enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:27 Kabine yoğun gündemle toplanacak
09:57 Kıbrıs’ı AB mi Bölecek?
11:17 MİT Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul’da başta Kudüs olmak üzere Hamas heyetiyle görüştü
10:55 Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü 25 bin megavatı geçti
10:24 Trump yönetimi İran sendromuyla güç kaybetmeye devam ediyor
00:51 İran savaşında hangi ülkeler kazanacak, hangileri en çok zarar görecek?
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:14 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:57 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş’ın vatan aşkıyla akan haklı gurur gözyaşları

TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş’ın vatan aşkıyla akan haklı gurur gözyaşları
29 Kasım 2022
340
A+
A-

TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş’ın vatan aşkıyla akan haklı gurur gözyaşlarını anlamak için aşağıda ki yazıyı okuyun.

Diyor ki;

” Bu kardeşiniz Meslek lisesi motorlu araçlar bölümü mezunu. Branş olarak Otomobil elektromekaniği üzerine bir lise tahsilimiz oldu. Fransız Renault firmasının Laboratuvarında uygulamalı atölye eğitimi gördük. O zamanlar Lise 3.sınıf talebesi iken, okul öğrenci başkanı olarak İstanbul’da “Meslek Liselerinin Sorunları” çalıştayına davet edildim. Sanıyorum ki tek öğrenci bendim. Katılanların tamamı okul müdürleri, akademisyen ve idarecilerden oluşuyordu.
Organizatörler kapanış merasiminde kürsüde ufak bir konuşma yapmamı rica ettiler. Ve büyük salona doğru ilerledik. O konuşma öncesi Devrim Arabaları Projesini anlatan bir filmi gözyaşları içerisinde izlemiştim. Türk mühendislerinin heyecan ve azmiyle üretmeyi başardığı, ancak dış kuvvetlerin içimizdeki hain şebekeleri tarafından sabote edilerek rafa kaldırılan devrim araçlarının içimizde açtığı yara çok tazeydi.
Ve kürsüde şunu söylemiştim. Bir Fransız firmasında Baş mühendis olmak mı, Yerli bir otomobil firmasında çaycı yada paspasçı olarak çalışmak mı diye iki seçeneğim olsaydı, ben Yerli otomobil firmasının gerekirse çaycısı olur, o mühendislerin alın teri akıttığı o fabrikanın paspasçısı olmayı tercih ederdim” dedim. Salonda bir süre sessizlik ve sonrasında büyük bir alkış tufanıyla konuşmamı yerli üretim üzerine vurgularla tamamlamıştım.
Bu anımı niye anlatıyorum. Vallahi bu ülkenin bir evladı olarak, bu arabanın her civatasına, her somununa, her detayına bayram sabahına uyanan bir çocuk gibi seviniyorum. Gurur Duyuyorum. ALLAH bu uğurda Alın teri döken devlet büyüklerimiz, mühendislerimiz ve teknik personellerimizden razı olsun. Her gün onlar için Dua ediyorum.”
Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”

[UHA Haber Ajansı, 29 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.