enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, belediyenin işlettiği kreşlerin 2 bin 500 lira olan aylık ücretinin yüzde 100 zamla 5 bin liraya yükseltildi…
00:43 Yaz tatilinde çocuklara kültürel bir yolculuk: Tikutu’nun masal dünyası her yerde yanınızda  
00:36 45 yıl önce ABD’nin çuvalladığı İran operasyonu
00:24 HPV aşısı ücretsiz oluyor: Uzmanlar 9’lu aşıyı öneriyor
00:20 İletişim Başkanlığı ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) haberler!
00:18 Nizip Ticaret Odası (NTO) yönetiminden, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Atilla Aksoy’a ziyaret
00:04 Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) Şampiyonları Ödül Töreninde 2024 yılının şampiyonları açıklandı
00:04 CHP’de ortalık alev alev yanıyor! Kılıçdaroğlu’nun avukatından Özel’e ağır sözler.
12:42 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
11:52 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
09:27 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
06:54 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
06:50 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
00:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:49 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
00:35 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
00:32 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
00:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
00:23 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Trump’a suikast girişiminin ardından Gizli Servis Direktörü’nden istifa kararı

Trump’a suikast girişiminin ardından Gizli Servis Direktörü’nden istifa kararı
24 Temmuz 2024
14
A+
A-

Eski Başkan Donald Trump’a yönelik suikast girişiminin ardından mevcut ve eski başkanları korumakla görevli Gizli Servis’in temel misyonunda neden başarısız olduğuyla ilgili yoğun tepki alan teşkilatın direktörü Kimberly Cheatle, istifa edeceğini açıkladı.

Ağustos 2022’den bu yana Gizli Servis Direktörü VOA Türkçe - VOA Türkçe added a new photo.olarak görev yapan Kimberly Cheatle, artan istifa çağrıları ve tetikçinin Pennsylvania’daki bir açık hava kampanya mitinginde Cumhuriyetçi başkan adayı Trump’a nasıl bu kadar yaklaşabildiğine dair çeşitli soruşturmalarla karşı karşıya kalmıştı.

İstifa çağrılarını başlangıçta reddeden Cheatle, Associated Press (AP) haber ajansına göre bugün personeline gönderdiği bir e-postada istifa kararını açıkladı. AP’ye göre e-post mesajında, “Güvenlik zafiyetinin tüm sorumluluğunu üstleniyorum” ifadesini kullanan Cheatle, “Son olayların ışığında, müdürünüz olarak istifa etmek gibi zor bir karar verdiğimi üzülerek belirtmek isterim” dedi.

20 yaşındaki saldırgan Thomas Matthew Crooks, ateş açtığında eski Başkan’ın konuşma yaptığı sahnenin 135 metre yakınına kadar gelebilmişti. Bunun, İran’dan Trump’ın hayatına yönelik bir tehdit gelmesine ve 13 Temmuz’daki mitingden önceki günler itibariyle eski başkan için ek güvenlik önlemleri alınmasına rağmen nasıl yaşandığı tartışma konusu oldu.

Başkan Biden’dan açıklama

Demokrat Partili Başkan Joe Biden, Cheatle’ın istifa kararıyla ilgili açıklama yaptı. Beyaz Saray’ın yayınladığı açıklamaya göre Biden, “Jill ve ben, Direktör Kim Cheatle’a onlarca yıllık kamu hizmeti için minnettarız. Kendisi ABD Gizli Servisi’ndeki kariyeri boyunca ulusumuzu korumak için özverili bir şekilde çalışmış ve hayatını riske atmıştır. Yönetimimiz sırasında Gizli Servis’e liderlik etme çağrısına yanıt verdiği için kendisine özellikle teşekkür ediyoruz ve ailemize verdiği hizmet için minnettarız” ifadelerini kullandı.

“Kamu hizmetindeki en zorlu işlerden biriyle görevlendirilmiş bir kurumun tüm sorumluluğunu üstlenmek onur, cesaret ve inanılmaz bir dürüstlük gerektirir” diyen Biden, açıklamasında ayrıca 13 Temmuz’da yaşanan, eski Başkan Trump’a yönelik suikast girişimiyle ilgili bağımsız incelemenin devam ettiğinin de altını çizdi.

Teşkilatın yeni direktörünün Başkan Biden tarafından atanması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.