enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:52 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
00:49 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:39 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:37 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:34 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
00:34 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:34 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:28 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:23 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:18 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:13 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:04 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
12:33 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
11:00 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
00:55 “Her yerde Türkiye var!”
00:42 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:38 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
00:32 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Trump’a suikast girişiminin ardından Gizli Servis Direktörü’nden istifa kararı

Trump’a suikast girişiminin ardından Gizli Servis Direktörü’nden istifa kararı
24 Temmuz 2024
15
A+
A-

Eski Başkan Donald Trump’a yönelik suikast girişiminin ardından mevcut ve eski başkanları korumakla görevli Gizli Servis’in temel misyonunda neden başarısız olduğuyla ilgili yoğun tepki alan teşkilatın direktörü Kimberly Cheatle, istifa edeceğini açıkladı.

Ağustos 2022’den bu yana Gizli Servis Direktörü VOA Türkçe - VOA Türkçe added a new photo.olarak görev yapan Kimberly Cheatle, artan istifa çağrıları ve tetikçinin Pennsylvania’daki bir açık hava kampanya mitinginde Cumhuriyetçi başkan adayı Trump’a nasıl bu kadar yaklaşabildiğine dair çeşitli soruşturmalarla karşı karşıya kalmıştı.

İstifa çağrılarını başlangıçta reddeden Cheatle, Associated Press (AP) haber ajansına göre bugün personeline gönderdiği bir e-postada istifa kararını açıkladı. AP’ye göre e-post mesajında, “Güvenlik zafiyetinin tüm sorumluluğunu üstleniyorum” ifadesini kullanan Cheatle, “Son olayların ışığında, müdürünüz olarak istifa etmek gibi zor bir karar verdiğimi üzülerek belirtmek isterim” dedi.

20 yaşındaki saldırgan Thomas Matthew Crooks, ateş açtığında eski Başkan’ın konuşma yaptığı sahnenin 135 metre yakınına kadar gelebilmişti. Bunun, İran’dan Trump’ın hayatına yönelik bir tehdit gelmesine ve 13 Temmuz’daki mitingden önceki günler itibariyle eski başkan için ek güvenlik önlemleri alınmasına rağmen nasıl yaşandığı tartışma konusu oldu.

Başkan Biden’dan açıklama

Demokrat Partili Başkan Joe Biden, Cheatle’ın istifa kararıyla ilgili açıklama yaptı. Beyaz Saray’ın yayınladığı açıklamaya göre Biden, “Jill ve ben, Direktör Kim Cheatle’a onlarca yıllık kamu hizmeti için minnettarız. Kendisi ABD Gizli Servisi’ndeki kariyeri boyunca ulusumuzu korumak için özverili bir şekilde çalışmış ve hayatını riske atmıştır. Yönetimimiz sırasında Gizli Servis’e liderlik etme çağrısına yanıt verdiği için kendisine özellikle teşekkür ediyoruz ve ailemize verdiği hizmet için minnettarız” ifadelerini kullandı.

“Kamu hizmetindeki en zorlu işlerden biriyle görevlendirilmiş bir kurumun tüm sorumluluğunu üstlenmek onur, cesaret ve inanılmaz bir dürüstlük gerektirir” diyen Biden, açıklamasında ayrıca 13 Temmuz’da yaşanan, eski Başkan Trump’a yönelik suikast girişimiyle ilgili bağımsız incelemenin devam ettiğinin de altını çizdi.

Teşkilatın yeni direktörünün Başkan Biden tarafından atanması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.