enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:27 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor”
00:26 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:24 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:21 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:16 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:14 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:11 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:10 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:10 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:07 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:06 İstanbul’un Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..
00:04 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:04 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:22 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Türkçe düşünüp, birbirimizi Türkçe sevmeliyiz”

“Türkçe düşünüp, birbirimizi Türkçe sevmeliyiz”
3 Kasım 2022
190
A+
A-

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Türkçe’nin önemine değinerek, “Türkçe düşünüp, birbirimizi Türkçe sevmeliyiz” açıklamasında bulundu.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)nın haberine göre, İYİ Parti Konya Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Fahrettin Yokuş, Türk Harf Devrimi Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

“Türk milletinin dili Türkçe’dir”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türk milletinin dili Türkçedir” dediğini anımsatan Yokuş, “Biz de aynı şeyi söylüyor, savunuyoruz. Biz de Atamız gibi, ‘Türk Dili, Türk Milleti için kutsal bir hazinedir’ diyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Yokuş, Türkçe’nin her Türk evladının büyük hazinesi olduğunu vurgulayarak, “Dilsiz bir millet, toplum, ülke, devlet olmaz. Dilsiz bir toplum var olamaz. Her şeyden daha çok dilimize sahip çıkmamız gerekiyor. Atamızın da dediği gibi bu büyük hazinemize sahip çıkmalıyız.” dedi.

“Düşünemeyen varsa o onun sorunu”

Bazılarının Türkçe ilgili anlamsız görüşlerine takılmamak gerektiğini kaydeden Yokuş, “Onlar onların düşünme kapasitesinden yoksun olmaları. Kendi yeteneksizliklerini dilimize atmaları onların yetersizliğini örtmez. Türkçe düşünüp, birbirimizi Türkçe sevmeliyiz. Türk Harf Devrimi Haftası kutlu olsun.” şeklinde konuştu. (TBMM)

[UHA Haber Ajansı, 03 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.