enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:14 ABD Başkanı Trump’ın İran açıklamalarıyla Altın yükseldi, petrol düştü
09:04 Teknoloji devlerinde büyük işten çıkarma dalgası: 2026 başında 80 bin kişi işsiz kaldı
08:44 Ekonomi ve siyaset gündemi – 6 Mayıs 2026
00:57 Upcycle Istanbul Art and Design Festival’de geri sayım başladı 
00:56 8 haftalık ek doğum iznine başvurular sürüyor
00:51 Hıdırellez, İzmit’te yağmurun bereketi ile geldi: Büyükşehir’in ev sahipliği yaptığı şenlikte Hıdırellez kutlandı
00:46 Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun Türkiye’ye geliyor
00:35 Nizip Sınırları Aştı, İllere Meydan Okudu: 4 Ayda 141 Milyon Dolarlık Dev İhracat!
00:30 Batı Dünyası Dosyası: Ömür ÇELİKDÖNMEZ Yazdı : Münih Konferansı Batı’nın stratejik gerilemesini tescilledi
00:19 İzmit, Büyükşehir’le küllerinden doğdu: Büyükşehir’in yatırımları ile sahil kesimi kabuk değiştiriyor
00:14 Yunanistan, Avrupa Konseyi’ne bağlı CINGOs raporunu yayınladı
00:02 Hollanda’da Türk Şirketi ‘Binbin’e Ağır Suçlama: Binlerce Scooter Ortada kaldı, Borçlar Ödenmiyor
10:03 UHA / İnternational News Agency’na yansıyan dünden kalanlar
00:59 İnşaat sektöründe “ilerleme paradoksu”: İyimserlik artıyor, risk iştahı düşüyor
00:47 Yalnız Değiliz
00:47 Türkiye’de en sık görülen ruhsal sorunlar: Depresyon ve kaygı bozuklukları
00:41 Kocaeli Ticaret Odası’ndan (KOTO), işletmelere yeşil dönüşümde kılavuzluk ediyor
00:39 2016’dan bu yana 1 milyon 407 bin Suriyeli gönüllü geri dönüş yaptı
00:23 SPD’nin Sekizinci Araştırma Raporu yayınlandı: Türkiye’de Nehir Havza Planlaması ve Yönetimi
00:13 Bakan Göktaş: Gaziantep’e ilk etapta 50 milyon lira kaynak aktarıyoruz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TOKİ’den dolandırıcılık uyarısı: Sahte sitelere itibar etmeyin

TOKİ’den dolandırıcılık uyarısı: Sahte sitelere itibar etmeyin
6 Kasım 2025
14
A+
A-

* Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), e-Devlet ve TOKİ internet sitesini taklit ederek sosyal konut projeleri için başvuru ücreti talep eden dolandırıcılara karşı harekete geçti. Vatandaşları “oltalama” yöntemiyle dolandırmaya çalışan internet sitelerine erişim engeli getirildi.

*Haberin detayı!…

UHA / İnternational News Agency 

UHA Uluslararası Haber Ajansı

ANKARA, 06 KASIM 2025 – Toplu Konutİdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve e-devlet internet sitelerini taklit ederek sahte sayfalar üzerinden dolandırıcılık yapıldığına ilişkin CİMER’e gelen şikayetler üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından onlarca sahte siteye erişim engeli getirildi. Dolandırıcılara fırsat vermemek için zararlı siteler düzenli olarak takip ediliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 81 ilde hayata geçirilecek 500 bin sosyal konut seferberliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir törenle açıklandı. Projenin duyurulmasıyla birlikte vatandaşlar bilgi almak ve başvuru yapmak üzere internete yöneldi. Bazı vatandaşlar ise, açıklamayı fırsat bilen dolandırıcıların tuzağına düştü.

Proje açıklanır açıklanmaz TOKİ ve e-devlet internet sitelerini taklit ederek sahte uzantıları hazırlayarak arama motorlarında ön sıralara yerleştiren dolandırıcılar, başvuru/teminat/sigorta adı altında şahıs IBAN’larına yüksek meblağlarda para transferi yapılmasını istedi. Bu yolla dolandırılan vatandaşların CİMER’e başvurmaları üzerine hızla harekete geçildi. Başta “TOKİ İlk Evim”, “500 bin sosyal konut” başlıklarıyla açılan sahte sayfalar olmak üzere onlarca siteye BTK tarafından erişim engeli getirildi.

CİMER başvurularına konu dolandırıcılık olayları,Başta “TOKİ İlk Evim”, “500 bin sosyal konut” başlıklarıyla açılan sahte sayfalar olmak üzere onlarca siteye BTK tarafından erişim engeli getirildi.

BTK’dan verilen bilgide, “TOKİ tarafından yürütülen “500 Bin Sosyal Konut ile Ev Sahibi Türkiye” projesi kapsamında gerçekleştirildiği iddia edilen dolandırıcılık faaliyetlerine ilişkin olarak, gerek Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) tarafından geliştirilen yazılımlar aracılığıyla, gerekse kurumumuza ulaşan ihbarların değerlendirilmesi sonucunda ilgili bağlantı adresleri zararlı bağlantılar listesine eklenmiş olup bu adreslere erişim, operatörler tarafından altyapı seviyesinde engellenmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Oltalama yöntemiyle dolandırıcılık

BTK’dan verilen bilgide, “TOKİ tarafından yürütülen “500 Bin Sosyal Konut ile Ev Sahibi Türkiye” projesi kapsamında gerçekleştirildiği iddia edilen dolandırıcılık faaliyetlerine ilişkin olarak, gerek Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) tarafından geliştirilen yazılımlar aracılığıyla, gerekse kurumumuza ulaşan ihbarların değerlendirilmesi sonucunda ilgili bağlantı adresleri zararlı bağlantılar listesine eklenmiş olup bu adreslere erişim, operatörler tarafından altyapı seviyesinde engellenmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Oltalama yöntemiyle dola

layları, siber güvenlik alanında “oltalama (phishing)” olarak adlandırılan bir siber saldırı türüne giriyor. Bu tür saldırılarda kötü niyetli kişiler tarafından güvenilir internet siteleri veya hizmetlerin taklit edilmesi yoluyla kullanıcıların yanıltılması ve sahte siteler üzerinden kişisel bilgi paylaşmaları veya işlem yapmalarının sağlanması amaçlanıyor

Paroları değiştirip, adli makamlara başvurulmalı

Bu tür bir saldırıya maruz kalındığının fark edilmesi halinde, ilgili hesaplara ait parolaların derhal güncellenmesi gerekiyor. Suç teşkil eden durumlarda ise adli makamlar ve kolluk birimlerine müracaat edilmesi gerekiyor.

Düzenli olarak tespit ediliyor

Oltalama amaçlı zararlı siteler düzenli olarak tespit ediliyor ve bu sitelere erişim engeli getiriliyor. Vatandaşlar, tespit ettikleri ve veya şüphe duydukları zararlı bağlantıları ihbar@usom.gov.tr e-posta adresi veya USOM internet sitesi üzerinden ihbar edebilecekleri gibi, gerek sahte internet sitelerinin ihbarı, gerekse adli ve idari mercilere konunun iletilmesi kapsamında ekran görüntüsü, bilgi ve belgelerle CİMER’e başvurabilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.