enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
00:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
00:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü UHA’ya anlattı…
00:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
00:20 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TRT Genel Müdürü Sobacı: Mazlumların hakkını duyurmak için dünyanın dört bir yanına ulaşıyoruz

TRT Genel Müdürü Sobacı: Mazlumların hakkını duyurmak için dünyanın dört bir yanına ulaşıyoruz
9 Aralık 2023
42
A+
A-

TRT World Forum’un açılışında konuşan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, “Mazlumların hakkını ve iddiasını duyurmak için ‘güçlü yayın, güçlü etki’ vizyonumuzla dünyanın dört bir yanına ulaşıyoruz. Çünkü artık dünyanın zihnindeki ablukaların kaldırılmasının vaktinin geldiğini düşünüyoruz” dedi.

UHA / İnternational News Agency

Cumhuriyet'in İlanının 100. Yıl DönümüTRT World Forum 2023”, “Birlikte Gelişmek: Sorumluluklar, Eylemler ve Çözümler” temasıyla 7’nci kez dünyanın dört bir yanından akademisyenler, gazeteciler, politikacılar ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiriyor. “TRT World Forum”un açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT World Forum’un açılışında konuştu.

Sobacı, TRT’nin “Güçlü Yayın, Güçlü Etki” vizyonuyla mazlumların hakkını ve iddiasını duyurmak için dünyanın dört bir yanına ulaştığını söyledi:

“Bizler Türkiye’nin kamu yayıncısı olarak, TRT World Forum gibi küresel markaya dönüşen uluslararası etkinliklerimizle, uluslararası yayın ve yapım alanında, daha adil bir temsil imkanı için büyük çaba sarf ediyoruz. Filtrelerle değil adil bir vizörden dünyanın tamamına bakıyor; güçlü-zayıf ayrımı gözetmeksizin hakkaniyet ilkesinden hareketle habercilik ve yayın yapıyoruz. Mazlumların hakkını ve iddiasını duyurmak için ‘güçlü yayın, güçlü etki’ vizyonumuzla dünyanın dört bir yanına ulaşıyoruz. Çünkü artık; ‘dünyanın zihnindeki ablukaların kalkması’ gerektiğini düşünüyoruz. Nitekim bugün, pek çok ülkeden insan, Gazze’nin gerçeklerini öğrenmek için TRT ve Türkiye’nin yayınlarını izliyor. tarihin karanlık sayfasında yer almak istemeyen vicdanlı insanlar Türkiye’nin sesinden ve duruşundan güç alıyor.”

Uluslararası medyaya tepki: Katilden kurban, kurbandan katil üretilemez

Sobacı’nın hedefinde Gazze’de uyguladığı soykırımı meşrulaştırmaya çalışan uluslararası medya vardı:

“Şunu açıkça ifade etmeliyim ki, zulümden yana tavır alan ülkelerin arkasına saklandıkları sözde evrensel değerlerden ve kavramlardan kan damlıyor. Böyle bir katliama ‘rıza üretmeye’ çalışanlar unutmamalıdır ki; katilden kurban, kurbandan katil üretilemez”.

“‘Zulüm karşısında tarafsızlık namussuzluktur’ düsturuna inanıyoruz”

Sobacı, uluslararası toplumun da Filistin’e karşı iki yüzlü tavrını eleştirdi. Mazlumun yanında duran Türkiye’nin, onların bu tavrını yüzlerine vurduğunu kaydetti:

“Biz, Cemil Meriç’in ifade ettiği ‘Zulüm karşısında tarafsızlık namussuzluktur.’ düsturuna inanıyoruz. Bu anlayışla TRT olarak gerek televizyon gerek dijital kanallarımız gerekse TRT World Forum gibi uluslararası platformlarımızda Filistin’deki İsrail zulmünü anlatmaktan bir an olsun geri durmayacağız.”

TRT Genel Müdürü Sobacı: Mazlumların hakkını duyurmak için dünyanın dört bir yanına ulaşıyoruz

TRT Genel Müdürü Sobacı, daha sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını anlatan bir hat eseri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye etti.

Ardından, dünyanın savaşlarla yerle bir edilen bölgelerindeki çatışmalardan en fazla etkilenen çocukları temsil eden bir grup çocuk sahne aldı. Çocuklar, küresel barışa olan sarsılmaz bağlılığından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şükran ifadesi olarak ‘Barışın Anahtarını‘ verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.