enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye Diyanet Vakfı’ndan (TDV) “Gelenekli El Sanatları Hayır Çarşısı”

Türkiye Diyanet Vakfı’ndan (TDV) “Gelenekli El Sanatları Hayır Çarşısı”
1 Haziran 2024
22
A+
A-

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gönüllülük Hizmetleri Müdürlüğü “İyilik ve Sanat” temasıyla binlerce gönüllü kadını sanatla buluşturdu.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in Diyanet Haber’den aktardığı haberinde, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gönüllülük Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, “İyilik ve Sanat” temasıyla hazırlanan “Gelenekli El Sanatları Hayır Çarşısı” Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluştu.

Sergi açılışı sonrası Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş, “Türkiye Diyanet Vakfı, “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” Peygamber kavlinin izinde bütün insanlığa faydalı olma gayesiyle çalışan bir iyilik hareketidir.” dedi.

1975’te kurulan vakfın iyiliği yeryüzüne hakim kılma hedefinde olduğunu vurgulayan Erbaş, “Medeniyetimizin kadim birikimi bize ‘beşik sallayan eller dünyayı sallar’ diye öğretmişti. İşte bu sebeple değdiği her yeri yeşertmekte mahir olan Anadolu kadınını bu değere dahil ettik.” diye konuştu.

51 Bini Aşkın Tdv Kadın Kolları Gönüllüsü Iyilik Için Sanatla Buluştu (5)

– TDV KAGEM gönüllüleri 51 bini aştı

Erbaş, “Kurulduğu günden bu yana ihtiyaç olan her yere güzellik ve iyilik götürmeyi amaç edinmiş Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları 2020 yılında kuruldu. Adeta bir motifin ilmekleri gibi yurdumuzun dört bir yanından 81 ilde 51.000’i aşan gönüllüsüyle bugüne geldik. Samimi niyetlerimizin bir çığ gibi büyümesi ve özverili gayretlerimizin büyüklerimiz nezdinde değer görmesi bizi daha da heyecanlandırdı ve sorumluluğumuzun büyüklüğünü hatırlattı.” ifadelerini kaydetti.

Kadın, Aile ve Gönüllülük Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren İyilik Atölyelerinde üretilen ürünlerden oluşan “iyilik ve sanat” temalı hayır sergisinin açılışı için bir araya geldiklerini belirten Erbaş, şunları kaydetti:

“Takı, hasır örgü, mefruşat gibi birbirinden güzel eserleri büyük emeklerle hazırladık. Hayır sergisi içerisinde katı sanatından ebruya; filografiden çini ve deri yapımına birçok el emeği ürünü hayırseverlerle buluşturmak istedik

Bu hayır sergisinde gördüğünüz bütün ürünler, Türkiye Diyanet Vakfı bünyesindeki iyilik atölyelerinde, Altındağ Halk Eğitim Merkezi usta öğreticilerinin katkılarıyla gönüllülerimiz tarafından hazırlandı.

Üç gün devam edecek olan bu serginin tüm gelirleri Türkiye Diyanet Vakfı Kadın, Aile ve Gönüllülük Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen insani yardım, eğitim ve sosyal sorumluluk projelerinde yetim, öksüz ve dezavantajlı gruplar ile ihtiyaç sahibi aileler için kullanılacaktır.

Sergide emeği geçen bütün hocalarımıza ve gönüllülerimize çok teşekkür ediyorum. Herkesi sergimizi ziyaret etmeye davet ediyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.