enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:10 Bir Terk Etme Hikayesi
13:13 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
11:22 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:53 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
00:49 Rusya, Alman ordusuna karşı hibrit bir savaş mı yürütüyor?
00:45 Dış Bakış Cilt 3 Sayı 1 yayınlandı
00:43 İran Ordusu Genel Komutanı Emir Hatemi: Her türlü kötülüğe karşılık vermeye hazırız
00:39 ‘PayPal mafyası’ndan kriptoparaya: Epstein’in Silikon Vadisi’yle ilişki haritası
00:38 (TİM) Başkanı GÜLTEPE, “2026 yılına mal ve hizmet olmak üzere toplam 410 milyar dolarlık ihracat hedefiyle başladık”
00:25 Tahran’dan Washington’a uyarı: Saldırı olursa ABD üslerini vururuz
00:23 Türk Hava Kuvvetleri’ne ‘milli uçaklar’ geliyor
00:08 Halid Meşal: Hamas silah bırakmayacak
00:56 Mamdani’den Farage’a: Epstein dosyaları ardından yapay zeka ile üretilmiş görüntüler yayılıyor
00:50 Zelenskiy: ABD, barış anlaşması için Rusya ve Ukrayna’ya Haziran ayına kadar süre verdi
00:49 Umman görüşmesi: İran ve ABD nükleer müzakereleri sürdürme kararı aldı
00:35 Eurobarometer anketi: Avrupalılar için savaşlar ve dezenformasyon en büyük endişe kaynağı
00:19 Orta Asya’da Su ve Enerji Güvenliği: İklim Değişikliği ve Bölgesel Kırılganlıklar
00:15 Macron’u hedef alan Rus dezenformasyonu: Epstein skandalı iddiaları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk futbolunda Kuntz tartışması

Türk futbolunda Kuntz tartışması
22 Eylül 2021
824
A+
A-

UHA HABER / Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörlük görevine getirilen Stefan Kuntz hakkında spor dünyasında farklı görüşler mevcut.

TRT'nin yeni kanalı TRT Spor Yıldız tanıtıldıMustafa Kemal AtatürkTürkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım Teknik Direktörlüğü için Stefan Kuntz ile resmi olarak 3 yıllık sözleşme imzaladı.

A Milli Takım sorumlusu olan Hamit Altıntop’un etkili olduğu kararda, kariyerinde ilk kez A milli takım düzeyinde çalışacak olan 59 yaşındaki Kuntz’un göreve getirilmesi, olumlu olduğu kadar olumsuz da karşılandı.

DW Türkçe’ye konuşan spor spikeri ve yorumcusu Ercan Taner,Stefan Kuntz’un genç milli takımlardaki kurduğu sistem ve başarıya atıfta bulunarak, TFF’nin Kuntz tercihini 1990-93 arası A Milli Takım‘da görev yapan Sepp Piontek tercihine benzetti: “Piontek’in Türk futboluna çok büyük faydalar getirdiğine inananlardanım. Aynı şekilde Galatasaray’da Derwall’in de. Bir sistem kurmak istediler. O sistem çoğu zaman da meyvelerini verdi, başarılı sonuçlar getirdi. Şimdi milli takımın Hollanda mağlubiyetinden sonra Hamit Altıntop’un da bu konuda büyük bir çabası var. Stefan Kuntz’la yapılan anlaşmayı gayet normal karşılıyorum. Sabredilirse ben Kuntz ve ekibinin başarılı olacağına inanıyorum.“

Futbolculuk döneminde Stefan Kuntz’un birçok maçını da anlatan Taner, “Kendisiyle çok röportaj da yaptım. Futbolun teknik ve taktiğini çok iyi bildiğini o röportajlarda bir kez daha anladım. Vizyon sahibi biri” ifadelerini kullandı. Taner, henüz yardımcı antrenör ekibi açıklanmayan Kuntz’un hem Almanya’yı hem de Türkiye’yi çok iyi bilen bir antrenör ekibi kurması gerektiğinin de altını çizdi.

Türkei | Orhan Uluca“Henüz tanınmamış bir teknik adam”

Alman futbolunu yakından takip eden yorumcu Orhan Uluca, Kuntz’un takımı bir arada tutma, takım kimliği ve takım ruhu oluşturma konusunda çok iyi olduğu yönünde düzülen övgülere karşın TFF’nin tercihini riskli bulduğunu söyledi.

DW Türkçe’ye konuşan Uluca, “Herr Stefan Kuntz, hiçbir zaman üst düzey bir takımı, hatta 1. Bundesliga seviyesindeki herhangi bir takımı çalıştırmadı. 2008-2016 arası Kaiserslautern’de yöneticilik yaptı. 99-2004 arası ikinci lig, üçüncü lig hocalıkları var ama son 5 yılda ilk defa kendini üst düzeyde gösterebildi” diye konuştu.

Uluca, Kuntz’un, Türkiye’nin Dünya Kupası Elemelerinde oynayacağı Norveç maçı öncesi bu göreve getirilmesini ise “kumar” olarak olarak yorumluyor: “Takımı daha henüz tanımamış bir teknik adamla yola çıkmak ne kadar doğru? Çünkü olumsuz sonuç o projeyi de etkileyebilir. Belki burada bir kumar oynanıyor. Eğer Norveç maçını da kazanarak başlarsa belki Stefan Kuntz projesi Hamit Altıntop’un basın toplantısında dediği gibi bütün açıkları kapatabilecek bir adım olabilir. Ama grupta 3-4 maç kala göreve getirilmesini ben oldukça riskli buluyorum.”

Ercan Taner ise, kısa bir süre sonra oynanacak Norveç maçında alınacak olumsuz sonucun Kuntz ile yapılan başlangıcı etkilemeyeceğini düşünüyor: “TFF’nin açıkladığı 3 yıllık bir sözleşme. Uzun vadeli bir çalışma düşünülüyor. Bu karşılaşmada Stefan Kuntz takıma sistemi hemen benimsetemeyecek ama o anda milli takım oyuncularının o maçta çok iyi motive olmaları gerekir.”

A Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevine getirilmeden önce Kuntz, Almanya U21 (21 yaş altı) Futbol Milli Takımı‘nı çalıştırıyordu. Futbol oynadığı dönemde Beşiktaş’ta da forma giyen Kuntz’un adı, Joachim Löw’den boşalan Almanya A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü için de geçiyordu.

HABER : Volkan Ağır

[UHA Haber Ajansı, 22 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.