challenge gibi projelerle genç girişimcilere verdikleri desteklerle yerli teknoloji üretimlerine yardımcı olma hedeflerine değinen Engin, “Şimdiye kadar 500’ün üzerinde girişimcimizi bu ekosisteme dahil ettik ve birçok konuda destek sağladık. Sektörümüze nitelikli istihdam kazandırmak, Ar-Ge, tasarım ve girişimcilik kültürünü geliştirerek sürdürülebilir ihracatımıza katkı sağlamak en önemli hedefimiz. Gençlerin inovatif çalışmalarının Türk sanayisinin ileriye gitmesinde çok önemli olduğuna bir kez daha vurgu yapmak istiyorum. Bu buluşmanın Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında verimli geçmesini diliyor, TİM ve ULUTEK yönetimine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

“Çalışmalarımızı Anadolu’ya Yaymayı Hedefliyoruz” 

TİM Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kübra Ulutaş Tapo, etkinliğin ekosistemi güçlendiren bir iş birliği kültürü oluşturduğunu vurgulayarak, “Türkiye İnovasyon Haftası, hem ülkemizin hem de yakın coğrafyamızın en büyük inovasyon buluşması olma niteliğini taşıyor. Etkinlik 10. yılını geride bıraktıktan sonra, bu süreci nasıl daha iyi yönetebileceğimiz konusunda ekosistem paydaşlarıyla bir araya geldik. Özellikle gençlerle daha fazla buluşmayı ve bu çalışmaları Anadolu’ya yaymayı hedefliyor ve bu hedef doğrultusunda ilerliyoruz.” dedi.  

ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz ise Anadolu Buluşmaları’na ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, “Ar-Ge firmalarımızla her sektörde güçlü bir varlık gösteriyoruz. Bursa, üniversiteleri ve teknokentleriyle; girişimcilik ve inovasyon sistemine büyük katkı sağlıyor. Bu büyük potansiyeli harekete geçirmek için yapılan çalışmalar çok kıymetli.” ifadelerini kullandı. 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.