enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:15 Ateş çemberinde akıl arayışı…
10:24 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
09:38 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
07:06 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:35 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:55 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:45 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:50 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:23 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:02 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
10:42 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:09 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:08 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş’ın vatan aşkıyla akan haklı gurur gözyaşları

TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş’ın vatan aşkıyla akan haklı gurur gözyaşları
29 Kasım 2022
339
A+
A-

TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş’ın vatan aşkıyla akan haklı gurur gözyaşlarını anlamak için aşağıda ki yazıyı okuyun.

Diyor ki;

” Bu kardeşiniz Meslek lisesi motorlu araçlar bölümü mezunu. Branş olarak Otomobil elektromekaniği üzerine bir lise tahsilimiz oldu. Fransız Renault firmasının Laboratuvarında uygulamalı atölye eğitimi gördük. O zamanlar Lise 3.sınıf talebesi iken, okul öğrenci başkanı olarak İstanbul’da “Meslek Liselerinin Sorunları” çalıştayına davet edildim. Sanıyorum ki tek öğrenci bendim. Katılanların tamamı okul müdürleri, akademisyen ve idarecilerden oluşuyordu.
Organizatörler kapanış merasiminde kürsüde ufak bir konuşma yapmamı rica ettiler. Ve büyük salona doğru ilerledik. O konuşma öncesi Devrim Arabaları Projesini anlatan bir filmi gözyaşları içerisinde izlemiştim. Türk mühendislerinin heyecan ve azmiyle üretmeyi başardığı, ancak dış kuvvetlerin içimizdeki hain şebekeleri tarafından sabote edilerek rafa kaldırılan devrim araçlarının içimizde açtığı yara çok tazeydi.
Ve kürsüde şunu söylemiştim. Bir Fransız firmasında Baş mühendis olmak mı, Yerli bir otomobil firmasında çaycı yada paspasçı olarak çalışmak mı diye iki seçeneğim olsaydı, ben Yerli otomobil firmasının gerekirse çaycısı olur, o mühendislerin alın teri akıttığı o fabrikanın paspasçısı olmayı tercih ederdim” dedim. Salonda bir süre sessizlik ve sonrasında büyük bir alkış tufanıyla konuşmamı yerli üretim üzerine vurgularla tamamlamıştım.
Bu anımı niye anlatıyorum. Vallahi bu ülkenin bir evladı olarak, bu arabanın her civatasına, her somununa, her detayına bayram sabahına uyanan bir çocuk gibi seviniyorum. Gurur Duyuyorum. ALLAH bu uğurda Alın teri döken devlet büyüklerimiz, mühendislerimiz ve teknik personellerimizden razı olsun. Her gün onlar için Dua ediyorum.”
Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”

[UHA Haber Ajansı, 29 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.