enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:14 Tarihi komisyon İmralı’ya gidiyor
11:34 Türkiye’den Yunanistan’a sert tepki: Hukuksuz oldu bitti girişimleri reddediyoruz
00:57 Bakan Tekin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2026 yılı bütçesine ilişkin sunumunda konuştu…
00:55 Vuçiç hakkında suç duyurusu: Saraybosna’da ‘İnsan Safarisi’
00:54 Kosova’da siyasi kriz: Hükümet yeniden kurulamadı, erken seçim kapıda
00:50 Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu anlaştı mı?
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfus artış hızımız azalıyor
00:32 Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğu, Meclis toplantısına eski ve yeni içme suyu borularını getirdi…
00:26 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2026’da iki kez yapılacak
00:22 AB’den ABD ve Rusya’nın Ukrayna’ya dair gizli barış planına tepki: Avrupa sürece dahil edilmeli
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Liderler Zirvesi’ne katılacak
00:14 İstanbul Fatih’te zehirlenme şüphesiyle tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybeden Böcek ailesi soruşturma sürüyor…
23:13 AK Parti Grup Başkanı Güler: Cumhur İttifakı ile birlikte İmralı ziyaretine olumlu fikir beyan ediyoruz
12:47 Türk sanat müziğinin usta ismi Muazzez Abacı’nın ardından…
10:53 Yalova’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde10’a düştü.
00:48 FIFA 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off etabının kura çekimi, bugün gerçekleştirilecek.
00:42 TRT Akademi’den aralık ayına özel spikerlik ve sunuculuk eğitimi
00:41 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı…
00:30 İçişleri Bakanı Yerlikaya,”2026’da ikinci şark tebligatı yapılmayacak”
00:30 Saraybosna Safarisi: Zengin yabancılar Bosnalı sivillere nasıl ateş açtı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TRT’nin “Sadık Ahmet” filmi Yunan Çözümü Parisi’ni rahatsız etti

TRT’nin “Sadık Ahmet” filmi Yunan Çözümü Parisi’ni rahatsız etti
3 Aralık 2023
77
A+
A-

Bir süre önce İstanbul’da tanıtımı yapılan “Sadık Ahmet” filmi, Yunan Çözümü Partisi milletvekilini rahatsız etti.

UHA / İnternational News Agency

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın unutulmaz dava adamı Dr. Sadık Ahmet’in hayatını ve mücadelesini konu alan sinema filmi 29 Aralık’ta Türkiye’de vizyona girecek.

Gerçeklerle yüzleşmeyi bir kenara bırakın, gerçeklerin öğrenilmesine ve yayılmasına dahi müsamaha gösteremeyen Yunan Çözümü Partisi Milletvekili, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’dan filmin en azından Batı Trakya’da gösterilmemesi için girişimde bulunmayı talep etti.

Yunan Çözümü Partisi Meriç (Evros) Milletvekili Parashos Papadakis imzasıyla 27 Kasım 2023 tarihinde Dışişleri Bakanlığı’na yönelik sorunun Türkçe tercümesi şöyle:

“Sayın Bakan,

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’nın Ahmet Sadık’ın hayatını konu alan ve kendisine ithaf edilen filmin tamamlanması münasebetiyle bir basın toplantısı düzenlendi.

TRT’nin ortak yapımcılığını üstlendiği “Sadık Ahmet” filmi, onun hayat hikayesini beyazperdeye taşıyor. Film bu yılın sonunda vizyona girecek.

Sobacı şöyle konuştu: “…Sadık Ahmet’in hayatını beyazperdeye taşımak bizim için, TRT için bir dönüm noktasıdır; kimliğimizin gölgelenmesine, bağımsızlığımızın kısıtlanmasına asla izin vermeyeceğiz. Sadık’ın bizim için anlamı çok büyük.

Elbette bir doktor olarak Batı Trakya’daki yaraları iyileştirmekle kalmamış, asimilasyonun, cehaletin ve de özgürlükten mahrumiyetin acısını iyileştirmek için de bir mücadele içerisine girmiştir. Bu nedenle bizim için değerlidir.”

Basın toplantısında merhumun oğlu (Pantrakikos takımının sponsoru) ve kızı da hazır bulundu. Oğlu ve kızı TRT’ye ve “Türkiye Cumhuriyeti“ne teşekkür ettiler.

Anlaşılacağı üzere, söz konusu film aracılığıyla, Türkiye’den Trakya’mızda, Hıristiyanlarla Müslümanlar arasındaki uyumlu ilişkileri zehirlemek ve onları “Türk” olarak göstermek amacıyla yeni propagandalar yapılıyor.

Yukarıda zikredilenlerin tümünü göz önüne alarak, sayın bakana soruyoruz:

Söz konusu filmin Yunanistan ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin bozulmasına yönelik ek bir neden olarak görülebileceğini ileri sürerek, söz konusu filmin geri çekilmesi veya en azından Trakya’mızda herhangi bir televizyon kanalıyla gösterilmeye çalışılmaması yönünde girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz?

Selanik, 27/11/2023

Soruyu soran Milletvekili

Parashos Papadakis”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.