enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TRT’den bir ilk daha: Metaverse çalışmaları başladı

TRT’den bir ilk daha: Metaverse çalışmaları başladı
11 Haziran 2022
260
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / TRT, bir ilke daha imza atarak, sanal dünyada yayıncılığa yönelik altyapı çalışmalarına başladı. TRT Metaverse Projesi’nin detayları da, TRT Uluslararası Metaverse ve Yayıncılık Forumu’nda açıklandı.

Yayıncılık açısından dönüm noktası olan foruma, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak ve TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı katıldı.

Metaverse’ün yeni bir dünya algısı sunması açısından önemli olduğunun altını çizen Fahrettin Altun, şöyle konuştu:

Dünya kamuoyunun dikkatini kısa süre önce çeken Metaverse, artık hayatımızın önemli parçalarından olmazsa olmaz parçalarından biri haline gelmeye başladı. Bu forum vesilesiyle TRT’nin gelecek vizyonunun bir göstergesi olan “TRT Metaverse” projesi ve ve bunun arkasındaki stratejisinin tanıtılmasından da büyük bir önem taşıdığına düşünüyorum ve bundan da büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Forumda, Metaverse’ün yayıncılıkta nasıl olacağını açıklayan tanıtım videosu izletildi.

“TRT’nin Metaverse’te ön sıralarda yer alması amacıyla çalışmalara başladık”

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Metaverse için hazırlıkların başladığını anlattı:

TRT’nin, böyle bir gelişmeye bigane kalması elbette beklenemez. Bu düşüncelerle, TRT’nin Metaverse’te ön sıralardaki yerini alması ve bu mecrada en güçlü yayın kuruluşlarından biri olması amacıyla, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen Metaverse dizayn ve teknoloji şirketleri ile iş birliği gerçekleştirerek tasarım ve teknolojik altyapı çalışmalarına başladık.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Yerli ve yabancı teknoloji uzmanları, Metaverse’e ışık tutan 4 panel gerçekleştirdi.
İlk Metaverse ajansının kurucusu Can Yurdakul, yabancı üniversitelerin öğretim üyeleri, Yaratıcı Teknoloji Uzmanı Wesa Aapro gibi sektörün öncü isimleri panellerde konuşmacı oldu.

Katılımcılar etkinliğin önemine dikkati çekti

Sarah El Jamal, “Çok yaratıcı bir ortam söz konusu. Sadece yayıncılık, şirket boyutu değil gençler, dünyanın farklı yerlerinden konuşmacılar vardı. Biz sadece Metaverse anlamında değil geleceği değiştirmeyi aslında konuştuk” dedi.

Panellerde, yayıncılığın geleceği ve Metaverse’ün dizaynı gibi konular masaya yatırıldı. Metaverse’ün oyunlar, start-uplar, medya ve eğitim gibi alanlarda neler vaat ettiği de tartışıldı.

TRT, Metaverse aracılığıyla, yayıncılığı çok boyutlu bir deneyime dönüştürmeyi hedefliyor.

[UHA Haber Ajansı, 11 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.